StoryEditorOCM
Obala‘BIOKOVSKO ZVONCE’

Žene HDZ-a napale Grad Makarsku: Ne možete vrtiću kupiti novi automobil, a gradski novac rasipate na sve strane...

20. svibnja 2023. - 21:44

Dječji vrtić “Biokovsko zvonce” Makarska godinama koristi stari automobil za dostavu hrane i prijevoz djelatnika u devet vrtića pa je u travnju Upravno vijeće vrtića na čelu s predsjednicom Viki Puharić pokrenulo humanitranu akciju kupnje novog automobila jer stari zbilja više nije u funkciji.

Tako je na rivi bila organizirana donatorska akcija u sklopu koje se kuhao makarski rižot, dok su žene SDP-a i HDZ-a prodavale kolače, a nastupili su DJ Jakir i Marin Klarić. Sada se organizira i veliki donatorski koncert za Dječji vrtić “Biokovsko zvonce” - koncert Big Banda i gostiju u Apfel Areni, dok je u lipnju ispred dvorane Arte planiran nastup “Rezervi” i “Ma Bossa”.

’Svima se odazivamo’

Nakon prve održane humanitarne akcije oglasile su se žene Zajednice Katarina Zrinski Makarska koje su kazale da im za akciju prikupljanja novca za kupnju automobila vrtiću nije bilo teško napraviti kolače, kada su napravili vrtić (novi vrtić “Maslina” na Zelenki započela je graditi HDZ-ova vlast, a dovršila SDP-ova, op.a).

- Kao i uvijek do sada kada se od nas traži pomoć, tu smo za svakoga, a pogotovo za našu djecu. Žao nam je što Grad Makarska, koji je ujedno i osnivač Dječjeg vrtića “Biokovsko zvonce”, nije sposoban omogućiti njegovo funkcioniranje, odnosno u ovom slučaju nije sposoban vrtiću kupiti automobil koji im je prijeko potreban.

Nažalost, zadnje dvije godine svjedoci smo rasipanja gradskog novca na WTA turnire, razne savjetnike, odvjetnike, influensere i projektante, a nijednog projekta još nema na vidiku. Drago nam je da smo kako gradnjom vrtića, tako i pečenjem kolača i doprinosom akciji pokazali da smo uvijek tu za našu djecu, odgojiteljice te ostale vrijedne djelatnike vrtića - kazale su žene Zajednice Katarina Zrinski.

S obzirom na to da se za kupnju automobila vrtiću održavaju brojne humanitarne akcije, i sami smo se zapitali zašto jednostavno Grad Makarska svom vrtiću nije kupio automobil. Ovo pitanje smo postavili i Viki Puharić, predsjednici Upravnog vijeća “Biokovskog zvonca”.

‘Grad stoji na raspolaganju’

- Automobil za vrtić koštao bi do 200 tisuća kuna, koje ćemo skupiti u akcijama i donacijama. Nije nam ni palo na pamet obratiti se Gradu, već smo automobil planirali kupiti zajedničkim snagama svih Makarana. Naša misao vodilja je napraviti sve moguće kako bi vrtić bio bolji i ljepši negoli je bio prije - kazala je Puharić.

Iz kojih razloga Grad nije kupio automobil vrtiću kojem je osnivač, upitali smo i gradonačelnika Zorana Paunovića, koji kaže da je kupnja automobila odluka Upravnog vijeća Dječjeg vrtića “Biokovsko zvonce”, a ne Grada Makarske.

- To će vam sigurno potvrditi i predsjednica Upravnog vijeća Viki Puharić, koja vam iz prve ruke može pojasniti ovu inicijativu. Donatorska akcija koju su pokrenuli za svaku je pohvalu, kao i doprinos svih onih koji su se uključili u ovu akciju.

Dječjem vrtiću “Biokovsko zvonce”, kao i svim drugim javnim ustanovama, Grad Makarska stoji na raspolaganju sa svim svojim financijskim i ostalim kapacitetima u planiranju prioriteta u svakoj proračunskoj godini - kazao je Paunović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 05:39