StoryEditorOCM
S mora i krajaPRED GOSTIMA

Poznati ugostitelj brutalno napadnut i teško ozlijeđen, Dalmatinci su mu vjerni gosti, evo što je u pozadini incidenta

Piše Zadarski.hr
23. siječnja 2024. - 08:45

Hrvoja Račića, pionira zimskog turizma u Općini Lovinac, na popularnom izletištu-sanjkalištu Cvituša u nedjelju rano ujutro napala su i ozlijedila trojica mlađih izgrednika iz Gračaca.

Pri tome ga je jedan od napadača gurnuo, uslijed čega je pao na leđa i teško ozlijedio ruku (došlo je do prijeloma).

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su postojanje osnovane sumnje da je 24-godišnjak iz Gračaca počinio kazneno djelo teška tjelesna ozljeda.

On se sumnjiči da je u nedjelju, 21. siječnja oko 2 sata ispred ugostiteljskog objekta u Lovincu, ničim izazvan fizički napao 51-godišnjaka iz Lovinca i teško ga ozlijedio.

- Kriminalističko istraživanje se nastavlja s obzirom da je istu noć više osoba uništilo inventar unutar predmetnog ugostiteljskog objekta - stoji u izvješću ličko-senjske policije.

image

Hrvoje Račić, vlasnik objekta na Cvituši

Joško Šupić/Cropix

Kako doznajemo, te se večeri u restoranu popularne Cvituše održavao zabavni program. Trojica mladića iz Gračaca tijekom večeri počeli su praviti probleme, što je kulminiralo razbijanjem inventara restorana i prevrtanjem kase. Svemu je kumovao i alkohol, a jedan od napadača gurnuo je Račića i teško ga ozlijedio jer je pao na ruke i jednu slomio, a ozlijeđena mu je i druga ruka.

Hrvoje Račić je pokretač zimskog turizma u Lici. Cvituša u Lovincu omiljeno je izletište brojnih gostiju iz Like, ali i Dalmacije, pogotovo iz Zadra, Šibenika, Splita i drugih gradova. 

Ovaj ružan incident ipak nije ugrozio rad izletišta koji je u nedjelju zabilježio veliki broj dolazaka posjetitelja, koji su uživali u snijegu i ličkim specijalitetima na Cvituši.

image

Dolaskom zime i zimskih radosti, brojni Zadrani i posjetitelji iz drugih dijelova Dalmacije, posjecuju Cvitusu, omiljeno izletiste u proljetnim i ljetnim mjesecima, ali i sanjkalista u zimskim mjesecima.

Jure Mišković/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:31