StoryEditorOCM
ĐiradaEVO KOJA DOGAĐANJA MOŽETE POSJETITI ZA VIKEND

U Kolanu Fešta od sira, a na Viru veliko finale City Games

Piše I.I.
31. kolovoza 2018. - 10:47
festival_sira14-150618

PETAK

Velika Fešta od sira održava se u petak u poznatoj gastro deliciji otoka Paga, Kolanu. S početkom u 17 sati bogatim izložbenim programom sira i ostalih vrhunskih delicija otvorit će se gastronomska manifestacija na kojoj će idućeg dana, u nedjelju, biti održane stručne tribine, dječje radionice, ali i edukativna tura kroz Kolanjsko polje. Svi posjetitelji će u dva dana festivala u OPG-ovima i siranama moći vidjeti i kako se proizvodi te čuva svjetski poznati paški sir.

Na Viru se u petak održava veliko hrvatsko finale City Games. Početak natjecanja je u 19.30 sati uz virski Muja, a na njemu nastupa šest najboljih momčadi u Hrvatskoj iz Ploča, Šibenika, Krka, Malog Lošinja, Komolca i domaćeg Vira, predvođenog kapetanom Matom Kapovićem.

U dvorištu Kazališta lutaka Zadar po prvi puta u petak navečer održava se Derivat#Test, glazbena manifestacija koja bi, nadaju se organizatori, mogla prerasti u veliki festival. Derivat je okupio nekoliko zanimljivih imena: Cinkuši, U pol devet kod Sabe i Gatos del mundo koji već godinama ostaju vjerni svojim autorskim izrazima, u temelju rock glazbi koju nadograđuju različitim utjecajima ethno, pop, punk, avangardna glazbe.

Tradicionalne Zadarske Feštice nastavljaju se i ovaj petak u večernjim satima. Posljednju fešticu u kolovozu ispratit će zvuci klapske pisme i zabavna atmosfera.

U Benkovcu se isti dan, s početkom u 20 sati otvara arheološki postav Zavičajnog muzeja u Kaštel Benkoviću.

Koncert klapske pisme održat će se u Turnju s početkom u 21 sat ispred crkve Sv. Karmele

Manifestacija Lito folklora nastavlja se u petak u Sv. Filipu i Jakovu i to u 21 sat ispred stare škole.

SUBOTA

Pacific Bullets užarit će pozornicu na Forumu u subotu večer jer se njihov repertoar bazira na rockabilly i rock'n'roll klasicima izvođača kao što su: Elvis Presley, Gene Vincent, Johnny Cash, Eddie Cochran...

Turistička zajednica Općine Pakoštane organizira 1. Škojatlon, zanimljivu swim-trek utrku koja povezuje tri otočića smještena pred  pakoštanskom lukom i plažama. Početak utrke je u 15.15 sati, a na Škojatlon se mogu prijaviti i rekreativci jer je u ponudi i kratka staza - Slatka avantura od 2,4 km, a oni ambiciozniji upustit će se u Slanu avanturu od dva kruga plivanja i trčanja (4,8 km).

NEDJELJA

Kraj vikenda rezerviran je za Gradsku glazbu Zadar pod ravnanjem dirigenta Dražena Habuša koji u nedjelju u 21 sat na Narodnom trgu priređuje još jedan koncert ovog ljeta. Riječ je o zanimljivom glazbenom događanju na kojem će se izvoditi zabavne i "evegreen" melodije.

 

 

26. travanj 2024 07:44