StoryEditorOCM
ShowbizLICE S NASLOVNICE

Sofia je zaludjela svijet, znamo da je model, znamo čija je kći, al‘ ovo nismo znali: lom kuka bio je presudan

24. svibnja 2023. - 07:00

Predzadnjeg vikenda u travnju vjenčali su se u spektakularnom okruženju Hotela du Cap-Eden-Rock u Antibesu, jednog od najekskluzivnijih resorta na francuskoj rivijeri, a nekoliko dana kasnije zaključili su posao oko kupnje 26,9 milijuna dolara vrijedne kuće u Brentwoodu, četvrti Los Angelesa.

Kuća površine oko tisuću četvornih metara ima šest spavaonica i deset kupaonica, a među susjedima novovjenčanog para su slavne face poput Jima Carreyja, LeBrona Jamesa, Reese Witherspoon...

Mladi par su 24-godišnja Sofia Richie i Elliot Grainge, a premda oboje imaju poprilično "debele" bankovne račune, teško da bi mogli kupiti tako skupu kuću bez pomoći roditelja. Naime, Sofia je "teška" oko osam milijuna dolara, njezin suprug oko deset milijuna, iako neki izvori tvrde kako je njegovo bogatstvo bliže brojci od 18 milijuna dolara.

image

Sa suprugom Elliotom Graingeom na reviji Chanel Cruise u Los Angelesu

 

PROFIMEDIA

Vjenčanje od 4 milijuna eura

No, kad se radi o kćeri glazbene legende Lionela Richieja, čije se bogatstvo procjenjuje na 200 milijuna dolara, i sinu Sir Luciana Graingea, jednog od najmoćnijih ljudi u glazbenoj industriji, čije se bogatstvo procjenjuje na najmanje 250 milijuna dolara, mladi par sigurno ne treba razbijati glavu time kako će platiti svoj novi dom. Možda je to, uostalom, vjenčani poklon bogatih roditelja.

A ni vjenčanje nije bilo jeftino, procjenjuje se da je koštalo oko četiri milijuna dolara, a tijekom svadbenog vikenda Sofia je za različita događanja promijenila tri specijalno za nju kreirane haljine, uključujući vjenčanicu, sve s potpisom kultnog brenda Chanel.

Nedugo nakon vjenčanja Sofia je opet bila u odjevnoj kombinaciji slavnog brenda od glave do pete, sa suprugom je bila u prvom redu na reviji Chanel Cruise u Los Angelesu.

S obzirom na to da je velika obožavateljica Chanela, zasigurno ćemo je još viđati u kreacijama tog brenda nakon što je napravila zaokret prema klasičnijem i elegantnijem stilu, daleko od jarkih svjetlucavih kombinacija u kojima se prije često znala pojavljivati.

Manekenka, reality zvijezda, modna dizajnerica i jedna od najutjecajnijih Instagram influencerica, Sofia Richie Grainge će 24. kolovoza proslaviti 25. rođendan. Rođena u Los Angelesu, Sofia je kći Lionela Richieja i njegove druge supruge Diane Alexander.

Ona je najmlađe Lionelovo dijete, ima starijeg brata Milesa i sestru Nicole. Njezin je krsni kum pokojni Michael Jackson, Sofia je kazala kako su posjeti njegovom ranču Neverland među njezinim najljepšim uspomenama iz djetinjstva, a postala je i dobra prijateljica s Jacksonovom kćeri Paris.

image

Njezine odjevne kombinacija mnogi pokušavaju kopirati

 

PROFIMEDIA

Pobjegla od glazbe zbog pritiska

Sofia je od ranog djetinjstva pokazivala sklonost prema glazbi, to je očigledno pokupila od slavnog oca. Uz satove pjevanja, sa sedam godina je naučila i svirati klavir, povremeno se pojavljivala na očevim nastupima, a kasnije je u studiju surađivala sa zetom Joelom Maddenom, suprugom svoje sestre Nicole.

No, odlučila je kako se ipak neće posvetiti glazbi zbog pritiska života u sjeni slavnog oca. Zbog njegovih turneja Sofia se djelomično školovala kod kuće, igrala je i nogomet do 16. godine, ali je od tog sporta morala odustati kad je slomila kuk u nesreći sa segwayem.

U dobi od 14 godina počela se baviti manekenstvom i pojavljivati u Teen Vogueu te je s 15 godina potpisala i prvi modni ugovor s brendom kupaćih kostima Mary Grace Swim. Sljedeće godine potpisala je ugovor s londonskom modnom agencijom Select Model Management te se počela pojavljivati u sve više magazina i na modnim pistama radeći za brojne slavne brendove poput Chanela, Dolce & Gabbana, Tommyja Hilfigera, Michaela Corsa, Adidasa...

image

Na vjenčanju ju je pratio slavni otac Lionel Richie

 

PROFIMEDIA

Posljednjih nekoliko godina sve se više posvećuje kreiranju kolekcija u suradnji s raznim brendovima, među ostalim, u suradnji s brendom stila življenja House of Harlow 1960 svoje sestre Nicole 2021. lansirala kolekciju "Sofia Richie x House of Harlow 1960". Namjera joj je kolekcije proširiti na modne linije i pokrenuti kozmetičku tvrtku čiji bi se proizvodi fokusirali na njegu kose i tijela.

Sofia je nekoliko mjeseci 2016. godine bila u vezi sa slavnim glazbenikom Justinom Bieberom, a potom je, s prekidima, od 2017. do 2020. bila u vezi sa Scottom Disickom, jednim od glavnih "likova" reality showa "Keeping Up with the Kardashians" u kojemu se počeo pojavljivati s tadašnjom djevojkom Kourtney Kardashian. Tijekom veze s Disickom i Sofia se pojavljivala u tom reality programu, a razišli su se nakon što je on 2020. otišao na rehabilitaciju.

image

Sofia i Elliot fino su se ‘skućili‘ - kupili su 26,9 milijuna dolara vrijednu kuću u četvrti Brentwood u Los Angelesu

 

PROFIMEDIA

Zbog supruga prešla na judaizam

U travnju 2021. Sofia je potvrdila vezu s Elliotom Graingeom koji se, kao i njegov otac, bavi glazbenim izdavaštvom i pokrenuo je vlastitu tvrtku "10K Projects" sa sjedištem u Los Angelesu. Sofia i Elliot su se poznavali desetak godina prije nego što su postali par, on je dobar prijatelj njezina brata Milesa, a i njihovi su očevi često surađivali te su se sprijateljili.

U travnju prošle godine Sofia je na Instagramu objavila da se zaručila s Elliotom, godinu dana kasnije su se vjenčali, a ona je, budući da je odgojena u katoličkoj vjeri, prije vjenčanja prešla na judaizam, o čemu je također pisala na svom Instagram profilu.

image

Na odmoru prošlog ljeta u Saint-Tropezu u Francuskoj

 

PROFIMEDIA

Inače, na Elliotovoj bar micvi nastupio je jedan od najslavnijih boy bendova – Take That, koji su to vrijeme bili na vrhuncu. Nije problem kad ti je otac glavni direktor tvrtke Universal Music Group.

Osobe bliske mladom paru tvrde kako su zaista sretni zajedno i svi Sofijini prijatelji su oduševljeni što je pronašla pravu ljubav...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 11:41