StoryEditorOCM
ShowbizBRUNEJSKA BAJKA

Počelo je vjenčanje čiovskog zeta princa Abdula i Anishe Kalebić; osvanula fotografija mlade u svadbenom izdanju

Piše SCENA SD
8. siječnja 2024. - 11:50

Ljepotica dalmatinskih korijena Anisha Isa Kalebić udala se za jednog od najpoželjnijih neženja Azije, brunejskog princa Abdula Mateena.

image
Kim Kyung-hoon/Afp

Zaruke su pale u studenom prošle godine, a raskošna ceremonija vjenčanja započela je 7. siječnja. Uključivat će kraljevsku ceremoniju puderiranja, islamsku ceremoniju u džamiji Omar Ali Saifuddien i kraljevsku paradu oko glavnog grada Bandar Seri Begawana, piše Jutarnji list.

Iako se Anisha povukla s društvenih mreža otkako se zaručila za princa, na Instagramu osvanule njezine fotografije na kojima pozira u elegantnom svadbenom izdanju koje je krojeno po narudžbi, a korištena je tradicionalna brunejska tkanina.

image

Princ Abdul Mateen

Planet Photos/Planet/Profimedia/Planet Photos/planet/profimedia

Kako smo već pisali deset dana na Brunejima će trajati svadbeno slavlje jednog od najpoželjnijih neženja na svijetu, princa od Bruneja Abdula Mattena (32) i Anishe Ise Kalebić (29) koja porijeklo vuče iz Hrvatske.

Očekuje se nevjerojanih 4000 uzvanika među kojima će biti i gosti iz Hrvatske.

Fotografije su izazvale brojne reakcije među pratiteljima, a većina je pohvalila njezin izgled te su joj poručili da izgleda senzacionalno i da je prelijepa.

image
Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Podsjetimo, Anisha Isa Kalebić 31-godišnja je unuka aristokrate Ise bin Ibrahima, sadašnjeg ministra zaduženog za ured premijera u Bruneju. Anishin otac je Ivica Kalebić, rođen u Zagrebu, otac mu je sa Šolte, a majka s Čiova. Kako kažu šoltanske ćakule, Ivica je kao 17-godišnjak iz Splita otišao za Čehinjom u London, no ljubav nije potrajala. U Engleskoj je upoznao Brunejku Meriem, kćer sultanove desne ruke i bivšeg brunejskog ministra vanjskih poslova Pehina Datuka Ise. S njom je dobio više djece, među kojima i kćer Anishu. 

Od prošlog listopada Anishi mnoge žene zavide. Naime, tada je priopćenje za javnost izdao sam sultan od Bruneja najavljujući Anishine zaruke s princom Abdulom Mateenom, jednim od najtraženijih zlatnih neženja.

Jedna od uzvanica onomad je otkrila za Slobodnu Dalmaciju da se svadbena svečanosti održava u luksuznom hotelu Empire and Country Club.

Smješten na veličanstvenom dijelu netaknute obale Bruneja, ovaj hotel gleda na Južno kinesko more i poznat je po toplom brunejskom gostoprimstvu. Okružen je prostranim, netaknutim, tropskim šumama, ima 522 apartmana, a unutar 180 hektara nalaze se plaže, bazeni, lagune i golf teren s panoramskim pogledom na more.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 16:52