StoryEditorOCM
ObalaKAOS U DIKLU

Drama u dalmatinskom turističkom središtu: privatnik bagerima blokirao put do stambenih zgrada, pogledajte fotografije

Piše Iva Ivanac
12. prosinca 2023. - 10:14

Uz asisteniciju policajaca u utorak ujutro počelo je uklanjanje bagera koje je na pristupni put do tzv. Galićevih zgrada u zadarskom prigradskom i turističkom mjestu Diklo postavio Nikša Milinković

Podsjetimo kako je to zemljište kupila obitelj Milinković, te je 2012. godine zatvorila i prekopala put tvrdeći da se radi o njihovu privatnom vlasništvu. Stanari Galićevih zgrada našli su se u nemogućnosti pristupa svojim stanovima, pa je gradska uprava naposlijetku unajmila privatni teren za alternativni kolni prilaz.

Nakon što je Grad Zadar izgubio spor pred Općinskim sudom u Zadru, drugostupanjski sud preinačio je presudu u korist lokalne vlasti čime je ona postala pravomoćna, a Grad se uknjižio na nerazvrstanu cestu. 

Milinković je, kako bi blokirao put i onemogućio kretanja, postavljao razna vozila na to mjesto, a gradska uprava provela je više natječaja kojima je tražila tvrtku koja će ukloniti bagere. Budući da u tome nisu uspjeli, zadarska vlast je taj posao prepustila gradskoj tvrtki "Obala i lučice". 

Milinković je jednom prilikom za naš internetski portal Zadarski.hr izjavio kako će "prije dati parcelu u Diklu skupljačima sekundarnog otpada da ga slobodno koriste, nego da tamo Grad Zadar napravi javni put za Galićeve zgrade!", a intervju s njim pročitajte na ovom LINKU.

Uskoro opširnije...

image

Uklanjaju se bageri Nikše Milinkovića s puta do Galićevih zgrada

Cropix/
image
Zadarski.hr/
image

Uklanjaju se bageri Nikše Milinkovića s puta do Galićevih zgrada

Cropix/
image

Uklanjaju se bageri Nikše Milinkovića s puta do Galićevih zgrada

Cropix/
image
Zadarski.hr/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:28