StoryEditorOCM
S mora i krajaOTVOREN NATJEČAJ

Županija zapošljava čak četiri kuharice, zar im nema tko spremiti kavu?! Jedan od uvjeta za posao je posebno neobičan

Piše Dalmacija SD
26. ožujka 2024. - 13:43

Županijske uprave širom Hrvatske često raspisuju natječaje za prijem raznoraznih službenika, referenata, savjetnika viših i nižih, ali i osoblja koje, na prvi pogled, nije baš toliko nužno u funkcioniranju administracije.

No, budući da prvi pogled često zna zavarati promatrača, građani će često reći da je riječ o najnužnijim poslovima, očito se vodeći onom provjerenom da je bolje znati čistačicu ili portira nego župana glavom i bradom. U ovom slučaju je dodatna važnost vjerojatno i u tome, da netko mora skuhati i kavu regionalnim vlastodršcima i podređenim im službenicima.

Tako je Županija šibensko-kninska oglasila tri otvorena radna mjesta, i to čak četiri domaćice i jednog vozača, od kojih će dvoje raditi u Kninu, što je, slučajno ili ne, grad koji je vodio aktualni župan Marko Jelić.

Svi poslovi predviđaju ugovore na neodređeno vrijeme, ali dok se za domačice za rad u Šibeniku traži srednja stručna sprema ugostiteljske, obrtničke ili druge odgovarajuće struke, za Knin je ta "lepeza" još šira - srednja stručna sprema upravne, ekonomske, turističke, obrtničke industrijske ili ugostiteljske struke.

Adut više bit će im posjedovanje vozačke dozvole "B" kategorije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:42