StoryEditorOCM
ShowbizETO VAM CAJKE!

Bubalo u lice Puljku: Splitski festival je sramota, Pula ima 5 vrhunskih koncerata, Split nula! A kad ste mi rekli...

Piše Scena SD
20. ožujka 2024. - 11:41
Dua Lipa (u sredini) u pulskoj Areni nastupa 9. lipnja. 17. lipnja stiže Avril Lavigne, 3. srpnja Simple Minds, 28. srpnja Lenny Kravitz, 30. srpnja Duran Duran, a 30. i 31. kolovoza Andrea BocelliCropix, AFP

Splitski glazbeni menadžer Ivica Bubalo uputio je otvoreno pismo gradonačelniku Splita Ivici Puljku. Prenosimo ga u cijelosti:

"Rodio sam se, živio i radio u Splitu i volim ga najviše na svijetu. Kako sam posao sveo na minimum, imao sam vremena da dugo i temeljito pripremim manifestaciju koju do sada ni jedan grad nije napravio. Ni jedan!

Naziv je dao Joško Bajić ‘Splitu u dotu‘. Vizualni identitet je djelo Stjepka Rošina. To znači da bi svi velikani Splita iz svijeta sporta, kulture i glazbe ostavili svoja odličja i sve svoje uspjehe svome gradu. Zato je radni naziv bio ‘Noć splitskih legendi‘.

Krenuo sam sam sa sponzorima i onda ste me zaustavili i predložili da se to održi u sklopu sv. Dujma. Pristao sam jer sam računao da je, uz suport grada, to puno jače.

Na Istočnoj obali uz 4 velika video zida bila bi projekcija uspjeha Hajduka i Jugoplastike. Na Rivi uz 5 velikih video zidova velikani iz svijeta glazbe (Oliver, Dino, Toma Bebić, Đurđica Barlović).

Na Matejuški Miljenko Smoje, na Tinovoj poljani Tomislav Ivić, ispred teatra Boris Dvornik, Zdravka Krstulović, Josip Genda, na Pjaci stari Split, na Zapadnoj obali Splitski sportovi, na Peristil Zdenko Runjić, na Zvončacu Ljubo Stipišić-Delmata i klape i na Prokurativama ili na Peškariji sve sadašnje živuće legende.

Neka naša mladost, a i cijeli svijet, vide šta je Split imao, a ima i danas. I zgotovio sam kompletnu manifestaciju i trebalo je samo realizirati.

Pozvali ste u vaš ured gđu. Alijanu Vukšić (TZ), Antoniju Eremut (Grad) i Lorenu Šišić (voditeljicu gradskih manifestacija). Bio sam prezadovoljan odabirom vaših ljudi s kojima sam trebao realizirati manifestaciju.

I tada, u vašem uredu, došlo je do toga da sam iz najbolje namjere htio iskoristiti da vas svih upoznam sa sljedećim. Znači, nisan to rekao ni za novine, ni za radio, ni na Face, nego Vama u vašoj sobi.

A rekao sam: da je Split došao na začelje u Dalmaciji po svim događanjima, da su nas daleko pretekli i Zadar i Šibenik, a i Solin i Trogir, da naša omladina putuje u Zagreb i Pulu na koncerte, a mi koji imamo najbolje uvjete nema nas nigdje, da sljedeće ljeto Pula ima 5, Rijeka 3, Zadar i Šibenik po dva vrhunska koncerta, a Split nula, da vam je prošlogodišnji Splitski festival bio najveća sramota od cara Dioklecijana (vi ste uveli blues, jazz?), da bi trebali u ovim vremenima turbo folka na Poljudu podariti našim sugrađanima i gostima vrhunski koncert 6 naših najboljih klapa (sve bi bio pokrio sponzor) na šta ste mi odgovorili - ma kakve klape!

Nisam se mogao suzdržati pa sam vam rekao: Onda vam eto cajke!

Trebali ste me saslušati i poslušat, kao šta bi ja vas da ste pričali o ‘crnim rupama u svemiru‘.

Ponavljam, sve sam vam rekao iz najbolje namjere, a i dalje mi je najbolja namjera  Uostalom s vašom voditeljicom sam razgovarao da vam dajem još 4 manifestacije koje bi preporodile grad.

Zato vam predlažem:

Zbog našega grada i naših sugrađana koji ne bi trebali snosit posljedice naših ‘prepucavanja‘. Ja se povlačim i poklanjam manifestaciju mome gradu. U dva navrata na početku sam vam poslao mail da se odričem i za manifestaciju i moj rad bilo kakvog honorara.

Imate tu ljude koji uredno primaju lijepe plaće za taj posao, a moj im je mobitel otvoren 24 sata ako bilo šta trebaju, neka krenu.

Stavljam vas na kušnju!

Neka naši nesporazumi ni malo ne utječu na održavanje manifestacije i neka građani i naši gosti dobiju manifestaciju koju nije imao ni jedan grad na svijetu. I tako se svi skupa zahvalimo svim našim velikanima.

Idemo vi i ja dati svoj obol ‘Splitu u dotu‘ - Noć splitskih legendi.

Srdačno vas pozdravljam i molim vaš odgovor", napisao je Bubalo Puljku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 12:37