StoryEditorOCM
ŽivotPLEMENITA GESTA

Soboslikar odlučio besplatno okrečiti rodilište u kojem je rodila njegova supruga: Bilo je i odbijenica, ali idemo dalje

Piše MOZAIK SD
13. veljače 2024. - 11:38

Soboslikar iz Srbije Željko Sutuljić odlučio je ponuditi svoje usluge Gradskoj bolnici Zvezdara u Beogradu kako bi uljepšao boravak trudnicama i rodiljama.

- Prije svega sam suprug i otac. Nažalost, žena se danas ne poštuje kao što je to bilo nekada. Žena rađa novi život, produžetak loze, žena se muči, riskira svoj život. Slušao sam prethodnih dana sve o nemoćnoj Marici iz Sremske Mitrovice koja je zbog nasilja ostala bez svoje bebe, ali i o drugim ženama koje su po društvenim mrežama pisale što su sve preživjele. I rastužio sam se, gotovo pa rasplakao zbog toga - ispričao je Željko za Novu.rs.

Zato je odlučio besplatno okrečiti sve zidove na odjelu za ginekologiju i porode. 

- Kad sam u glavi napravio neki plan, odmah sam počeo kontaktirati poznanike i firme koje imaju velike kompanije s materijalom koji nam je potreban, tako da su neke od njih pristale. Bilo je i onih koji se nisu odazvali mom pozivu, ali Bože moj, idemo dalje -  ispričao je Željko.

Iako je prvobitni plan bio da sredi zidove u svim sobama, ambulantnoj sali i jednom bolničkom apartmanu, Željko je odlučio proširiti akciju pa je preko društvenih mreža pozvao sve zainteresirane da mu pomognu da se promijene i podovi. 

Željko napominje da traži isključivo konkretnu, fizičku pomoć te da ne prikuplja financijska sredstva. Ne želi imati posla s novcem, kaže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:58