StoryEditorOCM
ĐiradaDONOSIMO SVE DETALJE ZADAR OUTDOOR FESTIVALA

Još samo tri dana do početka adrenalinskog spektakla!

Piše Matea Gugić
6. svibnja 2019. - 20:00
outdoor_zica5-120518

Još samo tri dana dijele nas od trećeg Zadar Outdoor Festivala, koji će se od 10. do 12. svibnja održati na najatraktivnijim lokacijama zadarske regije.

Bit će to tri dana čistog adrenalina, sportskog nadmetanja i dobre zabave u čak šest disciplina: trčanju, trailu, mtbu, plivanju, kajakingu i SUP-u. Na ovogodišnjem festivalu očekuje se više od 1300 sudionika iz više od 20 zemalja svijeta, a o njegovoj atraktivnosti govori i činjenica da je Ivica Kostelić, koji je i sam vrhunski sportaš, koji neprestano radi na promicanju zdravog i aktivnog načina života te mnogobrojnih ljepota Hrvatske, već drugu godinu zaredom potvrdio svoje sudjelovanje na ZOF-u.

Ljubitelji trčanja, nakon nedavne utrke "Wings for Life", mogu sudjelovati u disciplini "Utrči u zalazak 5 ili 10 km powered by Heineken" u petak, 10. svibnja u 18.30 sati. Kombinacija svježeg morskog zraka i predivnih prizora bit će upotpunjena na cilju gdje sve trkače dočekuje jedan od najljepših zalazaka sunca na svijetu. Za sve ljubitelje bicikliranja organizirana je utrka "Zadar MTB Cross Country Race" u subotu, 11. svibnja u 10.30 sati. Prolazeći kroz Petrčane, Zaton, Privlaku i Vir, utrka kombinira asfaltne, makadamske i pješčane puteve, što će zasigurno biti dobar izazov svim ljubiteljima MTB-a. Istog dana, u 10 sati, počinje "ZOF Trail", pa će tako svi zaljubljenici u aktivnosti u netaknutoj prirodi doći na svoje istražujući ljepote Preka na otoku Ugljanu. Predviđene su dvije staze, dužine 10 i 21 km te će u utrci podjednako uživati amateri, kao i oni željni većih sportskih izazova. Ovo je prilika svima da pokažu svoje sportske vještine, ali i da ujedno otkriju svu ljepotu stoljetnih maslinika, po kojima je otok i poznat.

Svoje će plivačke vještine moći provjeriti svi oni koji se uključe na plivački maraton u nedjelju, 12. svibnja, u 10 sati. Start je predviđen s Morskih orgulja što ovaj maraton čini jedinstvenim. Ruta je dužine 1501 metar, u obliku trokuta. Istoga dana u 10.30 sati, kajakaši i svi oni koji će to tek postati, imaju priliku okušati se u ovoj zanimljivoj sportskoj disciplini. Start je mul ispred restorana "Harbour". Sve popularniji SUP-u, najbrže je rastući vodeni sport u posljednjih deset godina. Utrka je otvorene klase, super osmeraca ili obiteljski osmerac te se održava u 13.30 sati na zadarskoj rivi.

Osim natjecanja bit će organizirane i razne radionice. Uvijek popularan "slackline" i ove godine nudi mogućnost svladavanja ravnoteže, radionica sportskog penjanja naučit će osnovnim pravilima ove teške aktivnosti, a "yogini" pozivaju da im se besplatno pridružite u nedjelju ujutro na Pozdravu Suncu. Osim toga, za najmlađe je u ponudi i besplatna školica kajaka i školica SUP-a.

27. travanj 2024 00:32