StoryEditorOCM
ObalaOKRAO I ŽUPNU KUĆU

Serijski lopov poharao čak šest stanova u Omišu i okolici, metode su mu bile originalne, ukrao je vrtoglav iznos novca

Piše Dalmacija SD
9. veljače 2024. - 10:32

Omiški policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je tijekom 2023. i do veljače ove godine ostvario obilježja većeg broja imovinskih kaznenih djela.

- Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 2. veljače 2024. provalio u prostorije župne kuće iz koje je otuđio novac i nakit, zatim da je tijekom listopada 2023. provalio je u stan na području Omiša iz kojeg je otuđio nakit, te da je tijekom srpnja, također na području Omiša, preko balkona je ušao u stan iz kojeg je otuđio novac i dokumente.

Tijekom kolovoza pokušao je provaliti u obiteljsku kuću na području Omiša, tijekom srpnja i kolovoza provalio je u dva stana na području Omiša iz kojih je otuđio novac, a u ožujku i lipnju je u dva navrata ušao je kroz otvoreni prozor u stanove u Omišu iz kojih je otuđio novac - navode iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, a temeljem sudskog naloga, obavljena je pretraga doma, vozila i drugih prostorija koje koristi 30-godišnjak, te su policajci pronašli dio otuđenog nakita i dio novca. Također, pretragom stanja pronađeno je i oduzeto 3,24 grama amfetamina radi čega će protiv 30-godišnjaka Općinskom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Ukupna materijalna šteta počinjena kaznenim djelima je oko 30 tisuća eura. Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja muškarac je jučer predan pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 23:56