StoryEditorOCM
Društvena mrežatko bi rekao

Liječnica otkrila po zdravlje četiri najkatastrofalnije greške o kojima nismo ni mislili: ‘Ovo izaziva neplodnost!‘

Piše MOZAIK SD
25. ožujka 2024. - 18:18

Dr. Sadovskaya na svom je TikTok profilu podijelila neke činjenice s kojima je ona kao liječnica upoznata, a željela bi da ih znaju i njezini pacijenti, ili da su ih barem naučili ranije. 

1. Korištenje vodootporne i dugotrajne šminke može izazvati rak 

Većina vodootpornih maskara, tekućih ruževa za usne i pudera testiranih u nedavnoj studiji sadržavala je visoke razine fluora - što ukazuje na vjerojatnu prisutnost otrovnih kemikalija poznatih kao per- i polifluoroalkilne tvari (PFAS), javljaju s Harvarda. Izloženost nekim PFAS-ima povezana je s oslabljenom imunološkom funkcijom, određenim vrstama raka i povećanim rizikom od dijabetesa, pretilost i endokrini poremećaj. 

2. Nenošenje čarapa izaziva neplodnost

Kratak odgovor je da su važne jer su povezane s vašom maternicom, a ako su vam stopala hladna, onda vam je maternica hladna i niste trudni. Ovo dolazi iz istočne medicine, poznate i kao tradicionalna kineska medicina (TCM).

Važan je za sve koji pokušavaju zatrudnjeti, ali najvažniji za naše tijelo za one među nama kojima je dijagnosticirana “hladna maternica”. To se obično smatra kombinacijom nedostatka yanga bubrega i zastoja krvi (oboje sam imao).

Neki od simptoma "hladne maternice" su spori porast ili rano opadanje bazalne tjelesne temperature, što ukazuje da hormon zagrijavanja - progesteron, ne radi točno ono što bi trebao. Također možete imati hladne ruke i stopala, ugruške tijekom menstruacije i potrebu za mokrenjem noću.

3. Vršenje velike nužde s spuštenom kosom izaziva akne

Duga kosa koja visi blizu WC školjke može uhvatiti bakterije koje se nalaze u izmetu. Čak i ako nemate dugu kosu, ispiranje WC školjke s otvorenim poklopcem može uzrokovati prskanje bakterija i lijepljenje za kosu, lice i tijelo.

"Može uzrokovati akne i iritacije koje se najčešće pojavljuju na čelu", rekla je Daria Sadovskaya. “Kada kakite, sve se bakterije prvo šire iz stolice u kupaonicu i na vašu kosu. Kada vam je kosa raspuštena, ona se trlja o kožu na licu i prenosi sve klice na vaše lice.”

4. Ako nosite tangice svaki dan, vaša vagina bi mogla zaudarati

Dugotrajna promjena mirisa - osobito neugodan ili riblji miris - najčešće je uzrokovana bakterijskom vaginozom.

Vaše tijelo prirodno sadrži široku paletu bakterija, a vagina nije iznimka. Iako tijelo obično može održavati ovu osjetljivu bakteriju, neočekivane fluktuacije mogu povećati rizik od infekcije. Nošenje tangi tako povećava rizik od prijenosa bakterija, posebno iz probavnog trakta. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:58