ZADARSKI HDZ-ovci TVRDE DA SE KALMETA ŽESTOKO SUPROTSTAVIO DRAGI KRPINI: "Da nije Plenković preuzeo vodstvo HDZ-a, Hrvatskom bi vladali Milanović i Pusić, a vi biste mogli - lajati na mjesec!"

ZADARSKI HDZ-ovci TVRDE DA SE KALMETA ŽESTOKO SUPROTSTAVIO DRAGI KRPINI:

Detalji s proslave obljetnice HDZ-a u Benkovcu iscurili su u javnost u kontekstu nastavka pritisaka na Andreja Plenkovića s desnog krila stranke. Mediji su prenijeli dio istupa Drage Krpine koji je žestoko opleo po Plenkoviću ponavljajući da bi se članovi HDZ-a o Istanbulskoj konvenciji trebali izjasniti na referendumu, a sve je navodno prošlo uz šutnju ministra Lovre Kuščevića i predsjednika ŽO HDZ-a Božidara Kalmete.

Međutim, iz razgovora s nekoliko HDZ-ovaca koji su bili na skupu u Benkovcu saznajemo da je Kalmeta pružio otpor Krpini i žestoko mu se suprotstavio braneći poziciju premijera Plenkovića!

Da nije Andrej Plenković preuzeo čelno mjesto u HDZ-u kada je stranka pala na oko 15 posto potpore birača i kada su svi bježali od mjesta predsjednika HDZ-a, rekao je po tvrdnjama naših sugovornika Kalmeta, danas bi Hrvatskom upravljao Zoran Milanović kojemu je Hrvatska slučajna država i Vesna Pusić po kojoj je Hrvatska bila agresir u BiH, a Jovanović bi bio uveo građanski odgoj u škole. Za to vrijeme vi biste lajali na mjesec i nitko vas u hrvatskoj javnosti ne bi slušao, prepričavaju sadržaj Kalmetinog govora naši sugovornici.

HDZ ne može ostati smrznut i živjeti na početku 90-ih godina, stranka mora širiti svoje poglede i političko djelovanje, privlačiti ljude i biti u duhu vrijednosti Europske unije, što je želio i Franjo Tuđman. Da bi se provodila politika, najprije treba osvojiti povjerenje građana na izborima, što je moguće samo ako širimo stranku, a sve je ostalo lajanje na mjesec, poručio je Krpini bivši ministar Kalmeta tražeći od HDZ-ovaca da imaju povjerenja u aktualno vodstvo stranke.

-Kalmeta je žestoko odgovorio Krpini, ustvrdio je da nekada možda nismo ni imali razumijevanja za Tuđmanove odluke, ali smo u njega imali povjerenja, pa bi povjerenja trebalo imati i danas u Andreja Plenkovića, prepričava Kalmetin istup u Benkovcu jedan od naših sugovornika koji je uvjeren da je autor snimke dostavljene medijima sin Drage Krpine.


 

Naslovnica Kalelarga

Najčitanije

U ISLAMU GRČKOM IZA BOŽIĆA PLANULO SIJENO, POLICIJA "OKRIVILA MIKROORGANIZME“, ALI... Na istom mjestu sijeno je planulo i noćas,  a vlasnik tvrdi: „Ma kakvi mikroorganizmi, otkrili smo pokušaj potpaljivanja – prijeti nam „serijski piroman!“

Na istom mjestu sijeno je planulo i noćas,  a vlasnik tvrdi: „Ma kakvi mikroorganizmi, otkrili smo pokušaj potpaljivanja – prijeti nam „serijski piroman!“
Požar u pomoćnom objektu 51-godišnjaka u Islamu Grčkom izbio je u noći s 26. na 27. prosinca, a u njemu je izgor...
Na istom mjestu sijeno je planulo i noćas,  a vlasnik tvrdi: „Ma kakvi mikroorganizmi, otkrili smo pokušaj potpaljivanja – prijeti nam „serijski piroman!“