StoryEditorOCM
PanoramaPODGORA

Desetog lipnja svi će doći u šlapama na Biokovo, na vlastitu odgovornost, i sudjelovati u totalno ludom događaju

24. svibnja 2023. - 12:18

Ekipa Turističke zajednice Općine Podgora ne odmara.

Sezona, ovo, ono, nema kod njih pauze.

Prvo su se dosjetili uklanjati šugamane s plaže, kako bi ukazali na značaj javnoga dobra.

Onda su pokrenuli Dane blitvijade, da naglase namirnicu na kojoj smo svi odrasli.

A sada, eto, pokušavaju dovući goste na Biokovo - u japankama!

image
Ivo Ravlic/Cropix/Cropix

Dobro ste pročitali. Biokovo. Japanke. Biokovo i japanke u istoj rečenici, kako smo, nažalost, i naviknuli.

- Nažalost, svjedoci smo iz sezone u sezonu kako naši posjetitelji nisu dovoljno informirani o opasnostima koje prijete kada se krene u planinu bez pripreme, bez opreme - objašnjava nam razloge organizacije "Flip Flop Challengea" Tea Vela, direktorica TZ Podgore.

image

Flip Flop Challenge

Tz Podgora/

- Stoga smo pokrenuli ovaj edukativni rekreacijski izazov u japankama, a usput smo spojili ugodno s korisnim i pokušati ćemo oživjeti, revitalizirati brownfield područje Donja Gora.

"Japanka Biokovo" izazov trebao bi okupiti i turiste i domaće na platou uređenog bivšeg odlagališta otpada, što je, ruku na srce, dodatan plus cijeloj akciji. Pravi primjer održivosti. Svojevrsni hommage ekologiji.

- Ovo je svojevrsna obrnuta psihologija - smije se Vela.

image
Ivo Ravlic/Cropix

I tako i je, jer, desetoga dana lipnja okupit će se svi zainteresirani, doći će u šlapama, sudjelovati će u utrci na 400 metara, na vlastitu odgovornost, naglasimo. A u krugu će se nalaziti i štandovi Park prirode Biokovo sa svojim upozorenjima, Hrvatske gorske službe spašavanja sa prezentacijom opreme i ljudstva, doći će i crveni križ, ali i podgorski vatrogasci.

-Cilj je educirati turiste i sve neinformirane posjetitelje željne avanture da se na Biokovo mora prije svega ići dobro opremljen i informiran o mogućim opasnostima, a drugo da može pružiti zabavu i nezaboravno iskustvo - poručuju organizatori.

Stoga, upišite u vaše kalendare: desetoga lipnja je okupljanje u 9, u 10 je utrka, nakon toga narodno veselje, pa dokle potraje... Mi ćemo sigurno biti tamo.

Prijaviti se možete na e-mail: info@tz-podgora.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:48