StoryEditorOCM
OtociELAFITSKI BISERI

Hollywoodske zvijezde pohrlile na dalmatinski otok prije špice sezone, evo tko će sve uživati u luksuzu pod borovima

Piše Ahmet Kalajdžić
14. lipnja 2023. - 10:09

Premda smo jpoš uvijek u prvoj polovici lipnja, turisttička sezona na otoku Lopudu se uveliko zahuktava.

Gostiju je sve više: mještani tvrde kako ih je trenutačno najviše iz Njemačke, Velike Britanije i Francuske te Slovenije, ali da već počinju dolaziti i Amerikanci. Kapaciteti se postupno popunjavaju, a otočani naglašavaju kako će početak glavne  sezone označiti skoro otvorenje već tradicionalnog filmskog festivala "Ponta Lopud" koji će se održati od 20. do 24. lipnja.

Ovoljetni najpoznatiji sudionici festivala su glumac Edward Norton, redatelj Ruben Östlund i direktorica fotografije Ula Pontikos, a ozračje na otoku postupno je sve toplije u iščekivanju njihova dolaska.

image

Sve je više luksuznih jahti

Ahmet Kalajdžić/

Nakon što je britanski list "Telegraph" u sklopu popisa manje poznatih europskih otoka koji se ističu kao rajske destinacije za ljetovanje naveo i dva otoka na hrvatskom Jadranu, otoke Rab i Lopud, zanimanje za spomenuti elafitski otok je poraslo i turisti kao da žele po svaku cijenu otkriti što to nudi taj otočni biser u dubrovačkom sujedstvu.

Podsjetimo, britanski je list Lopud opisao kao "otok na kojem možete uživati neometani prometom te uživati u njegovim ljepotama dok bosonogi šećete uz predivnom obalom", naglašavajući:

image

Sezona na Lopudu se uveliko zahuktava

Ahmet Kalajdžić/

“Za samo sat vremena putovanja brodom od urbanog Dubrovnika stižete na očaravajuću malenu luku otočića Lopuda koji osvaja kućicama boje meda okupanima suncem. Čim brod napusti luku, ostajete u miru mjesta na kojem autima nije dozvoljen pristup”, opisuje cijenjeni portal i dodaje:

image

Sezona na Lopudu se uveliko zahuktava

Ahmet Kalajdžić/

“Šetnja preko njezinog šumovitog zaleđa dovodi vas do plaže Šunj, polumjeseca pijeska i vode zelenkastog odsjaja, jedne od najljepših u cijeloj Hrvatskoj. Kraj nje su terase obložene bambusom te pregršt nepretencioznih bistroa duž obale, koji poslužuju najsvježijeg jastoga za djelić cijene drugih mediteranskih rivijera.”

image

Plaža Šunj je "zaštitni znak" otoka Lopuda

Ahmet Kalajdžić/

A kako je doista bilo danas na Lopudu pogledajte u našoj fotogaleriji.

image

Sezona na Lopudu se uveliko zahuktava

Ahmet Kalajdžić/
image

Sezona na Lopudu se uveliko zahuktava

Ahmet Kalajdžić/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 17:48