StoryEditorOCM
Panoramaprovode istragu

Poznata bolnica u središtu skandala: osoblje se pokušalo dočepati povjerljivih medicinskih podataka princeze Kate!

19. ožujka 2024. - 23:34

Bolnica u kojoj su u siječnju operirani princeza Kate i kralj Charles III. je u centru velikog sigurnosnog skandala nakon što se doznalo da je netko od osoblja pokušao doći do princezinih povjerljivih medicinskih podataka.

Prema pisanju Daily Maila, bolnica ‘The London Clinic‘, gdje je Kate sredinom siječnja podvrgnuta uspješnoj operaciji abdomena, provodi istragu tragom tvrdnje da je najmanje jedan član osoblja pokušao pristupiti princezinom zdravstvenom kartonu. Radi se o golemom sigurnosnom problemu koji može nanijeti golemu štetu ugledu bolnice s dosad besprijekornom reputacijom. U njoj je nekoliko dana nakon Kate operiran i kralj Charles, koji je podvrgnut zahvatu na benigno povećanoj prostati, ali mu je tijekom tog tretmana otkriven rak od kojeg se sada liječi.

Bolnički šefovi odmah su kontaktirali Kensingtonsku palaču, službenu rezidenciju Williama i Kate, princa i princeze od Walesa, nakon što su doznali za pokušaj pristupa povjerljivim podacima i obećali provođenje pune istrage. Glasnogovornik Kensingtonske palače kazao je kako je to problem bolnice, a iz Scotland Yarda su kazali kako ne mogu komentirati bez saznanja je li bolnica incident prijavila policiji.

image
Rasid Necati Aslim/Anadolu Via Afp

I iz bolnice su odbili govoriti o ovom slučaju, ali su za Mirror kazali kako čvrsto vjeruju da svaki njihov pacijent, bez obzira na svoj status, zaslužuje potpunu privatnost i povjerljivost svojih medicinskih podataka. Nisu odgovorili na upit je li bilo tko od osoblja suspendiran vezano za istragu koja se provodi, kao ni kad su točno doznali za pokušaj sigurnosnog proboja.

Ove su se informacije pojavile nakon tjedana špekulacija i teorija zavjere na društvenim mrežama o tome gdje je "nestala" princeza Kate i o kakvim se točno zdravstvenim problemima radi budući da iz Kensingtonske palače nisu objavili nikakve detalje o njezinoj operaciji.

U priopćenju sredinom siječnja samo je navedeno da je Kate uspješno operirana, da će u bolnici ostati deset do 14 dana i potom se vratiti u svoj dom u Windsoru, gdje će nastaviti s oporavkom koji bi mogao potrajati dva do tri mjeseca. Rečeno je i da će se službenim dužnostima buduća britanska kraljica vratiti ovisno o preporukama medicinskih stručnjaka, ali se ne očekuje da će to biti prije Uskrsa.

image
Chris Jackson/Afp

U subotu je Kate viđena s Williamom u poljoprivrednoj trgovini u blizini njihovog doma na imanju Windsor, ali to nije stalo na kraj špekulacijama o njezinoj dugoj odsutnosti i zdravstvenom stanju, nego je pokrenulo dodatne teorije zavjere o tome kako to uopće nije bila ona nego dvojnica...

Inače, ‘The London Clinic‘ je najveća britanske neovisna privatna bolnica. S radom je počela 1932. godine i među njezinim su pacijentima bili princ Philip, suprug kraljice Elizabete II., princeza Margaret, Elizabeth Taylor i američki predsjednik John F. Kennedy, u njoj je čileanski diktator Augusto Pinochet uhićen 1998. zbog zločina protiv čovječnosti.

image
Henry Nicholls/Afp

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:58