StoryEditorOCM
ObalaSTRAH MEĐU MEŠTRIMA

Lopovska banda hara srednjom Dalmacijom, na meti im je posebna skupina ljudi: ‘Sve riješe za manje od minute, nečujno!‘

Piše Mate Primorac
9. veljače 2024. - 07:17
‘Otuđili su mi alat vrijedan oko četiri tisuće eura. Čekam rezultate istrage, iako sam provodio i neku vrstu internih izvida‘, kaže makarski vodoinstalater AntunovićPrivatni album

Već nekoliko mjeseci traju provale, odnosno "akcije" uigranih lopovskih skupina na Makarskom primorju koje u pravilu ciljaju samo na jedan plijen.

Na meti im nisu ni privatne kuće, ni prodavaonice, ni apartmani... Štoviše, kradljivci su se okomili na jednu skupinu građana - obrtnike.

Preciznije rečeno, lopovi su orijentirani na kombije pune vrijednog alata i strojeva, raznih bušilica i brusilica. Sve je počelo u rujnu prošle godine kad je provaljeno u vozilo u vlasništvu Matka Rose, a njihova posljednja žrtva bio je mladi obrtnik u sektoru klimatizacijskih radova Mateo Koprčina (21) iz Brela koji se odlučio istupiti u javnost posredstvom naše medijske kuće i ponuditi nagradu za informacije koje bi mogle dovesti do počintelja.

image

‘Ne samo da je to udarac za moju obitelj, nego i za obitelji dvojice kolega koji rade sa mnom i tako zarađuju kruh‘, kaže mladi obrtnik Koprčina iz Brela

Privatni album

- Od svoje petnaeste godine vrijedno radim, a posljednje dvije godine imam registriran obrt. Ovo mi je veliki udarac, ukrali su mi alat vrijedan između 4000 i 5000 eura.

Ne samo da je to udarac za moju obitelj, nego i za obitelji dvojice kolega koji rade sa mnom i tako zarađuju kruh. Svi mi živimo od tih bušilica.

Krenem korak naprijed, pa me ovo vrati dva koraka nazad. Što da vam kažem, sad se moram snaći kako kupiti novi alat - ističe naš sugovornik i dodaje:

- Krađa se dogodila u noći s 19. na 20. siječnja oko 1.30 sati, razbili su mi stražnje staklo na vozilu. Nitko to nije čuo, izvukli su komade stakla, otvorili automobil i iznijeli stvari.

Znate li koliko vremena im je trebalo? Manje od minutu, bila su trojica, radi se o uigranoj ekipi. A meni treba gotovo 15 minuta da iznesem sav alat iz kombija.

No, nažalost to nije prva krađa, mojem prijatelju iz Tučepa ukrali su stvari vrijedne između 7000 i 8000 eura, ali on ne želi s tim izlaziti u javnost. Kad sam to objavio na društvenim mrežama, počeli su se javljati i ostali majstori sa sličnim problemima.

Djelatnici kriminalističke policije iz Makarske obavili su očevid, obrtnik Koprčina čeka rezultate koji bi doveli do počintelja koje su snimile kamere i naglašava:

image

Jedan od oštećenih smatra da je na ovoj snimci automobil počinitelja s ukradenim plijenom

Privatni album

- Lopovi su vozili sivi Audi A4 (redizajn B5) s aluminijskim felgama u oblliku petokrake, na automobilu je toga dana bilo snijega, to bi moglo otkriti iz kojeg je smjera došao do Brela. Bila su trojica počinitelja, mislim da su bili u još nekoj krađi, jer su moje bušilice ubacivali na sjedala, a ne u prtljažnik.

To bi im znatno otežalo situaciju da ih je negdje zaustavila policijska ophodnja, a način na koji su obavili provalu kod mene navodi me na zaključak da nisu amateri - tvrdi momak iz Brela.

Na meti provalnika bio je i Vedran Antunović, prvoligaški i drugoligaški delegat u malom nogometu, koji slovi kao dobar vodoinstalater u Makarskoj.

- Kod mene je provaljeno 2. studenog prošle godine. Otuđili su mi alat vrijedan oko četiri tisuće eura.

Čekam rezultate istrage, iako sam provodio i neku vrstu internih izvida, jer me to žuljalo tjednima. Ponudio sam policiji ime i prezime osoba na koje sumnjam, vidjet ćemo na kraju do koga će doći i kada.

Ne bih volio nikome da se nađe u ovoj situaciji, to je veliki trošak za čovjeka, pored toga danima i noćima razmišljaš o svemu i svačemu - objašnjava meštar i sportski djelatnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 08:00