StoryEditorOCM
Dalmacijareagiranje

Ante Babić: Plaću od 19.300 kuna primam kao saborski zastupnik, a ne načelnik Lovreća

Piše PSD
24. veljače 2016. - 14:12
sabor10-021013

U članku "67 općina i 8 gradova su višak", objavljenom 22.veljače, a koji govori o reformi lokalne samouprave ...” u Zagori” i koji glasi: “S posebnim obzirom treba pristupiti reformi u Zagori, jer su upravo u tom dijelu smještene općine koje ne mogu financirati niti temeljne obveze,što će reći da ovise o državnoj potpori.

Pa ipak,upravo iz tog dijela županije,iz općine Lovreć (1712 stanovnika) doprla je u javnost i priča o najplaćenijem načelniku u državi, Anti Babiću (HDZ) i njegovoj neto plaći od 19.840 Kn.”

iznose se lažni podaci korištenjem kojih sam izložen javnom sramoćenju i gaženju osobnog dostojanstva, koji postupak ste kao medij dužni sa posebnom profesionalnom pozornošću izbjegavati.

Dakle, nije istina:

da kao načelnik općine Lovreć uopće primam bilokakvu plaću, a posebno ne neto plaću u iznosu od 19.800 Kn.

Sasvim je razumljivo da nije istina da sam “najplaćniji načelnik u državi”.

Istina je da sam načelnik općine Lovreć i da na ovoj funkciji volontiram od 15.11.2012. godine, od kada sam postao saborski zastupnik u prethodnom sazivu Hrvatskog sabora.

Tijekom tog razdoblja, moja primanja bila su jednaka kao i svakog saborskog zastupnika i odgovaraju iznosu od 15.500 Kn.

Budući da sam otac i uzdržavatelj petero djece to mi je osobni dohodak uvećan po osnovi porezne povlastice tako da , zajedno s osnovnom plaćom i saborskim paušalom, moja ukupna primanja uistinu iznose 19.300,oo KN, ali ne po osnovi mjesečne plaće načelnika općine iz nerazvijenih krajeva, kako se u spornom tekstu nedvojbeno sugerira bez najosnovnije provjere javno dostupnog podatka

Temeljem odluke općinskog vijeća općine Lovreć (Sl. Glasnik 1/2012.) ja koristim službeni mobitel i ne primam nikakvu naknadu za svoj rad.

Dakle, očita je razlika između stvarnog podatka ; mjesečnih primanja po osnovi svojstva saborskog zastupnika sa poreznijm povlasticama kao roditelja i uzdržavatelja petero djece i objavljenog lažnog podatka da upravo toliko iznosi moja mjesečna plaća koju navodno izravno plaćaju stanovnici siromašne općine.

Zbog navedenog, sam po sebi se nameće zaključak da na prikazanim lažima zanovan dio članka ima nemoralan cilj:

da me se u javnosti prikaže kao nemoralnu , pohlepnu osobu koja se prema lokalnoj zajednici koju predstavljam besramno odnosi tako što toliki iznos tobožnje plaće izravno uzima iz proračuna siromašne općine!?

 

Formulacija...”doprla je u javnost i priča o najplaćenijem načelniku u državi, Anti Babiću (HDZ) i njegovoj neto plaći od 19.840 Kn.” kojom se “istraživački tim” koristi, dobronamjernom čitatelju jasno predočava perfidnost u javnoj prezentaciji istih lažnih podataka iz jednog drugog medija (koji je istini za volji, objavio moj zahtjev za ispravkom lažnih navoda)- tako što se navodno samo prenosi ono što je doprlo u javnost - bez nužne provjere istinitosti podataka koji se objavljuju.

Drugim riječima, ako ste cijeli članak s razlogom naveli kao rezultat rada istraživačkog tima, pa objavljujete lažni podatak koji sasvim očito jednog čovjeka izlaže javnom sramoćenju i progonu, bez da je taj isti istraživački tim proveo najosnovniju provjeru javno dostupnih podatka o visini i izvorima mojih primanja; onda se sam posebi nameće nameće nužan zaključak:

korištenjem dodijeljenog Vam javnog prostora, kao osobi želite mi nanijeti javnu sramotu.

Ante Babić

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 10:15