StoryEditorOCM
ŽivotJACKPOT

Britanski par na odmoru otkrio da su osvojili 72 milijuna eura: nikad ne biste pogodili što su prvo kupili

Piše MOZAIK SD
21. veljače 2024. - 21:25

Par u pedesetim godinama bio je na odmoru na kanarskom otoku Fuerteventura kada je Richard Nuttall pročitao e-mail u kojem je pisalo da je osvojio 2.6 funti, oko tri eura, na EuroMillionsu. Kad je podijelio vijest sa suprugom Debbie, odgovorila je: "Woohoo, od toga možemo kupiti sendvič sa slaninom." To je par rekao okupljenim novinarima danas u hotelu u njihovom rodnom gradu.

Nakon vijesti o osvojenih tri eura, par je otišao na izlet. Kad su se navečer vratili u svoju hotelsku sobu, muškarac je još jednom pogledao njegove e-mailove. Tada je vidio nove vijesti s lutrije. "Pogledao sam i pisalo je ‘imate 61,708,231 funti (72,22 milijuna eura), nazovite ovaj broj", prisjeća se sretni Britanac.

U početku su mislili da je došlo do pogreške ili da je to bila neželjena poruka. Budući da nisu imali baš dobar prijem s mobitelima u hotelu u Fuerteventuri, zamolili su kćer da provjeri njihov račun za igre. "Prijavila se i stalno ponavljala ‘o moj Bože, o moj Bože‘", kaže Richard o trenutku kada su shvatili da su osvojili polovicu nagrade. "Moralo je biti stvarno, pogledali smo službenu stranicu nacionalne lutrije."

image

Ilustracija

Jonathan Raa/Nurphoto Via Afp

Prva stvar koju su Nuttallsi kupili s dobitkom bio je novi set palica za golf i torba za golf, jer Richard voli sport. Njegova supruga se, s druge strane, razmazila novim sušilom za kosu. Također ne planiraju nastaviti raditi, rekao je par danas. Debbie je već dala ostavku, a Richard će uskoro otići u mirovinu. Na kraju svoje računovodstvene godine, u ožujku, samozaposleni računovođa zatvara knjige, kazao je.

Par se ionako već planirao preseliti, jer su oboje njihove djece nedavno napustili dom. "Čak smo u blizini pronašli bungalov koji je trebalo renovirati i razmišljali smo o davanju ponude", kaže muškarac. "Sada ćemo, međutim, živjeti u mnogo većem domu, s puno zemlje u kojoj će Debbie i pas uživati. Naši životi će biti vrlo različiti."

Richard i Debbie se raduju što će se od sada opustiti. "Ova pobjeda također će promijeniti živote najbližih, a nadamo se i sljedeće generacije nakon toga".

Konačno, par također planira podržati dobrotvornu organizaciju koja ima posebno mjesto u njihovim srcima. To je BK‘s Heroes, fond osnovan u spomen na njihovog nećaka Bena Kinga, nakon što je umro u dobi od 27 godina od rijetke bolesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 05:15