StoryEditorOCM
Parlamentarni izbori 2024domovinski pokret

Radić: ‘Sutra krećemo u pregovore sa svima. Ne znamo s kim pregovarati na ljevici, HDZ ima tim...‘

Piše vijesti sd
22. travnja 2024. - 14:54

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić i glavni tajnik stranke Josip Dabro sazvali su konferenciju za medije.

Prvi je govorio Mario Radić:

"Ne stignem se svima obratiti i odgovoriti. Mi smo pri kraju procesa što se tiče našeg odbora. Danas u 18 imamo predsjedništvo, to će trajati do kasno u noć. Što se tiče ostalih stvari, imamo neformalne razgovore. Nije mi jasno s lijeve strane s kim bismo trebali pregovarati. Mi ćemo danas završiti naš dio i imat ćemo formalni tim i krenuti u pregovore. Sutra krećemo u pregovore", rekao je Radić.

"Osnovna načela će biti sve naše teme iz kampanje. Znate naš stav oko SDSS-a, mi smo formalisti. Odluka je da mi ne možemo biti s Možemo ni SDSS-om. Ne možemo biti s njima dio vlasti. To nisu nekakve netrpeljivosti, SDSS je sljednik stranke iz rata", dodao je.
"Mi ne računamo ni na što. Tek krećemo na pregovore. Vidio sam jako puno spinova i kategorički tvrdim da ništa od toga nije jasno. Nismo tražili nikakva ministarstva jer nismo imali nikakve pregovore s nikim. Imali smo neformalne razgovore, ali to nisu pregovori. Nitko nam ništa nije nudio", dodao je.

Komentirao je izjavu Sandre Benčić. "Bio sam s njom na puno sučeljavanja i otprilike mi je jasno kako ona radi", kaže. "Imat ćemo pregovore sa svima i svi su ravnopravni. Te ad hoc većine... - ništa od toga", dodaje.

Novinari su citirali Stipi Mlinariću Ćipi što je pričao o Plenkoviću.

"To je bilo o opozivu Andreja Plenkovića u 1 sat navečer. Aludirao sam da su ukrali dva referenduma. Kuščević i ekipa su ukrali. Ne bježim od svoje izjave. Tad što sam rekao je to stajalo, stoji i danas. Ukrali su referendum. Sad to vadite iz konteksta. Ljudi su skupili referendumske inicijative. nije bilo referenduma. To je činjenica", rekao je Ćipe i dodao da će o svemu pregovarati.

Na upit povlače li kaznenu prijavu protiv Andreja Plenkovića, Radić je odgovorio: "Ako ćemo se ponašati kao vi, neće biti vlasti nikada. DP će pregovarati sa svima. Neka ljevica i Most naprave pregovarački tim. Neću povući kaznenu prijavu protiv Plenkovića, kako se povlači kaznena prijava?", rekao je Radić koji je na pitanje o izjavama Sandre Benčić rekao:

"Ne pratim lik i djelo. Ne želimo nikog ucjenjivati i neće se nas ucjenjivati. Ja sam bio na puno pregovora u puno zemalja. Nekoga uvjetovati tko će biti u pregovaračkom timu, to nije u redu. Mi to ne možemo uvjetovati", rekao je.

Na pitanje hoće li uvjetovati kandidata za premijera, Radić kaže: "Nemojte takva pitanja."

"Uvjet da je Anušić premijer? Ne...", dodao je.

"Gledat ćemo da to sve traje što kraće", odgovorio je na pitanje koliko bi pregovori mogli trajati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 15:52