stdClass Object ( [id] => 1381964 [title] => Propao mu Sabor, pa sređuje vikendicu! Čačićeva ruševina susjedima život pretvorila u pakao, konačno počeli radovi [alias] => propao-mu-sabor-pa-sreduje-vikendicu-caciceva-rusevina-susjedima-zivot-pretvorila-u-pakao-konacno-poceli-radovi [catid] => 252 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Nakon prigovora brojnih susjeda, ali i stanovnika cijele povijesne jezgre Dubrovnika, bivši gradonačelnik Varaždina i prvi čelnik stranke HNS-reformisti Radimir Čačić i njegova supruga Marija konačno su počeli s obnovom svog objekta u Zlatarskoj ulici.

Opravdane primjedbe koje su građani davali skoro dva desetljeća napokon su urodile plodom, a sugrađani su imali još manje razumijevanja za postupke vlasnika jer su znali kako je Čačić arhitekt i kao takav osoba koja se razumije u stanje građevina.

---

---

Dok su čekali početak obnove, trošni objekt u Zlatarskoj ulici s kućnim brojem 9 u međuvremenu je postao još opasniji za prolaznike i ne samo istinsko ruglo drevnoga Grada, nego i prava opasnost za sigurnost građana i turista.

---

image

Čačićeva kuća u Zlatarskoj ulici 9

Ahmet Kalajdžić
---

Zašto čekati?

- Ne treba čekati da komad krova ili fasade s bilo čijeg objekta nekome padne na glavu ili ugrozi život. Sanacija nije pitanje reakcije na brontulanje građana, nego stvar poštivanja propisa Republike Hrvatske. Jer, nitko ne smije svojim neradom dovoditi u opasnost mirne prolaznike gradskim ulicama pored njegove nekretnine. Zakon predviđa žurnu sanaciju tih objekata od strane lokalne samouprave, a na primjeru Čačićeve kuće sretni smo da nitko nije ostao bez glave kad se dogodilo urušavanje dijela zida i krovišta. Na javnoj površini na koju je pao crijep moglo se tad naći vaše, moje ili bilo čije dijete, otac ili majka! To se ne smije događati! Kad imate otvoreno gradilište a to se dogodi, tad netko završi u zatvoru. Ovdje ne - priča predsjednik gradskog kotara Grad Marin Krstulović, odnosno dijela Dubrovnika unutar zidina i povijesne jezgre grada te naglašava:

- Prema postojećem pravilniku, Gradska uprava Dubrovnika ima pravo na hitnu intervenciju i kasnije se naplatiti od vlasnika. Jer, Grad mora štititi i osigurati svoje javne površine! U praksi se dogodilo samo jedna takva intervencija na parkingu Ilijina glavica, kad je nakon probijanja zida parking zatvoren te se grad kasnije naplatio. Imamo primjere desetljećima daskama i gredama ”osiguranih” zidova koji se ne saniraju iako su prijetnja sigurnosti građana.

---

image

Predsjednik Gradskog kotara Grad Marin Krstulović

Ahmet Kalajdžić
---

Unutar povijesne jezgre, koliko znam, gradska uprava nikad nije intervenirala i popravila te naknadno naplatila nastale troškove. Na predjelu sv. Marija smo imali problem s malim mostom koji je naslonjen na jednu obiteljsku kuću te je vlasnik kuće molio gradsku upravu za pomoć. Kako je most bio gradska čestica, grad je shvatio da je to prijetnja za imovinu i živote, reagirao i konstruktivno obnovio taj most kako nekom ne bi pao na glavu. Godine 2000. stanovnici povijesne jezgre zvali su me jer su persijane s objekta u Ulici od puča prijetile padom.

Uspio sam pronaći vlasnika koji je brzo reagirao. Nužno je pridržavanje zakona i pravila da svi imamo pravo na nekretninu koja ne smije ugrožavati druge! Česte nakon olujnog vjetra kupe prijete, a gradska uprava smatra da su one dužnost vlasnika. Naravno, vatrogasci pomognu tamo gdje je njima ili Lukši Malohodžiću dokučivo, ali mislim da zbog čestog ponavljanja tih situacija moramo imati interventnu službu koja će žurno sanirati krovište i povećati sigurnost građana. Kad su bile orkanske bure oštećeno je najmanje 5 posto krovova, odnosno barem svaki dvadeseti! No, tu je i pitanje apartmanizacije i problem onih koji žive u prizemlju objekta te snose posljedice postupaka nepažnje nekretnine onih što živi na gornjem pijanu - ističe Krstulović.

---

image

Unutrašnjost zapuštene kuće Radimira Čačića

Ahmet Kalajdžić
------
image

Prostor prvog kata Čačićeve kuće

Ahmet Kalajdžić
---

Pozitivni primjeri

Oko Čačićeve kuće objekti su uglavnom pretvoreni u apartmane i nismo mogli bilo koga pitati što misli o zadocnjeloj obnovi. Stanovnici povijesne jezgre hvale odnos Dubravka Merlića i Željke Ogreste te odvjetnika Bosiljka Mišetića prema svojim nekretninama. No, mnogi nisu takvi i pokazalo se da, ako je kupnja nekretnine samo investicija uz koju će za pet godina preprodajom zaraditi novac, što je česti slučaj, tad je neulaganje u objekt skoro normalno. Krstulović kao primjer unutar Grada, na predjelu Karmen, u Ulici Gjura Baglivi navodi prije 15 godina postavljenu skela koja prijeti padom, a stanari i dan-danas ne vide sunca:

- Fasada je se vodi kao ozbiljna prijetnja. Zavod za obnovu Dubrovnika mora odabrati prioritete i odmah ih rješavati, bez obzira na imovinske odnose. Zbog skele su država i Dubrovačka biskupija međusobno prebacivali odgovornost ali je za građane najgore da je što znaju kako će, u slučaju potresa, zgrada stradati jer nije sanirana. I tako je već 15 godina! Država je objekt prepustila crkvi, ali nešto nije provedeno do kraja jer je u međuvremenu smijenjen ministar državne imovine Marić. To se odnosi i na privatne vlasnike: objekt za kojeg je struka tvrdi da je opasan mora se žurno sanirati, a potom se baviti naplatom troškova. Nedaleko Čačićeve kuće, kraj crkve sv. Nikole je realna opasnost pada crijepa na glave prolaznika te gostiju koji objeduju u obližnjem restoranu. Opasnost je još veća od kako je stanarka morala napustiti tu kuću. Jer, dok god u nekom objektu žive ljudi, on se održava, a kad nema nikoga, nema ni održavanja i prijetnje za sigurnost prolaznika su sve veće. A stanovnika unutar Grada je sve manje!

---

image

Skele na prvom katu Čačićeve kuće

Ahmet Kalajdžić
------
image

Crijepovi s kuće nedaleko Čačićeve kuće prijete gostima restorana

Ahmet Kalajdžić
---

Slovenac odselio

Dubrovački poduzetnik Marc van Bloemen ističe kako lokalna uprava u Engleskoj, kad prijeti opasnost pada prozora i crijepa, obavijesti vlasnika da to otkloni u roku 24 sata, a ako on ne reagira oni za nekoliko dana angažira meštre te račun ispostave vlasniku.

---

image

Poduzetnik Marc van Bloemen

Ahmet Kalajdžić
---

Ako vlasnik ne plati, slijedi ovrha, a ako je nezainteresiran za stanje nekretnine izgubit će je:

- Gradska uprava i Zavod za obnovu pomažu velikim sredstvima, ulažu se veliki novci, a oni tu ne stanuju nego su samo kupili nekretninu jer ne košta ništa posjedovati je. Duže od 15 godina Čačić je kao vlasnik gornje etaže kuće dopustio da objekt propada. Slovenac koji je bio vlasnik prizemnog dijela objekta nije mogao ništa učiniti zbog prokišnjavanja: komu se sve tužio, ali postigao nije ništa! Razočarao se i čujem da je, bez mogućnosti sanacije, svoj dio na kraju prodao! A mislio je kako Čačić kao političar ima novca i da će se skrbiti o svojoj imovini.

---

Palača u Bandurevoj ulici

Marc van Bloemen kaže da ima i pozitivnih primjera, ali je njegova obiteljska kuća okružena praznim objektima kao npr. palačom u Bandurevoj 3 iz koje je još 1985. iseljeno pet obitelji kad se htjelo isprazniti cijeli Karmen. Sad zjapi prazna, a uz privatne, suvlasnici su crkva i država:

- Nema dogovora, a postoji želja da to postane gradska imovina. Ivo Felner želi tu načiniti Muzej Grada, da turisti vide kako se ovdje živjelo u srednjem vijeku. Uostalom, upravo tu je Marin Držić uprizorio svoju prvu predstavu!

---

---

HEP odugovlačio obnovu

U veljači 2022. je u Ulici na Andriji obavljena žurna sanacija Čačićeva derutnog objekta zbog opasnost prolaznicima u toj ulici. Na ulicu su padali dijelovi fasade, samo što nisu i kupe, a susjedi su ”muku mučili” s zajedničkim zidovima kroz koje je i njima prodirala vlaga u kuće. Tad je izjavio kako za kuću u Zlatarskoj ulici, kupljenu prije 25 godina još nije dobio vlasnički upis te nije mogao muljati i graditi bez dozvole:

- Ne mogu si to dozvoliti, niti hoću. Upis vlasništva je pretpostavka za građevinsku dozvolu i odmah smo zatražili uvjete za građevinsku dozvolu. Predali smo papire i dobili sve uvjete, ali za jednu kuću čekamo šest a za drugu 12 mjeseci uvjete HEP-a koji odugovlači! Tek uz taj uvjet možemo tražiti građevinsku dozvolu. A onda ćemo za možda pet, šest ili deset godina dobiti i dozvolu - najavio je 2022. u jeku pandemije COVID-a Radimir Čačić.

---

---

image

I crijepovi s kuće nedaleko Čačićeve prijete obrušavanjem

Ahmet Kalajdžić
------
image

Ovo nije muzejski uzorak nadzorne kamere nego prazno sijalično grlo

Ahmet Kalajdžić
------
image

Kuća ispod Čačićeve se kako-tako održavala dok je u njoj netko živio

Ahmet Kalajdžić
------
image

Nedavno iseljena kuća između Prijekog i Dominikanskog samostana

Ahmet Kalajdžić
------
image

Skela u Ulici Gjuta Baglivi stoji već 15 godina!

Ahmet Kalajdžić
------
image

Palača u Bandurevoj ulici je iseljena još 1985.godine i otad zjapi prazna

Ahmet Kalajdžić
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Nakon 27 godina od kupovine kuće u Zlatarskoj ulici u dubrovačkoj povijesnoj jezgri i brojnih prigovora, konačno je počela obnova objekta u vlasništvu bivšeg ministra Radimira Čačića. Tako će se napokon otkloniti opravdani prigovori Dubrovčana i njihovih gostiju na zapušteni objekt s kojeg su padom prijetili crjepovi i dijelovi persijana i fasade - Unutar zidina brojni objekti čekaju intervencije nezainteresiranih vlasnika - Uzrok odugovlačenja su i prepucavanja državne vlasti i Dubrovačke biskupije [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => opasnost i ruglo [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => Nakon 27 godina od kupovine kuće u Zlatarskoj ulici u dubrovačkoj povijesnoj jezgri i brojnih prigovora, konačno je počela obnova objekta u vlasništvu bivšeg ministra Radimira Čačića. Tako će se napokon otkloniti opravdani prigovori Dubrovčana i njihovih gostiju na zapušteni objekt s kojeg su padom prijetili crjepovi i dijelovi persijana i fasade - Unutar zidina brojni objekti čekaju intervencije nezainteresiranih vlasnika - Uzrok odugovlačenja su i prepucavanja državne vlasti i Dubrovačke biskupije opasnost i ruglo 2 0 6551 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-04-18 13:39:38 [created_by] => 3088 [created_by_alias] => Ahmet Kalajdžić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-04-19 14:57:27 [modified_by] => 3088 [publish_up] => 2024-04-19 14:57:07 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 252 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz s dalmatinske obale. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, obala [secure] => 0 [page_title] => Obala [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 1 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => Nakon 27 godina od kupovine kuće u Zlatarskoj ulici u dubrovačkoj povijesnoj jezgri i brojnih prigovora, konačno je počela obnova objekta u vlasništvu bivšeg ministra Radimira Čačića. Tako će se napokon otkloniti opravdani prigovori Dubrovčana i njih [metadata] => robots= author= title=Propao mu Sabor, pa sređuje vikendicu! Čačićeva ruševina susjedima život pretvorila u pakao, konačno počeli radovi page_title=Propao mu Sabor, pa sređuje vikendicu! Čačićeva ruševina susjedima život pretvorila u pakao, konačno počeli radovi [metakey] => povijesna jezgra Dubrovnika, radimir čačić, Zlatarska ulica, Gradski kotar Grad, Marin Krstulović, Marc van Bloemen, Dubrovnik [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/04\/18\/26979011.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/18\/26976568.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/18\/26976562.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/18\/26976563.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/18\/26976564.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/18\/26976565.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/18\/26976566.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/18\/26976567.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/18\/26976574.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/18\/26976575.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/18\/26976576.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/18\/26976577.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/18\/26976578.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/18\/26976579.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/18\/26976581.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/18\/26976582.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/18\/26976587.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/18\/26976588.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ahmet Kalajd\u017ei\u0107, Cropix","Ahmet Kalajd\u017ei\u0107","Ahmet Kalajd\u017ei\u0107","Ahmet Kalajd\u017ei\u0107","Ahmet Kalajd\u017ei\u0107","Ahmet Kalajd\u017ei\u0107","Ahmet Kalajd\u017ei\u0107","Ahmet Kalajd\u017ei\u0107","Ahmet Kalajd\u017ei\u0107","Ahmet Kalajd\u017ei\u0107","Ahmet Kalajd\u017ei\u0107","Ahmet Kalajd\u017ei\u0107","Ahmet Kalajd\u017ei\u0107","Ahmet Kalajd\u017ei\u0107","Ahmet Kalajd\u017ei\u0107","Ahmet Kalajd\u017ei\u0107","Ahmet Kalajd\u017ei\u0107","Ahmet Kalajd\u017ei\u0107"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Nakon 27 godina od kupovine ku\u0107e u dubrova\u010dkoj povijesnoj jezgri i brojnih prigovora, kona\u010dno je po\u010dela obnova\u00a0<\/p>","

\u010ca\u010di\u0107eva ku\u0107a u Zlatarskoj ulici 9<\/p>","

Unutra\u0161njost zapu\u0161tene ku\u0107e Radimira \u010ca\u010di\u0107a<\/p>","

Prostor prvog kata \u010ca\u010di\u0107eve ku\u0107e<\/p>","

Prvi kat \u010ca\u010di\u0107eve ku\u0107e<\/p>","

Grede su trule uslijed dugog proki\u0161njavanja<\/p>","

Prvi kat \u010ca\u010di\u0107eve ku\u0107e<\/p>","

Skele na prvom katu \u010ca\u010di\u0107eve ku\u0107e<\/p>","

Crijepovi s ku\u0107e nedaleko \u010ca\u010di\u0107eve ku\u0107e prijete gostima restorana<\/p>","

Nedavno iseljena ku\u0107a izme\u0111u Prijekog i Dominikanskog samostana<\/p>","

I crijepovi s ku\u0107e nedaleko \u010ca\u010di\u0107eve prijete obru\u0161avanjem<\/p>","

Ovo nije muzejski uzorak nadzorne kamere nego prazno sijali\u010dno grlo<\/p>","

Ku\u0107a ispod \u010ca\u010di\u0107eve se kako-tako odr\u017eavala dok je u njoj netko \u017eivio<\/p>","

Nedavno iseljena ku\u0107a izme\u0111u Prijekog i Dominikanskog samostana<\/p>","

Skela u Ulici Gjuta Baglivi stoji ve\u0107 15 godina!<\/p>","

Pala\u010da u Bandurevoj ulici je iseljena jo\u0161 1985.godine i otad zjapi prazna<\/p>","

Predsjednik Gradskog kotara Grad Marin Krstulovi\u0107<\/p>","

Poduzetnik Marc van Bloemen<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","71:34","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1422","hd_26979011_1920.jpg":"1920x1080","k_26979011_1280.jpg":"1280x1280","k_26979011_1024.jpg":"1024x1024","k_26979011_640.jpg":"640x640","k_26979011_480.jpg":"480x480","k_26979011_340.jpg":"340x340","k_26979011_220.jpg":"220x220","o_26979011_1280.jpg":"1280x948","o_26979011_1024.jpg":"1024x758","o_26979011_640.jpg":"640x474","o_26979011_480.jpg":"480x355","o_26979011_340.jpg":"340x251","o_26979011_220.jpg":"220x162","h_26979011_1280.jpg":"1280x854","h_26979011_1024.jpg":"1024x683","h_26979011_640.jpg":"640x427","h_26979011_480.jpg":"480x320","h_26979011_340.jpg":"340x227","h_26979011_220.jpg":"220x147","pp_26979011_1280.jpg":"1280x1628","pp_26979011_1024.jpg":"1024x1303","pp_26979011_640.jpg":"640x814","pp_26979011_480.jpg":"480x611","pp_26979011_340.jpg":"340x432","pp_26979011_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_26976568_1920.jpg":"1920x1080","k_26976568_1280.jpg":"1280x1280","k_26976568_1024.jpg":"1024x1024","k_26976568_640.jpg":"640x640","k_26976568_480.jpg":"480x480","k_26976568_340.jpg":"340x340","k_26976568_220.jpg":"220x220","o_26976568_1280.jpg":"1280x1920","o_26976568_1024.jpg":"1024x1536","o_26976568_640.jpg":"640x960","o_26976568_480.jpg":"480x720","o_26976568_340.jpg":"340x510","o_26976568_220.jpg":"220x330","h_26976568_1280.jpg":"1280x854","h_26976568_1024.jpg":"1024x683","h_26976568_640.jpg":"640x427","h_26976568_480.jpg":"480x320","h_26976568_340.jpg":"340x227","h_26976568_220.jpg":"220x147","pp_26976568_1280.jpg":"1280x1628","pp_26976568_1024.jpg":"1024x1303","pp_26976568_640.jpg":"640x814","pp_26976568_480.jpg":"480x611","pp_26976568_340.jpg":"340x432","pp_26976568_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_26976562_1920.jpg":"1920x1080","k_26976562_1280.jpg":"1280x1280","k_26976562_1024.jpg":"1024x1024","k_26976562_640.jpg":"640x640","k_26976562_480.jpg":"480x480","k_26976562_340.jpg":"340x340","k_26976562_220.jpg":"220x220","o_26976562_1280.jpg":"1280x1920","o_26976562_1024.jpg":"1024x1536","o_26976562_640.jpg":"640x960","o_26976562_480.jpg":"480x720","o_26976562_340.jpg":"340x510","o_26976562_220.jpg":"220x330","h_26976562_1280.jpg":"1280x854","h_26976562_1024.jpg":"1024x683","h_26976562_640.jpg":"640x427","h_26976562_480.jpg":"480x320","h_26976562_340.jpg":"340x227","h_26976562_220.jpg":"220x147","pp_26976562_1280.jpg":"1280x1628","pp_26976562_1024.jpg":"1024x1303","pp_26976562_640.jpg":"640x814","pp_26976562_480.jpg":"480x611","pp_26976562_340.jpg":"340x432","pp_26976562_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_26976563_1920.jpg":"1920x1080","k_26976563_1280.jpg":"1280x1280","k_26976563_1024.jpg":"1024x1024","k_26976563_640.jpg":"640x640","k_26976563_480.jpg":"480x480","k_26976563_340.jpg":"340x340","k_26976563_220.jpg":"220x220","o_26976563_1280.jpg":"1280x1920","o_26976563_1024.jpg":"1024x1536","o_26976563_640.jpg":"640x960","o_26976563_480.jpg":"480x720","o_26976563_340.jpg":"340x510","o_26976563_220.jpg":"220x330","h_26976563_1280.jpg":"1280x854","h_26976563_1024.jpg":"1024x683","h_26976563_640.jpg":"640x427","h_26976563_480.jpg":"480x320","h_26976563_340.jpg":"340x227","h_26976563_220.jpg":"220x147","pp_26976563_1280.jpg":"1280x1628","pp_26976563_1024.jpg":"1024x1303","pp_26976563_640.jpg":"640x814","pp_26976563_480.jpg":"480x611","pp_26976563_340.jpg":"340x432","pp_26976563_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26976564_1920.jpg":"1920x1080","k_26976564_1280.jpg":"1280x1280","k_26976564_1024.jpg":"1024x1024","k_26976564_640.jpg":"640x640","k_26976564_480.jpg":"480x480","k_26976564_340.jpg":"340x340","k_26976564_220.jpg":"220x220","o_26976564_1280.jpg":"1280x853","o_26976564_1024.jpg":"1024x682","o_26976564_640.jpg":"640x426","o_26976564_480.jpg":"480x320","o_26976564_340.jpg":"340x226","o_26976564_220.jpg":"220x146","h_26976564_1280.jpg":"1280x854","h_26976564_1024.jpg":"1024x683","h_26976564_640.jpg":"640x427","h_26976564_480.jpg":"480x320","h_26976564_340.jpg":"340x227","h_26976564_220.jpg":"220x147","pp_26976564_1280.jpg":"1280x1628","pp_26976564_1024.jpg":"1024x1303","pp_26976564_640.jpg":"640x814","pp_26976564_480.jpg":"480x611","pp_26976564_340.jpg":"340x432","pp_26976564_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26976565_1920.jpg":"1920x1080","k_26976565_1280.jpg":"1280x1280","k_26976565_1024.jpg":"1024x1024","k_26976565_640.jpg":"640x640","k_26976565_480.jpg":"480x480","k_26976565_340.jpg":"340x340","k_26976565_220.jpg":"220x220","o_26976565_1280.jpg":"1280x853","o_26976565_1024.jpg":"1024x682","o_26976565_640.jpg":"640x426","o_26976565_480.jpg":"480x320","o_26976565_340.jpg":"340x226","o_26976565_220.jpg":"220x146","h_26976565_1280.jpg":"1280x854","h_26976565_1024.jpg":"1024x683","h_26976565_640.jpg":"640x427","h_26976565_480.jpg":"480x320","h_26976565_340.jpg":"340x227","h_26976565_220.jpg":"220x147","pp_26976565_1280.jpg":"1280x1628","pp_26976565_1024.jpg":"1024x1303","pp_26976565_640.jpg":"640x814","pp_26976565_480.jpg":"480x611","pp_26976565_340.jpg":"340x432","pp_26976565_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26976566_1920.jpg":"1920x1080","k_26976566_1280.jpg":"1280x1280","k_26976566_1024.jpg":"1024x1024","k_26976566_640.jpg":"640x640","k_26976566_480.jpg":"480x480","k_26976566_340.jpg":"340x340","k_26976566_220.jpg":"220x220","o_26976566_1280.jpg":"1280x853","o_26976566_1024.jpg":"1024x682","o_26976566_640.jpg":"640x426","o_26976566_480.jpg":"480x320","o_26976566_340.jpg":"340x226","o_26976566_220.jpg":"220x146","h_26976566_1280.jpg":"1280x854","h_26976566_1024.jpg":"1024x683","h_26976566_640.jpg":"640x427","h_26976566_480.jpg":"480x320","h_26976566_340.jpg":"340x227","h_26976566_220.jpg":"220x147","pp_26976566_1280.jpg":"1280x1628","pp_26976566_1024.jpg":"1024x1303","pp_26976566_640.jpg":"640x814","pp_26976566_480.jpg":"480x611","pp_26976566_340.jpg":"340x432","pp_26976566_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_26976567_1920.jpg":"1920x1080","k_26976567_1280.jpg":"1280x1280","k_26976567_1024.jpg":"1024x1024","k_26976567_640.jpg":"640x640","k_26976567_480.jpg":"480x480","k_26976567_340.jpg":"340x340","k_26976567_220.jpg":"220x220","o_26976567_1280.jpg":"1280x1920","o_26976567_1024.jpg":"1024x1536","o_26976567_640.jpg":"640x960","o_26976567_480.jpg":"480x720","o_26976567_340.jpg":"340x510","o_26976567_220.jpg":"220x330","h_26976567_1280.jpg":"1280x854","h_26976567_1024.jpg":"1024x683","h_26976567_640.jpg":"640x427","h_26976567_480.jpg":"480x320","h_26976567_340.jpg":"340x227","h_26976567_220.jpg":"220x147","pp_26976567_1280.jpg":"1280x1628","pp_26976567_1024.jpg":"1024x1303","pp_26976567_640.jpg":"640x814","pp_26976567_480.jpg":"480x611","pp_26976567_340.jpg":"340x432","pp_26976567_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_26976574_1920.jpg":"1920x1080","k_26976574_1280.jpg":"1280x1280","k_26976574_1024.jpg":"1024x1024","k_26976574_640.jpg":"640x640","k_26976574_480.jpg":"480x480","k_26976574_340.jpg":"340x340","k_26976574_220.jpg":"220x220","o_26976574_1280.jpg":"1280x1920","o_26976574_1024.jpg":"1024x1536","o_26976574_640.jpg":"640x960","o_26976574_480.jpg":"480x720","o_26976574_340.jpg":"340x510","o_26976574_220.jpg":"220x330","h_26976574_1280.jpg":"1280x854","h_26976574_1024.jpg":"1024x683","h_26976574_640.jpg":"640x427","h_26976574_480.jpg":"480x320","h_26976574_340.jpg":"340x227","h_26976574_220.jpg":"220x147","pp_26976574_1280.jpg":"1280x1628","pp_26976574_1024.jpg":"1024x1303","pp_26976574_640.jpg":"640x814","pp_26976574_480.jpg":"480x611","pp_26976574_340.jpg":"340x432","pp_26976574_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26976575_1920.jpg":"1920x1080","k_26976575_1280.jpg":"1280x1280","k_26976575_1024.jpg":"1024x1024","k_26976575_640.jpg":"640x640","k_26976575_480.jpg":"480x480","k_26976575_340.jpg":"340x340","k_26976575_220.jpg":"220x220","o_26976575_1280.jpg":"1280x853","o_26976575_1024.jpg":"1024x682","o_26976575_640.jpg":"640x426","o_26976575_480.jpg":"480x320","o_26976575_340.jpg":"340x226","o_26976575_220.jpg":"220x146","h_26976575_1280.jpg":"1280x854","h_26976575_1024.jpg":"1024x683","h_26976575_640.jpg":"640x427","h_26976575_480.jpg":"480x320","h_26976575_340.jpg":"340x227","h_26976575_220.jpg":"220x147","pp_26976575_1280.jpg":"1280x1628","pp_26976575_1024.jpg":"1024x1303","pp_26976575_640.jpg":"640x814","pp_26976575_480.jpg":"480x611","pp_26976575_340.jpg":"340x432","pp_26976575_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26976576_1920.jpg":"1920x1080","k_26976576_1280.jpg":"1280x1280","k_26976576_1024.jpg":"1024x1024","k_26976576_640.jpg":"640x640","k_26976576_480.jpg":"480x480","k_26976576_340.jpg":"340x340","k_26976576_220.jpg":"220x220","o_26976576_1280.jpg":"1280x853","o_26976576_1024.jpg":"1024x682","o_26976576_640.jpg":"640x426","o_26976576_480.jpg":"480x320","o_26976576_340.jpg":"340x226","o_26976576_220.jpg":"220x146","h_26976576_1280.jpg":"1280x854","h_26976576_1024.jpg":"1024x683","h_26976576_640.jpg":"640x427","h_26976576_480.jpg":"480x320","h_26976576_340.jpg":"340x227","h_26976576_220.jpg":"220x147","pp_26976576_1280.jpg":"1280x1628","pp_26976576_1024.jpg":"1024x1303","pp_26976576_640.jpg":"640x814","pp_26976576_480.jpg":"480x611","pp_26976576_340.jpg":"340x432","pp_26976576_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26976577_1920.jpg":"1920x1080","k_26976577_1280.jpg":"1280x1280","k_26976577_1024.jpg":"1024x1024","k_26976577_640.jpg":"640x640","k_26976577_480.jpg":"480x480","k_26976577_340.jpg":"340x340","k_26976577_220.jpg":"220x220","o_26976577_1280.jpg":"1280x853","o_26976577_1024.jpg":"1024x682","o_26976577_640.jpg":"640x426","o_26976577_480.jpg":"480x320","o_26976577_340.jpg":"340x226","o_26976577_220.jpg":"220x146","h_26976577_1280.jpg":"1280x854","h_26976577_1024.jpg":"1024x683","h_26976577_640.jpg":"640x427","h_26976577_480.jpg":"480x320","h_26976577_340.jpg":"340x227","h_26976577_220.jpg":"220x147","pp_26976577_1280.jpg":"1280x1628","pp_26976577_1024.jpg":"1024x1303","pp_26976577_640.jpg":"640x814","pp_26976577_480.jpg":"480x611","pp_26976577_340.jpg":"340x432","pp_26976577_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_26976578_1920.jpg":"1920x1080","k_26976578_1280.jpg":"1280x1280","k_26976578_1024.jpg":"1024x1024","k_26976578_640.jpg":"640x640","k_26976578_480.jpg":"480x480","k_26976578_340.jpg":"340x340","k_26976578_220.jpg":"220x220","o_26976578_1280.jpg":"1280x1920","o_26976578_1024.jpg":"1024x1536","o_26976578_640.jpg":"640x960","o_26976578_480.jpg":"480x720","o_26976578_340.jpg":"340x510","o_26976578_220.jpg":"220x330","h_26976578_1280.jpg":"1280x854","h_26976578_1024.jpg":"1024x683","h_26976578_640.jpg":"640x427","h_26976578_480.jpg":"480x320","h_26976578_340.jpg":"340x227","h_26976578_220.jpg":"220x147","pp_26976578_1280.jpg":"1280x1628","pp_26976578_1024.jpg":"1024x1303","pp_26976578_640.jpg":"640x814","pp_26976578_480.jpg":"480x611","pp_26976578_340.jpg":"340x432","pp_26976578_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26976579_1920.jpg":"1920x1080","k_26976579_1280.jpg":"1280x1280","k_26976579_1024.jpg":"1024x1024","k_26976579_640.jpg":"640x640","k_26976579_480.jpg":"480x480","k_26976579_340.jpg":"340x340","k_26976579_220.jpg":"220x220","o_26976579_1280.jpg":"1280x853","o_26976579_1024.jpg":"1024x682","o_26976579_640.jpg":"640x426","o_26976579_480.jpg":"480x320","o_26976579_340.jpg":"340x226","o_26976579_220.jpg":"220x146","h_26976579_1280.jpg":"1280x854","h_26976579_1024.jpg":"1024x683","h_26976579_640.jpg":"640x427","h_26976579_480.jpg":"480x320","h_26976579_340.jpg":"340x227","h_26976579_220.jpg":"220x147","pp_26976579_1280.jpg":"1280x1628","pp_26976579_1024.jpg":"1024x1303","pp_26976579_640.jpg":"640x814","pp_26976579_480.jpg":"480x611","pp_26976579_340.jpg":"340x432","pp_26976579_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_26976581_1920.jpg":"1920x1080","k_26976581_1280.jpg":"1280x1280","k_26976581_1024.jpg":"1024x1024","k_26976581_640.jpg":"640x640","k_26976581_480.jpg":"480x480","k_26976581_340.jpg":"340x340","k_26976581_220.jpg":"220x220","o_26976581_1280.jpg":"1280x1920","o_26976581_1024.jpg":"1024x1536","o_26976581_640.jpg":"640x960","o_26976581_480.jpg":"480x720","o_26976581_340.jpg":"340x510","o_26976581_220.jpg":"220x330","h_26976581_1280.jpg":"1280x854","h_26976581_1024.jpg":"1024x683","h_26976581_640.jpg":"640x427","h_26976581_480.jpg":"480x320","h_26976581_340.jpg":"340x227","h_26976581_220.jpg":"220x147","pp_26976581_1280.jpg":"1280x1628","pp_26976581_1024.jpg":"1024x1303","pp_26976581_640.jpg":"640x814","pp_26976581_480.jpg":"480x611","pp_26976581_340.jpg":"340x432","pp_26976581_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26976582_1920.jpg":"1920x1080","k_26976582_1280.jpg":"1280x1280","k_26976582_1024.jpg":"1024x1024","k_26976582_640.jpg":"640x640","k_26976582_480.jpg":"480x480","k_26976582_340.jpg":"340x340","k_26976582_220.jpg":"220x220","o_26976582_1280.jpg":"1280x853","o_26976582_1024.jpg":"1024x682","o_26976582_640.jpg":"640x426","o_26976582_480.jpg":"480x320","o_26976582_340.jpg":"340x226","o_26976582_220.jpg":"220x146","h_26976582_1280.jpg":"1280x854","h_26976582_1024.jpg":"1024x683","h_26976582_640.jpg":"640x427","h_26976582_480.jpg":"480x320","h_26976582_340.jpg":"340x227","h_26976582_220.jpg":"220x147","pp_26976582_1280.jpg":"1280x1628","pp_26976582_1024.jpg":"1024x1303","pp_26976582_640.jpg":"640x814","pp_26976582_480.jpg":"480x611","pp_26976582_340.jpg":"340x432","pp_26976582_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_26976587_1920.jpg":"1920x1080","k_26976587_1280.jpg":"1280x1280","k_26976587_1024.jpg":"1024x1024","k_26976587_640.jpg":"640x640","k_26976587_480.jpg":"480x480","k_26976587_340.jpg":"340x340","k_26976587_220.jpg":"220x220","o_26976587_1280.jpg":"1280x1920","o_26976587_1024.jpg":"1024x1536","o_26976587_640.jpg":"640x960","o_26976587_480.jpg":"480x720","o_26976587_340.jpg":"340x510","o_26976587_220.jpg":"220x330","h_26976587_1280.jpg":"1280x854","h_26976587_1024.jpg":"1024x683","h_26976587_640.jpg":"640x427","h_26976587_480.jpg":"480x320","h_26976587_340.jpg":"340x227","h_26976587_220.jpg":"220x147","pp_26976587_1280.jpg":"1280x1628","pp_26976587_1024.jpg":"1024x1303","pp_26976587_640.jpg":"640x814","pp_26976587_480.jpg":"480x611","pp_26976587_340.jpg":"340x432","pp_26976587_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_26976588_1920.jpg":"1920x1080","k_26976588_1280.jpg":"1280x1280","k_26976588_1024.jpg":"1024x1024","k_26976588_640.jpg":"640x640","k_26976588_480.jpg":"480x480","k_26976588_340.jpg":"340x340","k_26976588_220.jpg":"220x220","o_26976588_1280.jpg":"1280x1920","o_26976588_1024.jpg":"1024x1536","o_26976588_640.jpg":"640x960","o_26976588_480.jpg":"480x720","o_26976588_340.jpg":"340x510","o_26976588_220.jpg":"220x330","h_26976588_1280.jpg":"1280x854","h_26976588_1024.jpg":"1024x683","h_26976588_640.jpg":"640x427","h_26976588_480.jpg":"480x320","h_26976588_340.jpg":"340x227","h_26976588_220.jpg":"220x147","pp_26976588_1280.jpg":"1280x1628","pp_26976588_1024.jpg":"1024x1303","pp_26976588_640.jpg":"640x814","pp_26976588_480.jpg":"480x611","pp_26976588_340.jpg":"340x432","pp_26976588_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 252 [name] => Obala [alias] => obala [description] => [parent] => 246 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 9 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7499882 Threads: 2 Questions: 1538662114 Slow queries: 4680882 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110880992 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dalmacija/obala ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 252 [name] => Obala [alias] => obala [parent] => 246 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija/obala ) ) [link] => /dalmacija/obala/propao-mu-sabor-pa-sreduje-vikendicu-caciceva-rusevina-susjedima-zivot-pretvorila-u-pakao-konacno-poceli-radovi-1381964 [printLink] => /dalmacija/obala/propao-mu-sabor-pa-sreduje-vikendicu-caciceva-rusevina-susjedima-zivot-pretvorila-u-pakao-konacno-poceli-radovi-1381964?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 394597 [name] => povijesna jezgra Dubrovnika [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => povijesna-jezgra-dubrovnika [link] => /tag/povijesna-jezgra-dubrovnika ) [1] => stdClass Object ( [id] => 601196 [name] => radimir čačič [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => radimir-cacic [link] => /tag/radimir-cacic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 637628 [name] => Zlatarska ulica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-05-03 11:19:14 [main_article_id] => 0 [alias] => zlatarska-ulica [link] => /tag/zlatarska-ulica ) [3] => stdClass Object ( [id] => 510867 [name] => Gradski kotar Grad [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => gradski-kotar-grad [link] => /tag/gradski-kotar-grad ) [4] => stdClass Object ( [id] => 643184 [name] => Marin Krstulović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-07-08 07:36:41 [main_article_id] => 0 [alias] => marin-krstulovic [link] => /tag/marin-krstulovic ) [5] => stdClass Object ( [id] => 649700 [name] => Marc van Bloemen [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-09-18 07:59:27 [main_article_id] => 0 [alias] => marc-van-bloemen [link] => /tag/marc-van-bloemen ) [6] => stdClass Object ( [id] => 358947 [name] => Dubrovnik [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dubrovnik [link] => /tag/dubrovnik ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Nakon 27 godina od kupovine kuće u Zlatarskoj ulici u dubrovačkoj povijesnoj jezgri i brojnih prigovora, konačno je počela obnova objekta u vlasništvu bivšeg ministra Radimira Čačića. Tako će se napokon otkloniti opravdani prigovori Dubrovčana i njihovih gostiju na zapušteni objekt s kojeg su padom prijetili crjepovi i dijelovi persijana i fasade - Unutar zidina brojni objekti čekaju intervencije nezainteresiranih vlasnika - Uzrok odugovlačenja su i prepucavanja državne vlasti i Dubrovačke biskupije [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => opasnost i ruglo [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Propao mu Sabor, pa sređuje vikendicu! Čačićeva ruševina susjedima život pretvorila u pakao, konačno počeli radovi [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3088 [name] => Ahmet Kalajdžić [username] => ahmet-kalajd-i [email] => ahmet-kalajd-i@sd.hr [password] => $2y$10$YJzF73/O0qBdzW1vwEhRLOn5rEi9VrK8ctDBd6oPdd081qJbwDrgG [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/ahmet-kalajdzic-3088 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1606 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/42607fc892c16c91a9aed75d3e0b9426?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/18/26979011.jpg [galleryCount] => 18 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Ahmet Kalajdžić, Cropix [mainImageDesc] =>

Nakon 27 godina od kupovine kuće u dubrovačkoj povijesnoj jezgri i brojnih prigovora, konačno je počela obnova 

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/18/26979011.jpg [title] =>

Nakon 27 godina od kupovine kuće u dubrovačkoj povijesnoj jezgri i brojnih prigovora, konačno je počela obnova 

Ahmet Kalajdžić, Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/18/26976568.jpg [title] =>

Čačićeva kuća u Zlatarskoj ulici 9

Ahmet Kalajdžić ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/18/26976562.jpg [title] =>

Unutrašnjost zapuštene kuće Radimira Čačića

Ahmet Kalajdžić ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/18/26976563.jpg [title] =>

Prostor prvog kata Čačićeve kuće

Ahmet Kalajdžić ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/18/26976564.jpg [title] =>

Prvi kat Čačićeve kuće

Ahmet Kalajdžić ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/18/26976565.jpg [title] =>

Grede su trule uslijed dugog prokišnjavanja

Ahmet Kalajdžić ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/18/26976566.jpg [title] =>

Prvi kat Čačićeve kuće

Ahmet Kalajdžić ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/18/26976567.jpg [title] =>

Skele na prvom katu Čačićeve kuće

Ahmet Kalajdžić ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/18/26976574.jpg [title] =>

Crijepovi s kuće nedaleko Čačićeve kuće prijete gostima restorana

Ahmet Kalajdžić ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/18/26976575.jpg [title] =>

Nedavno iseljena kuća između Prijekog i Dominikanskog samostana

Ahmet Kalajdžić ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/18/26976576.jpg [title] =>

I crijepovi s kuće nedaleko Čačićeve prijete obrušavanjem

Ahmet Kalajdžić ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/18/26976577.jpg [title] =>

Ovo nije muzejski uzorak nadzorne kamere nego prazno sijalično grlo

Ahmet Kalajdžić ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/18/26976578.jpg [title] =>

Kuća ispod Čačićeve se kako-tako održavala dok je u njoj netko živio

Ahmet Kalajdžić ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/18/26976579.jpg [title] =>

Nedavno iseljena kuća između Prijekog i Dominikanskog samostana

Ahmet Kalajdžić ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/18/26976581.jpg [title] =>

Skela u Ulici Gjuta Baglivi stoji već 15 godina!

Ahmet Kalajdžić ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/18/26976582.jpg [title] =>

Palača u Bandurevoj ulici je iseljena još 1985.godine i otad zjapi prazna

Ahmet Kalajdžić ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/18/26976587.jpg [title] =>

Predsjednik Gradskog kotara Grad Marin Krstulović

Ahmet Kalajdžić ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/18/26976588.jpg [title] =>

Poduzetnik Marc van Bloemen

Ahmet Kalajdžić ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Nakon prigovora brojnih susjeda, ali i stanovnika cijele povijesne jezgre Dubrovnika, bivši gradonačelnik Varaždina i prvi čelnik stranke HNS-reformisti Radimir Čačić i njegova supruga Marija konačno su počeli s obnovom svog objekta u Zlatarskoj ulici.

Opravdane primjedbe koje su građani davali skoro dva desetljeća napokon su urodile plodom, a sugrađani su imali još manje razumijevanja za postupke vlasnika jer su znali kako je Čačić arhitekt i kao takav osoba koja se razumije u stanje građevina.

---

---

Dok su čekali početak obnove, trošni objekt u Zlatarskoj ulici s kućnim brojem 9 u međuvremenu je postao još opasniji za prolaznike i ne samo istinsko ruglo drevnoga Grada, nego i prava opasnost za sigurnost građana i turista.

---

image

Čačićeva kuća u Zlatarskoj ulici 9

Ahmet Kalajdžić
---

Zašto čekati?

- Ne treba čekati da komad krova ili fasade s bilo čijeg objekta nekome padne na glavu ili ugrozi život. Sanacija nije pitanje reakcije na brontulanje građana, nego stvar poštivanja propisa Republike Hrvatske. Jer, nitko ne smije svojim neradom dovoditi u opasnost mirne prolaznike gradskim ulicama pored njegove nekretnine. Zakon predviđa žurnu sanaciju tih objekata od strane lokalne samouprave, a na primjeru Čačićeve kuće sretni smo da nitko nije ostao bez glave kad se dogodilo urušavanje dijela zida i krovišta. Na javnoj površini na koju je pao crijep moglo se tad naći vaše, moje ili bilo čije dijete, otac ili majka! To se ne smije događati! Kad imate otvoreno gradilište a to se dogodi, tad netko završi u zatvoru. Ovdje ne - priča predsjednik gradskog kotara Grad Marin Krstulović, odnosno dijela Dubrovnika unutar zidina i povijesne jezgre grada te naglašava:

- Prema postojećem pravilniku, Gradska uprava Dubrovnika ima pravo na hitnu intervenciju i kasnije se naplatiti od vlasnika. Jer, Grad mora štititi i osigurati svoje javne površine! U praksi se dogodilo samo jedna takva intervencija na parkingu Ilijina glavica, kad je nakon probijanja zida parking zatvoren te se grad kasnije naplatio. Imamo primjere desetljećima daskama i gredama ”osiguranih” zidova koji se ne saniraju iako su prijetnja sigurnosti građana.

---

image

Predsjednik Gradskog kotara Grad Marin Krstulović

Ahmet Kalajdžić
---

Unutar povijesne jezgre, koliko znam, gradska uprava nikad nije intervenirala i popravila te naknadno naplatila nastale troškove. Na predjelu sv. Marija smo imali problem s malim mostom koji je naslonjen na jednu obiteljsku kuću te je vlasnik kuće molio gradsku upravu za pomoć. Kako je most bio gradska čestica, grad je shvatio da je to prijetnja za imovinu i živote, reagirao i konstruktivno obnovio taj most kako nekom ne bi pao na glavu. Godine 2000. stanovnici povijesne jezgre zvali su me jer su persijane s objekta u Ulici od puča prijetile padom.

Uspio sam pronaći vlasnika koji je brzo reagirao. Nužno je pridržavanje zakona i pravila da svi imamo pravo na nekretninu koja ne smije ugrožavati druge! Česte nakon olujnog vjetra kupe prijete, a gradska uprava smatra da su one dužnost vlasnika. Naravno, vatrogasci pomognu tamo gdje je njima ili Lukši Malohodžiću dokučivo, ali mislim da zbog čestog ponavljanja tih situacija moramo imati interventnu službu koja će žurno sanirati krovište i povećati sigurnost građana. Kad su bile orkanske bure oštećeno je najmanje 5 posto krovova, odnosno barem svaki dvadeseti! No, tu je i pitanje apartmanizacije i problem onih koji žive u prizemlju objekta te snose posljedice postupaka nepažnje nekretnine onih što živi na gornjem pijanu - ističe Krstulović.

---

image

Unutrašnjost zapuštene kuće Radimira Čačića

Ahmet Kalajdžić
------
image

Prostor prvog kata Čačićeve kuće

Ahmet Kalajdžić
---

Pozitivni primjeri

Oko Čačićeve kuće objekti su uglavnom pretvoreni u apartmane i nismo mogli bilo koga pitati što misli o zadocnjeloj obnovi. Stanovnici povijesne jezgre hvale odnos Dubravka Merlića i Željke Ogreste te odvjetnika Bosiljka Mišetića prema svojim nekretninama. No, mnogi nisu takvi i pokazalo se da, ako je kupnja nekretnine samo investicija uz koju će za pet godina preprodajom zaraditi novac, što je česti slučaj, tad je neulaganje u objekt skoro normalno. Krstulović kao primjer unutar Grada, na predjelu Karmen, u Ulici Gjura Baglivi navodi prije 15 godina postavljenu skela koja prijeti padom, a stanari i dan-danas ne vide sunca:

- Fasada je se vodi kao ozbiljna prijetnja. Zavod za obnovu Dubrovnika mora odabrati prioritete i odmah ih rješavati, bez obzira na imovinske odnose. Zbog skele su država i Dubrovačka biskupija međusobno prebacivali odgovornost ali je za građane najgore da je što znaju kako će, u slučaju potresa, zgrada stradati jer nije sanirana. I tako je već 15 godina! Država je objekt prepustila crkvi, ali nešto nije provedeno do kraja jer je u međuvremenu smijenjen ministar državne imovine Marić. To se odnosi i na privatne vlasnike: objekt za kojeg je struka tvrdi da je opasan mora se žurno sanirati, a potom se baviti naplatom troškova. Nedaleko Čačićeve kuće, kraj crkve sv. Nikole je realna opasnost pada crijepa na glave prolaznika te gostiju koji objeduju u obližnjem restoranu. Opasnost je još veća od kako je stanarka morala napustiti tu kuću. Jer, dok god u nekom objektu žive ljudi, on se održava, a kad nema nikoga, nema ni održavanja i prijetnje za sigurnost prolaznika su sve veće. A stanovnika unutar Grada je sve manje!

---

image

Skele na prvom katu Čačićeve kuće

Ahmet Kalajdžić
------
image

Crijepovi s kuće nedaleko Čačićeve kuće prijete gostima restorana

Ahmet Kalajdžić
---

Slovenac odselio

Dubrovački poduzetnik Marc van Bloemen ističe kako lokalna uprava u Engleskoj, kad prijeti opasnost pada prozora i crijepa, obavijesti vlasnika da to otkloni u roku 24 sata, a ako on ne reagira oni za nekoliko dana angažira meštre te račun ispostave vlasniku.

---

image

Poduzetnik Marc van Bloemen

Ahmet Kalajdžić
---

Ako vlasnik ne plati, slijedi ovrha, a ako je nezainteresiran za stanje nekretnine izgubit će je:

- Gradska uprava i Zavod za obnovu pomažu velikim sredstvima, ulažu se veliki novci, a oni tu ne stanuju nego su samo kupili nekretninu jer ne košta ništa posjedovati je. Duže od 15 godina Čačić je kao vlasnik gornje etaže kuće dopustio da objekt propada. Slovenac koji je bio vlasnik prizemnog dijela objekta nije mogao ništa učiniti zbog prokišnjavanja: komu se sve tužio, ali postigao nije ništa! Razočarao se i čujem da je, bez mogućnosti sanacije, svoj dio na kraju prodao! A mislio je kako Čačić kao političar ima novca i da će se skrbiti o svojoj imovini.

---

Palača u Bandurevoj ulici

Marc van Bloemen kaže da ima i pozitivnih primjera, ali je njegova obiteljska kuća okružena praznim objektima kao npr. palačom u Bandurevoj 3 iz koje je još 1985. iseljeno pet obitelji kad se htjelo isprazniti cijeli Karmen. Sad zjapi prazna, a uz privatne, suvlasnici su crkva i država:

- Nema dogovora, a postoji želja da to postane gradska imovina. Ivo Felner želi tu načiniti Muzej Grada, da turisti vide kako se ovdje živjelo u srednjem vijeku. Uostalom, upravo tu je Marin Držić uprizorio svoju prvu predstavu!

---

---

HEP odugovlačio obnovu

U veljači 2022. je u Ulici na Andriji obavljena žurna sanacija Čačićeva derutnog objekta zbog opasnost prolaznicima u toj ulici. Na ulicu su padali dijelovi fasade, samo što nisu i kupe, a susjedi su ”muku mučili” s zajedničkim zidovima kroz koje je i njima prodirala vlaga u kuće. Tad je izjavio kako za kuću u Zlatarskoj ulici, kupljenu prije 25 godina još nije dobio vlasnički upis te nije mogao muljati i graditi bez dozvole:

- Ne mogu si to dozvoliti, niti hoću. Upis vlasništva je pretpostavka za građevinsku dozvolu i odmah smo zatražili uvjete za građevinsku dozvolu. Predali smo papire i dobili sve uvjete, ali za jednu kuću čekamo šest a za drugu 12 mjeseci uvjete HEP-a koji odugovlači! Tek uz taj uvjet možemo tražiti građevinsku dozvolu. A onda ćemo za možda pet, šest ili deset godina dobiti i dozvolu - najavio je 2022. u jeku pandemije COVID-a Radimir Čačić.

---

---

image

I crijepovi s kuće nedaleko Čačićeve prijete obrušavanjem

Ahmet Kalajdžić
------
image

Ovo nije muzejski uzorak nadzorne kamere nego prazno sijalično grlo

Ahmet Kalajdžić
------
image

Kuća ispod Čačićeve se kako-tako održavala dok je u njoj netko živio

Ahmet Kalajdžić
------
image

Nedavno iseljena kuća između Prijekog i Dominikanskog samostana

Ahmet Kalajdžić
------
image

Skela u Ulici Gjuta Baglivi stoji već 15 godina!

Ahmet Kalajdžić
------
image

Palača u Bandurevoj ulici je iseljena još 1985.godine i otad zjapi prazna

Ahmet Kalajdžić
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Ahmet Kalajdžić, Cropix Ahmet Kalajdžić Ahmet Kalajdžić Ahmet Kalajdžić Ahmet Kalajdžić Ahmet Kalajdžić Ahmet Kalajdžić Ahmet Kalajdžić Ahmet Kalajdžić Ahmet Kalajdžić Ahmet Kalajdžić Ahmet Kalajdžić Ahmet Kalajdžić Ahmet Kalajdžić Ahmet Kalajdžić Ahmet Kalajdžić Ahmet Kalajdžić Ahmet Kalajdžić
Ahmet Kalajdžić, Cropix

Nakon 27 godina od kupovine kuće u dubrovačkoj povijesnoj jezgri i brojnih prigovora, konačno je počela obnova 

Ahmet Kalajdžić

Čačićeva kuća u Zlatarskoj ulici 9

Ahmet Kalajdžić

Unutrašnjost zapuštene kuće Radimira Čačića

Ahmet Kalajdžić

Prostor prvog kata Čačićeve kuće

Ahmet Kalajdžić

Prvi kat Čačićeve kuće

Ahmet Kalajdžić

Grede su trule uslijed dugog prokišnjavanja

Ahmet Kalajdžić

Prvi kat Čačićeve kuće

Ahmet Kalajdžić

Skele na prvom katu Čačićeve kuće

Ahmet Kalajdžić

Crijepovi s kuće nedaleko Čačićeve kuće prijete gostima restorana

Ahmet Kalajdžić

Nedavno iseljena kuća između Prijekog i Dominikanskog samostana

Ahmet Kalajdžić

I crijepovi s kuće nedaleko Čačićeve prijete obrušavanjem

Ahmet Kalajdžić

Ovo nije muzejski uzorak nadzorne kamere nego prazno sijalično grlo

Ahmet Kalajdžić

Kuća ispod Čačićeve se kako-tako održavala dok je u njoj netko živio

Ahmet Kalajdžić

Nedavno iseljena kuća između Prijekog i Dominikanskog samostana

Ahmet Kalajdžić

Skela u Ulici Gjuta Baglivi stoji već 15 godina!

Ahmet Kalajdžić

Palača u Bandurevoj ulici je iseljena još 1985.godine i otad zjapi prazna

Ahmet Kalajdžić

Predsjednik Gradskog kotara Grad Marin Krstulović

Ahmet Kalajdžić

Poduzetnik Marc van Bloemen

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/obala/propao-mu-sabor-pa-sreduje-vikendicu-caciceva-rusevina-susjedima-zivot-pretvorila-u-pakao-konacno-poceli-radovi-1381964 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=54522aa38fa9466fd027be07dc31f2aad8fab9cc [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Propao+mu+Sabor%2C+pa+sre%C4%91uje+vikendicu%21+%C4%8Ca%C4%8Di%C4%87eva+ru%C5%A1evina+susjedima+%C5%BEivot+pretvorila+u+pakao%2C+kona%C4%8Dno+po%C4%8Deli+radovi&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fobala%2Fpropao-mu-sabor-pa-sreduje-vikendicu-caciceva-rusevina-susjedima-zivot-pretvorila-u-pakao-konacno-poceli-radovi-1381964 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fobala%2Fpropao-mu-sabor-pa-sreduje-vikendicu-caciceva-rusevina-susjedima-zivot-pretvorila-u-pakao-konacno-poceli-radovi-1381964 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Nakon 27 godina od kupovine kuće u Zlatarskoj ulici u dubrovačkoj povijesnoj jezgri i brojnih prigovora, konačno je počela obnova objekta u vlasništvu bivšeg ministra Radimira Čačića. Tako će se napokon otkloniti opravdani prigovori Dubrovčana i njihovih gostiju na zapušteni objekt s kojeg su padom prijetili crjepovi i dijelovi persijana i fasade - Unutar zidina brojni objekti čekaju intervencije nezainteresiranih vlasnika - Uzrok odugovlačenja su i prepucavanja državne vlasti i Dubrovačke biskupije [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => opasnost i ruglo [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
Obalaopasnost i ruglo

Propao mu Sabor, pa sređuje vikendicu! Čačićeva ruševina susjedima život pretvorila u pakao, konačno počeli radovi

Piše Ahmet Kalajdžić
19. travnja 2024. - 16:57
Nakon 27 godina od kupovine kuće u dubrovačkoj povijesnoj jezgri i brojnih prigovora, konačno je počela obnova Ahmet Kalajdžić, Cropix

Nakon prigovora brojnih susjeda, ali i stanovnika cijele povijesne jezgre Dubrovnika, bivši gradonačelnik Varaždina i prvi čelnik stranke HNS-reformisti Radimir Čačić i njegova supruga Marija konačno su počeli s obnovom svog objekta u Zlatarskoj ulici.

Opravdane primjedbe koje su građani davali skoro dva desetljeća napokon su urodile plodom, a sugrađani su imali još manje razumijevanja za postupke vlasnika jer su znali kako je Čačić arhitekt i kao takav osoba koja se razumije u stanje građevina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 04:33