StoryEditorOCM
ForumFOTO: PREDSTAVLJAMO FINALISTICE IZBORA MISS UNIVERSE HRVATSKE

Pogledajte tko je sve u konkurenciji najprestižnijeg izbora ljepote

Piše JL
22. veljače 2018. - 21:24
miss

Izbor ljepote Miss Universe Hrvatske održat će se 21. travnja 2018. u Studiju Anton Marti uz izravni prijenos na Hrvatskoj televiziji, a za titulu najljepše natjecat će se 20 finalistica.

One će pripreme za izbor započeti već 16. ožujka u Zagrebu, gdje će im dom za vrijeme priprema biti luksuzni hotel Esplanade. U Zagrebu će snimiti promotivne razglednice po gradu, napraviti fitting dnevnog looka koji će nositi na izboru u KiK Textillien, fitting večernjih haljina Sherri Hill i cipela Baldinini, a potom odlaze u Dubrovnik, u Sheraton Dubrovnik Riviera hotel, gdje će odraditi prvi službeni photosession u kupaćim kostimima Pletix. Svaki njihov korak budno će pratiti kamera Borisa Šepera, što će kasnije gledatelji imati priliku vidjeti za vrijeme finalne večeri.

Djevojkama će se na pripremama pridružiti i Shanaelle Petty, Miss Universe Hrvatske 2017., treća naša predstavnica koja se plasirala u Top 16 na svjetskom izboru Miss Universe u studenom prošle godine. Shanelle će po završetku mandata još svoje zadnje 'slobodno' ljeto provesti u Hrvatskoj, a nakon toga seli u Boston, gdje će započeti studij matematike i fizike na prestižnom Massachusetts Institute of Technology (MIT) na koji je primljena još lani, no pauzirala je godinu zbog obaveza Miss Universe Hrvatske.

U izravnom prijenosu na Hrvatskoj televiziji 21. travnja saznat ćemo kojoj od ovogodišnjih finalistica će Shanaelle predati krunu Zlatarne Dodić, a ona će time steći pravo i privilegiju predstavljati Hrvatsku na najprestižnijem svjetskom izboru ljepote, Miss Universe. Pobjednicu očekuje i puno vrijednih nagrada, od kojih je jedna od najvećih stipendija Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM) za četverogodišnji dodiplomski studij ili MBA studij u vrijednosti do 20.000 eura.

Pogledajte finalistice Miss Universe Hrvatske 2018. u galeriji:

 

Miss Universe je izbor ljepote s tradicijom dugom 66 godina, kojeg je dosadašnji vlasnik, Donald Trump, sada predsjednik SAD-a, nakon objave kandidature prodao WME/IMG agenciji, globalnom lideru u svijetu zabave, sporta, događanja, medija i mode. Pobjednica godinu dana živi u New Yorku i surađuje s raznim organizacijama za borbu protiv širenja HIV-a i borbi protiv AIDS-a, te postaje ambasadorica dobre volje pri UN-u. Izbor Miss Universe uživo ili putem snimke gleda više od milijardu ljudi u 180 zemalja svijeta.

Aktualna Miss Universe® je 22-godišnja Demi-Leigh Nel-Peters iz Južnoafričke Republike. Demi-Leigh je završila poslovni management na North-West University i govori engleski i afrikaans. Budući da je i sama imala iskustvo pokušaja otmice, jedna od njenih platformi kao Miss Universe bit će edukacija mladih žena i djevojaka u stjecanju vještina samoobrane. Ona će svoju godinu mandata živjeti u New Yorku, a osim 'odrađivanja' crvenih tepiha i premijera, modnih revija i modnih kampanja, njena dužnost je suradnja s mnogim humanitarnim organizacijama uključenim u borbu protiv širenja virusa HIV-a.

Do finala pratite zbivanja na društvenim FacebookuTwitteru i Instagramu te na portalu Jutarnji.hr, u tiskanim izdanjima Jutarnjeg lista i Glorije te na tportalu

Finalistice Miss Universe Hrvatske 2018. (abecednim redom):

Dijana Balog, 26, Nedelišće

Suzana Blažanović, 21, Tenja

Vedrana Botić, 24, Split

Petra Čapalija, 21, Solin

Silvana Došen, 25, Split

Monika Fadiga, 19, Jastrebarsko

Danijela Galeković, 23, Zagreb

Sara Ivaštinović, 18, Županja

Ivona Knaus, 20, Kaštel Lukšić

Marisabel Majić, 21, Zagreb

Edita Marenić, 25, Zabok

Matea Marojević, 23, Rijeka

Esther Martelanz, 19, Opatija

Martina Mitar, 19, Seget Donji

Laura Pende, 21, Rab

Mia Pojatina, 22, Nova Gradiška

Ivana Radić, 21, Knin

Anastazia Roščić, 22, Split

Petra Tunjić, 22, Zagreb

Iris Volf, 24, Zagreb

26. travanj 2024 17:27