StoryEditorOCM
Arhivazlatni volan

Nova Opel Astra je auto godine u Hrvatskoj

Piše PSD.
15. prosinca 2015. - 14:41

U zagrebačkom sjedištu Hrvatskog novinarskog društva, na prigodnoj svečanosti, članovi žirija Zbora automobilskih novinara HND-a nakon zanimljivog, javnog glasanja izabrali su Opel Astru za HR auto 2016.

Zbroj bodova pobjednika dosegnuo je čak 90, dok je drugoplasirana Škoda Superb skupila znatno manje, 64 boda. Na treće se mjesto plasirao Suzuki Vitara s 61 bodom.

Prema propozicijama nakon što svi novinari uključeni u rad zbora izabrali finaliste, članovi žirija pristupili su točno definiranoj i vrlo iscrpnoj proceduri odabira automobila godine.

Uz tehničke, sigurnosne, dizajnerske i funkcionalne karakteristike koje definiraju pojedini modela automobila, utjecaj na konačni odabir imala je i cijena, odnos uloženog i dobivenog točnije – prilagođenost kupovnoj moći hrvatskog tržišta.

Svi su finalisti bili podvrgnuti i rigoroznom testiranju na Oryxovom poligonu u Mičevcu tako da se ni jedan element izbora nije prepustio slučaju.

Od preostalih finalista na četvrto, peto i šesto mjesto plasirali su se Audi A4, Mazda CX-3 te Renault Kadjar.

Na izbornoj svečanosti dodijeljena su i posebna priznanja u ukupno trinaest kategorija – od dizajna do najprodavanijeg modela.

                                                                                                                                                     sd, foto: mario todorić / eph


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:56