StoryEditorOCM
ProstorijaTOTALNI MAKEOVER

Ovaj mračan stan je vapio za renovacijom. Pogledajte kako je transformiran u moderan, prozračan dom bez pregrada

Piše Jelena Cvetko /D&D
11. lipnja 2023. - 13:20

Želja mladih investitora bila je dugoročno, funkcionalno stambeno rješenje, dok je s dizajnerske strane bilo potrebno kreirati svijetao, elegantan i vrlo profinjen prostor

Svaki interijer donosi nešto novo i ima svoj identitet. Taj "ID" je veza s korisnikom, klijentom i time se unosi emocija, gradi odnos između prostora i korisnika, govori nam magistrica produkt dizajna Sabina Talović iz sarajevskog ID interiors + design studija, koji se bavi kompletnim uređenjem prostora i dizajnom namještaja, fokusirajući se na izradu suvremenih, sofisticiranih i jednostavnih rješenja za interijere, uvijek s umjerenom dozom luksuza, piše Dom & Dizajn.

Sabinu i njezin tim nerijetko se u Bosni i Hercegovini spominje u kontekstu "mađioničara", posebice kada njezini klijenti uspoređuju zatečeno stanje nekog prostora i izvedeni dizajnerski projekt, a jedan takav makeover nedavno je realiziran u, kako kaže, jednom od najljepših sarajevskih naselja, u samom centru grada.

image
ID interiors + design studio
image
ID interiors + design studio

- Kako bi se podigla vrijednost nekretnine ili postojeće stanje prostora prilagodilo potrebama suvremenog načina života, potrebno je napraviti plansko i funkcionalno idejno rješenje prije samog početka procesa renovacije.

image
ID interiors + design studio
image
ID interiors + design studio
image
ID interiors + design studio

Drago nam je da je u posljednjih nekoliko godina na našem podneblju porasla svijest o važnosti dizajna i planskog uređenja interijera. Klijentima uvijek savjetujemo da na vrijeme angažiraju stručne osobe, kako bi izbjegli greške u opremanju prostora koje je kasnije jako teško i skupo ispraviti - ističe Sabina.

Dodaje kako uglavnom imaju dvije kategorije klijenata: one koji žele isključivo novogradnju, gdje se također često rade preinake zbog nezadovoljavajućeg ponuđenog stanja, te one koji vjeruju da je starogradnja ipak znatno kvalitetnija te se odlučuju za kompletnu renovaciju, uz personalizirani dizajn interijera. U tu kategoriji spadaju i novi vlasnici obiteljskog stana površine 82 četvorna metra, koji se nalazi u zgradi u naselju terasastog oblika Ciglane, prvotno nazvanog Đuro Đaković, koje je planski nastalo na mjestu stare ciglane specifične povijesti.

image
ID interiors + design studio
image
ID interiors + design studio

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:20