Lubenica sadrži čak 92 posto vode i malo kalorija te je naprosto obožavamo. Ovo su tri koraka koja nam mogu nam pomoći u biranju najslađeg primjerka.
1. POGLEDAJTE JOJ 'TRBUH'
Nekad su trgovci bili spremni izrezati “piramidicu” iz lubenice kako bi se kupac uvjerio u njenu slatkoću, ali to se danas više ne radi.
Najbolji indikator zrelosti stoga može biti žuto polje na dijelu kore lubenice, odnosno mjesto na kojem je lubenica ležala na tlu.
Ako je lubenica zrela, žuto polje bit će veće i kremaste boje, gotovo poput maslaca.
Što je “trbuh” veći, a njegova boja kremastija, to je sigurnije da je lubenica dulje sazrijevala. Ako je to polje maleno, a boja bjelkasta, lubenica možda i nije dovoljno zrela.
2. POKUCAJTE, ZVUK TREBA BITI DUBOK
Pokucate li po kori lubenice, dubok z...