StoryEditorOCM
KalelargaPOLICIJA PRONAŠLA NAPADAČE NA AMERIČKE GAY VOJNIKE

Dobit će prijave za remećenje javnog red i mira: „Mržnja nije bila motiv ”

Piše MG
21. prosinca 2019. - 14:10

Slučaj koji je prije dva mjeseca dana potresao Zadar, ali i cijelu zemlju, kad su dvojicu tamnoputih vojnika američkih zračnih snaga brutalno pretukli u noćnom klubu “Opera”, dobio je svoj epilog.

Naime, policijski službenici Službe kriminalističke policije i Prve policijske postaje Zadar, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina u dobi od 19 i 33 godine, zbog osnova sumnje da su tog 20. listopada, oko 03.15 sati u noćnom klubu, fizički napali dva američka državljanina, u dobi od 24 i 25 godine i tom prilikom 24-godišnjaka lakše ozlijedili, dok je 25-godišnjak odbio liječničku pomoć.

 Podsjetimo, vojnici koji su u Zadar došli na odmor iz Virginie i Georgie, napadnuti su nakon “twerkanja” u klubu gdje su otvoreno pokazali da su homoseksualci.  

EKSKLUZIVNI VIDEO&FOTO: NOVI BRUTALNI NAPAD NA GOSTE U ZADRU Grupa muškaraca u noćnom klubu 'Opera' pretukla dvojicu tamnoputih američkih gej vojnika koji su twerkali na podiju! Napadnuti: Doslovno smo spašavali život! Pomogla nam je jedna domaća djevojka, ona je sada naš anđeo!

U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja obavljen je veći broj razgovora sa svjedocima događaja te druge mjere i radnje iz nadležnosti policije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 19 i 33- godišnjaka podnesen je Optužni prijedlog zbog prekršaja iz članku 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 

SUVLASNIK OPERE KOMENTIRAO NAPAD U SVOM NOĆNOM KLUBU Pjerino Bebić: Američke vojnike napali su gosti!

Također, do sada provedenim istraživanjem, iz PU zadarske su potvrdili kako nije utvrđeno postojanje elementa kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti ili da je pak mržnja bila motiv počinjena ovog djela.

Kriminalističko istraživanje se ipak nastavlja.

29. rujan 2024 01:44