StoryEditorOCM
ObalaTUNEL KOZJAK

Šef Hrvatskih cesta o propalom sastanku s Kaštelanima: ‘Ne želimo se uključivati u bilo kakva politička prepucavanja‘

Piše Jakov Žarko
8. ožujka 2024. - 17:34

Nakon što je propao jučerašnji sastanak predstavnika Grada Kaštela, predsjednika Uprave Hrvatskih cesta i građanske inicijative koja se protivi izgradnji pristupne ceste budućeg tunela Kozjak, a koji je bio zatvoren za predstavnike medija, uputili smo upit u Upravu HC-a kako bi provjerili gdje je došlo do kratkog spoja prije dva tjedna dogovorenog sastanka između spomenutih aktera cijele priče.

Dobili smo reakciju Josipa Škorića, predsjednika Uprave Hrvatskih cesta u kojem je dao odgovor zbog čega je zapravo propao dogovoreni sastanak.

Provedene sve zakonske procedure

- Nakon provedenih ama baš svih zakonskih procedura koje u ovom projektu traju duže od desetljeća, nakon svih prezentacija, javnih savjetovanja, mogućnosti za komentare i žalbe, a s ciljem rasvjetljavanja nejasnoća, ako su one postojale, predložili smo dodatni sastanak isključivo kao znak dobre volje te kako bi Hrvatske ceste o projektu stručno informirale i one koji se do sada nisu dovoljno s njime upoznali.

Sastanak je dogovoren prije dva tjedna kao i to da će na njemu prisustvovati najviše troje predstavnika inicijative građana - kaže na Josip Škorić i dodaje kako se dogovor od strane građanske inicijative nije ispoštovao.

image

Početak radova na tunelu kroz Kozjak

Paun Paunović/Cropix

- Neposredno pred sastanak dobivamo zamolbu da na sastanku bude osmero ljudi, da se mobitelom snima sastanak. Smatram da je sve, umjesto stručnog informiranja, navodno zabrinute javnosti, počelo dobivati političke konotacije što nikako nije bila ideja ni ranije dogovorenog koncepta radnog sastanka, a koji je prije svega podrazumijevao struku s naše i predstavnike zainteresirane javnosti s druge strane.

Pripremili kompletnu kronologiju

Za ovu svrhu smo pripremili kompletnu kronologiju razvoja projekta koju sam kao predsjednik Uprave ustupio nakon sastanka predstavnicima inicijative koji su ostali čekati kraj sastanka. Mi smo s njima ugodno razgovarali, pojasnili svu situaciju i pozvali ih u prostorije Hrvatskih cesta u Splitu na novi sastanak ako je i nakon ovog nešto ostalo nerazjašnjeno - istaknuo je Škorić.

Dodao je kako Hrvatske ceste u ovoj fazi, kao isključivo stručno i provedbeno tijelo odluka, koje su donesene davno ranije, ne žele biti dio eventualnih političkih prepucavanja, ali i napominju da su svakako na raspolaganju građanima.

- Mi smo i ranije naglasili da nam se dostave sva otvorena pitanja na koja ćemo rado odgovoriti. Iako do sada nismo zaprimili nikakva pitanja, ako se nakon predloženog idućeg sastanka pojave dodatne nepoznanice stojimo na raspolaganju i rado ćemo na njih odgovoriti - zaključio je prvi čovjek Hrvatskih cesta.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:16