StoryEditorOCM
ŽivotNIJE TEŠKO

Znate li što je pravilo 7-7-7? Navodno spašava brakove i zahvaljujući njemu su se mnogi partnerski odnosi poboljšali

Piše MOZAIK SD
20. travnja 2024. - 23:38

Svi smo u nekom trenutku života bili zaljubljeni i uzbuđeni, a sljedećeg trenutka smo stagnirali u vezi u kojoj nas živcira sve što druga osoba radi.

Bilo da ste u dugoj vezi ili novoj vezi, briga o njoj je jako važna. Potrebna joj je stalna pažnja kako bi preživjela.

Instagramom je postao viralan video u kojem žena objašnjava pravilo 7-7-7 s kojim je prikupila stotine tisuća pregleda i komentara, a riječ je o sustavu postupaka u braku koji bi ga trebao održati na visokoj razini i dobar odnos između partnera.

Pravilo 7-7-7 jednostavan je skup pravila.

Naime, svakih 7 dana par bi trebao izaći na spoj, koji ne mora biti ekskluzivan, može to biti šetnja, večera, kino, kazalište, odlazak u park, gdje god volite ići...

image
/Shutterstock

Nadalje, svakih 7 tjedana trebali biste odvojiti 24 sata samo za svog partnera i posvetiti se isključivo njemu. To bi trebala biti svojevrsna avantura: izlet, putovanje... Bitno je da to nije nešto što radite često ili svaki dan, poput odlaska u kupovinu ili pospremanja kuće.

image
/Shutterstock

I posljednji broj 7 označava to da bi svakih 7 mjeseci trebali ići na odmor bez djece, odnosno napraviti plan kako ćete uživati ​​bez stresa, na planini, u toplicama... Važno je povezati se kao par, a ne samo roditelji, savjetuje Stil.

Pravilo 7-7-7 u vezama više je od običnog rasporeda – to je predanost rastu i vitalnosti vaše veze. Odvajajući vrijeme svakih sedam dana, sedam tjedana i sedam mjeseci, osiguravate da vaša veza ili brak ostanu jaki, živi i puni ljubavi. Isto bi pravilo moglo funkcionirati u prijateljstvu, ali i u radnom okruženju ako se primjenjuje u logičnom kontekstu i u dogovoru s drugim članovima tima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 07:35