StoryEditorOCM
Obalasada čekamo

Problem na jednoj od najpoznatijih atrakcija: biokovski Skywalk zatvoren je za sve posjetitelje, evo što se dogodilo

Piše Dijana Turić
21. kolovoza 2023. - 19:18

Biokovska atrakcija Skywalk ili Nebeska šetnica zatvorena je za posjete zbog tehničkog razloga jer je, kako doznajemo, na ogradi napukao dio troslojnog stakla što nije opasno za šetače, ali je zatvorena dok se stakleni dio ne zamjeni novim.

Park prirode Biokovo otvoren je za posjetitelje.Nakon informacije o zatvorenom Skywalku, a koja je objavljena na web stranici JU Park prirode Biokovo, službenim priopćenjem obratila se Ustanova.

" Vidikovac Nebeska šetnica – Skywalk trenutno je zatvorena za posjećivanje zbog oštećenja ogradnog stakla. Premda je šetnica i dalje potpuno sigurna za posjetitelje, kako bi tehnički dio zamjene ogradnog stakla prošao bez smetnji, posjećivanje u ovom trenutku nije moguće.

 Želimo istaknuti kako je čelično-staklena konstrukcija sa podnom plohom od stakla rađena sukladno najvišim sigurnosnim standardima i protokolima te se redovno, prije početka svake posjetiteljske sezone, provjerava od strane stručnjaka sa Građevinskog fakulteta u Splitu.Također, podsjećamo kako je Park prirode Biokovo otvoren za posjećivanje, a uskoro će posjetitelji ponovno moći uživati i u našoj Nebeskoj šetnici - kazali su iz JU Park prirode Biokovo.

Inače, Skywalk se nalazi na predjelu Ravna Vlaška, na visini od 1288 metara nad morem. Nebeska šetnica građena je od čelika i stakla te je testirana na sve moguće načine kako bi se posjetiteljima pružila maksimalna sigurnost. Vatrogasci su čak cijelu šetnicu napunili vodom, a koja je bez problema izdržala taj pritisak.

Na Skywalku se u istom trenutku može nalaziti do 30 osoba. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:51