StoryEditorOCM
Izbori 2021IDEJE SE ROJE

Željko Kerum: ‘Podzemna garaža na Žnjanu je neisplativa, na Duilovu triba bit trajektna luka i Aquapark. Puljak je postao pjevač, strašan marketinški potez‘

24. travnja 2021. - 13:17

Željko Kerum, kandidat HGS-a za splitskog gradonačelnika, održao je u subotu ujutro presicu na žnjanskom platou kako bi upozorio javnost da je plan uređenja Žnjana koji podrazumijeva i najavljenu podzemnu garažu - neisplativ.

- Ovdje nikada nije bilo kopno, ovdje je bilo more. Gradnja garaže s 530 mjesta u moru, ljudi u struci znaju što to financijski znači. Za svako to parkirno mjesto mogli bismo napraviti jedan stan u gradu za mlade obitelji.

Taj projekt je neisplativ i daj Bože da građani Splita prepoznaju to što ja njima šaljem poruku. Ovo je splitski Obrovac, koji je završio financijski naopako. Tu garažu treba eliminirati.

Parking može biti na platou, može biti i nadzemna garaža, ali ne treba ulaziti u dubioze. Nakon izbora provest ćemo novi natječaj, izbaciti tu garažu, ima puno prioriteta od škola i vrtića, podstanarskih stanova... - poručio je Kerum.

Podsjetio je na svoje stavove o Žnjanu.

- Ja sam od 2017. bio protiv rušenja lokala na ovom platou dok se ne nađe rješenje što dalje. Ovdje se išlo potpuno naopako, napravila se šteta ljudima, s tim Simplim Mindsom, kako se tu lova bacila, baca se i dan danas.

image
Ovako je Žnjan izgledao prije rušenja bespravno izgrađenih objekata
 
Zvonimir Barišin/Cropix

Neka građani čuju i vide da trebamo čuvati gradsku imovinu. Da struka ulaže svoj novac ne bi pristala na nešto ovako skupo, u moru napraviti garaže! To je bacanje novaca.

Pokrenit ćemo izmjene te lokacijske dozvale, građvinska nije dobivena, i Bogu hvala da nije - kazao je Kerum u svom stilu. Njegova ideja je da na Duilovu bude trajektna luka za Brač, Hvar, Vis, te je najavio izgradnju Aquaparka u kojem bi bilo zaposleno tisuću ljudi. Split bi, kaže, trebao imati svoj Gardaland.

- To jedino zna raditi onaj tko je prije radio. Tko nije samo priča. I to je ta moja konkurencija koja u životu nije radila ništa nego samo primila plaću. Oni obećavaju da će napraviti milijune i milijune kvadrata, a do sada nisu napravili ni kvadrata.

image
Ante Čizmić/Cropix

Sa čim sponzoriraju te plakate, s novcima koji su ovdje mrknuti? Sa Simple Mindsom i tim? I sad financiraju kampanje... Branka Ramljak je nebitna. Vrlo brzo će je Tomislav Mamić ostaviti. Njegova tajnica će joj poslati faks da otkazuje suradnju.

Ona o sebi misli da nešto zna, nek ona blebeće šta oće. Tomislav Mamić nije rekao da neće sa mnom, nego ona - rekao je Kerum objašnjavajući da špekulanti s njim ne žele surađivati jer im je 2000. začepio uzimanje gradskog novca.

Novinari su ga pitali i komentar na pjevanje Ivice Puljka sa svadbe od prije 27 godina.

- Ivica je postao pjevač. Svi smo mislili da je on tarantula, ali Marijana kaže da je on čovjek od krvi i mesa. Nismo znali. Strašan marketinški potez, skidam joj kapu. Odradio je to vrhunski - zaključio je Kerum.

image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 21:57