IMA LI SPASA OD VRUĆINE? U Zemuniku 38,7 C, u Osijeku 39 i evo kako se hlade

IMA LI SPASA OD VRUĆINE?

Visoke temperature, koje su oko podneva u pojedinim dijelovima Hrvatske prelazile 40 stupnjeva Celzijusa, povećale su broj intervencija Hitne pomoći, doznaje se u petak iz zagrebačkog Zavoda za hitnu medicinu i Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu. Zbog visokih temperatura povećan je broj intervencija Hitne pomoći i to uglavnom na otvorenim prostorima zbog izloženosti suncu.

U petak oko podneva najviša temperatura izmjerena je u Kninu od oko 40 stupnjeva Celzijusa. U 13 sati najviše temperature izmjerene su u Kninu 39.5 °C, Ogulinu 38,4 °C, Pločama 37,2 °C. U 14 sati čak 10 gradova kuhalo se na temperaturama višima od 38 Celzijevaca. U Đakovu je bilo 38,2 °C, Otočcu 38 °C, Slunju 38,4 °C, Slavonskom Brodu 38 °C, Lipiku 39 °C, Metkoviću 38,4 °C, Imotskom 39,3 °C, Sinju 38,8 °C, Kninu 39,6 te zračnoj luci Zemunik 38,7 °C.

Slavoniju je, baš kao i ostatak Hrvatske, zahvatio val visokih temperatura, a u Osijeku je u petak izmjereno 39 Celzijevih stupnjeva u hladu

Mnogi Osječani tražili su barem malo osvježenje uz Dravu na svojoj osječkoj 'plaži', ali i na Copacabani odnosno bazenima. Bila je velika gužva i tražio se metar više za još koji ručnik. Osječanke nisu imale nikakvih problema vidjevši Cropixove fotografe jer su brojne u vrhunskoj formi i fotografija u bikiniju im ove godine zasigurno ne zadaje glavobolju.

Naslovnica Fotoreport

Najčitanije