stdClass Object ( [id] => 1383179 [title] => Voljeli su se ludo. A nisu im presudile ni njegove afere, ni njeni divlji provodi. Jedno im je bilo važnije od svega... [alias] => voljeli-su-se-ludo-a-nisu-im-presudile-ni-njegove-afere-ni-njeni-divlji-provodi-jedno-im-je-bilo-vaznije-od-svega [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Nakon lanjskog epskog uratka "Ubojice cvjetnog mjeseca", koji je bio nominiran za deset Oscara, ali nije dobio nijednog, slavni redatelj Martin Scorsese ne usporava usprkos dobi od 81 godine i planira istodobno dva filma.

Prvi je o Isusu, drugi o Franku Sinatri. Tko će glumiti Isusa, još nije poznato, a legendarnog Franka trebao bi utjeloviti jedan od Scorseseovih omiljenih glumaca – Leonardo DiCaprio. Dok će Avu Gardner navodno glumiti Jennifer Lawrence.

Film privlači veliko zanimanje filmskih studija i streaming servisa. Apple, koji je financirao budžet "Ubojice cvjetnog mjeseca" od 215 milijuna dolara, želio bi nastaviti suradnju sa Scorseseom, ali navodno je Sony glavni favorit za osvajanje tog projekta.

Scorsese je već prije desetak godina pokušao snimiti film o Sinatri, ali se obitelj glazbene i filmske ikone tome protivila, a čini se da su sada promijenili mišljenje. Prema američkim medijima, Frankova kći Tina, koja kontrolira njegovu ostavštinu, nema ništa protiv Scorseseova projekta.

---

image

Martin Scorsese i Leonardo DiCaprio pripremaju se za novu suradnju

 

Valerie Macon/Afp
---

Tinina majka bila je Nancy Barbato, Sinatrina prva supruga, a upravo je Ava Gardner razorila taj brak. Frankov i Avin brak potrajao je šest godina, a on je bio potpuno shrvan kad je ona umrla. I sama Tina je rekla kako njezin otac Avu nikad nije prežalio, ona je bila ljubav njegova života.

Ako se Scorseseovi planovi ostvare, bit će to njegova i DiCaprijeva osma filmska suradnja. Dosad su, od 2002., radili na osam dugometražnih i jednom kratkom filmu: "Bande New Yorka", "Avijatičar", "Pokojni", "Otok Shutter", "Vuk s Wall Streeta", "Audicija" (kratki film) i "Ubojice cvjetnog mjeseca".

Leo i Jennifer Lawrence, 33-godišnja oskarovka, koja je zlatni kipić dobila za glavnu žensku ulogu u filmu "U dobru i zlu", zajedno su glumili u filmu "Ne gledaj gore" iz 2021. godine.

---

image

Jennifer Lawrence navodno će glumiti Avu Gardner

 

Michael Tran/Afp
---

Hoće li se film baviti cjelokupnim životom Franka Sinatre ili samo vezom i brakom s Avom Gardner, detalji nisu poznati, kao ni tko bi se trebao pojaviti u ostalim ulogama.

Zlatna karijera

Frank Sinatra jedan je od najpopularnijih zabavljača sredine 20. stoljeća i jedan od najprodavanijih glazbenika, s oko 150 milijuna prodanih nosača zvuka. Magazin Time uvrstio ga je među sto najutjecajnijih ljudi 20. stoljeća. Osvojio je 11 nagrada Grammy i uz sjajnu glazbenu imao i zavidnu glumačku karijeru; osvojio je Oscara za najbolju sporednu mušku ulogu za film "Odavde do vječnosti" iz 1953. godine, Zlatni globus za mjuzikl "Prijatelj Joey"...

---

image

Sinatrin nastup u New Yorku u listopadu 1992. godine

Paul J. Richards/Afp
---

Upravo je veliki utjecaj Ave Gardner omogućio da Sinatra dobije ulogu za koju je nagrađen Oscarom, a "Odavde do vječnosti" ponovno je oživio i njegovu glumačku i glazbenu karijeru. Ava i Frank upoznali su se 1943., a iste je godine okončan njezin prvi brak s kolegom Mickeyjem Rooneyjem, s kojim se vjenčala u siječnju 1942. Kratak je bio i njezin drugi brak s jazz-glazbenikom Artiejem Shawom, od 1945. do 1946. godine.

Vezu su Ava i Frank započeli 1949. godine. Dotad, on je bio u braku s Nancy Barbato od 1939. godine, s kojom je imao troje djece, Nancy, Franka Jr. i Tinu, a upoznali su se u ljeto 1934. u Long Bechu u New Jerseyju, kad je on radio kao spasilac na plaži. Imao je brojne izvanbračne afere, tračerski magazini donosili su detalje veza s nizom žena, među kojima su bile i zvijezde poput Lane Turner i Marilyn Monroe.

Ava je bila jedna od najvećih zvijezda Hollywooda tog doba, bila je nominirana za Oscara za najbolju glavnu žensku ulogu u filmu "Mogambo" iz 1953. godine, osvojila je Zlatni globus i nagradu BAFTA za izvedbu u filmu "Noć iguane" iz 1964. godine. Američki filmski institut ju je 1999. uvrstio na 25. mjesto liste najvećih ženskih filmskih legendi.

---

image

Ava Gardner bila je jedna od velikih zvijezda zlatnog doba Hollywooda

Collection Christophel/Rnb/Collection Christophel Via Afp
---

Frank je zbog Ave napustio prvu suprugu, nakon 12 godina braka Nancy je konačno podnijela zahtjev za razvodom pa su se Ava i Frank vjenčali 7. studenoga 1951. godine. On je imao 35, ona 28 godina. Brak je bio turbulentan, pun medijski opsežno popraćenih svađa.

Razlaz su objavili 29. listopada 1953. godine preko studija MGM. Ava je zahtjev za razvodom podnijela u lipnju sljedeće godine. U to je vrijeme već bila u vezi s matadorom Luisom Miguelom Dominquinom, a razvod braka s Frankom finaliziran je 1957. godine. Tijekom braka Ava je dva puta bila trudna, ali je abortirala, a on je bio shrvan jer nije mogao zasnovati obitelj s Avom.

Previše slični

– Bili su previše slični, bili su najbolji prijatelji, duboko su se voljeli, ali u tom trenutku ništa nije bilo važnije od njihovih karijera – kazala je Frankova kći Tina.

Frankova karijera ponovno se zahuktala nakon što je dobio Oscara i on je počeo "šarati" okolo kako bi Avu učinio ljubomornom. Ona je bila umorna od njegove zavisti, posesivnosti i pretjerano osjetljivog ega, nije željela potiskivati vlastiti identitet zbog bilo kojeg muškarca.

---

image

Frank Sinatra i i Ava Gardner 1951. godine

AFP

-/Afp
---

Ni ona se nikad nije odrekla svojih divljih provoda i afera za jednu noć. Usprkos svemu, ostali su prijatelji do kraja njezina života, Frank ju je uvijek podupirao. Glumac Ian McKellen jednom je komentirao: "Ako ste bili udani za Franka Sinatru, ne treba vam agent."

Ava je poslije priznala da je Frank bio ljubav njezina života.

– Žao mi je što sam provela 25 godina života snimajući filmove. Sada žalim što nisam imala ono što je za ženu najvažnije – dobar brak, djecu i bolje obrazovanje – kazala je jednom prilikom.

Moždani udar 1986. paralizirao joj je lijevu stranu tijela i nakratko joj oduzeo govor. Na Staru godinu 1989., usprkos problemima s plućima, slavila je s cigaretama i šampanjcem. Umrla je 25. siječnja 1990., u dobi od 67 godina, od upale pluća i sistemskog eritemskog lupusa, kronične autoimune bolesti.

Kad se ruleti zaustave...

Ava je posljednjih 35 godina života živjela izvan SAD-a, u Španjolskoj i potom u Londonu. Bila je bliska prijateljica s Gregoryjem Peckom, s kojim je glumila u tri filma. Prijateljstvo je potrajalo do njezine smrti, nakon koje je Peck uzeo njezinu domaćicu i psa.

---

image

Ava u filmu ‘Bosonoga kontesa‘

 

Figaro/Collection Christophel Via Afp
---

Nakon razvoda od Ave, Sinatra je navodno 1958. raskinuo zaruke s Lauren Bacall, a četiri godine kasnije i s Juliet Prowse. On i Mia Farrow vjenčali su se u srpnju 1966. godine, a razveli su se dvije godine kasnije u Meksiku. Ostali su prijatelji, a u jednom razgovoru 2013. godine Mia je kazala da je Sinatra možda otac njezinog sina Ronana Farrowa, koji je rođen 1987. godine. Frankova kći Nancy demantirala je to kazavši kako se radi o gluposti jer je Frank obavio vazektomiju godinama prije Ronanova rođenja.

Sinatra je od 1976. do smrti bio u braku s Barbarom Marx. Tijekom posljednjih godina života imao je brojnih zdravstvenih problema, često je bio u bolnici zbog poteškoća s disanjem i srčanih smetnji, visokog tlaka, upale pluća i raka mokraćnog mjehura.

Umro je nakon još jednog srčanog udara u bolnici Cedars-Sinai u Los Angelesu u noći 14. svibnja 1998., u dobi od 82 godine. Supruga Barbara bila je uz njega i ohrabrivala ga da se bori dok ga je medicinsko osoblje nastojalo stabilizirati. Posljednje što je rekao navodno je bilo: "Gubim."

Noć nakon njegove smrti Empire State Building u New Yorku svijetlio je plavo, svjetla u Las Vegasu su bila prigušena, a ruleti u casinima su se prestali vrtjeti jednu minutu...

---

image

Sinatra i Grace Kelly u filmu ‘Visoko društvo‘

 

Mgm/Sol C. Siegel Productions/Collection Christophel Via Afp
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":"Ava Gardner i Frank Sinatra upoznali su se 1943., a iste je godine okončan njezin prvi brak s kolegom Mickeyjem Rooneyjem. Frank je zbog Ave napustio prvu suprugu Nancy Barbato, s kojom je imao troje djece"},{"id":"2","value":"ava i frank"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"7267"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"},{"id":"100","value":"1"}] [extra_fields_search] => Ava Gardner i Frank Sinatra upoznali su se 1943., a iste je godine okončan njezin prvi brak s kolegom Mickeyjem Rooneyjem. Frank je zbog Ave napustio prvu suprugu Nancy Barbato, s kojom je imao troje djece ava i frank 2 0 7267 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-04-22 15:02:41 [created_by] => 3163 [created_by_alias] => Marija-Maja Čović [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-04-23 18:01:08 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-04-23 18:00:48 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => Ava Gardner i Frank Sinatra upoznali su se 1943., a iste je godine okončan njezin prvi brak s kolegom Mickeyjem Rooneyjem. Frank je zbog Ave napustio prvu suprugu Nancy Barbato, s kojom je imao troje djece [metadata] => robots= author= title=Voljeli su se ludo. A nisu im presudile ni njegove afere, ni njeni divlji provodi. Jedno im je bilo važnije od svega... page_title=Voljeli su se ludo. A nisu im presudile ni njegove afere, ni njeni divlji provodi. Jedno im je bilo važnije od svega... [metakey] => ava gardner, frank sinatra, Martin Scorsese, leonardo dicaprio, jennifer lawrence [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/04\/22\/26993720.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/22\/26991119.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/22\/26991140.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/22\/26991121.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/22\/26991128.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/22\/26991129.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/22\/26991126.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/22\/26991132.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/22\/26991127.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/22\/26991136.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/22\/26991130.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/22\/26991131.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/22\/26991133.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/22\/26991139.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/22\/24780824.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/22\/26326781.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/22\/26991125.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Roger-viollet Via Afp","-\/Afp","\/Photo12 Via Afp","\/Roger-viollet Via Afp","Paul J. Richards\/Afp","Collection Christophel\/Rnb\/Collection Christophel Via Afp","Metro Goldwyn Mayer\/Collection Christophel Via Afp","Mgm - Dorkay Productions - Romul\/Collection Christophel Via Afp","\/Photo12 Via Afp","Mgm\/Collection Christophel Via Afp","Collection Christophel\/Rnb\/Collection Christophel Via Afp","Universal Pictures\/Collection Christophel Via Afp","Mgm\/Collection Christophel Via Afp","Figaro\/Collection Christophel Via Afp","Valerie Macon\/Afp","Michael Tran\/Afp","Mgm\/Sol C. Siegel Productions\/Collection Christophel Via Afp"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Bili su previ\u0161e sli\u010dni, bili su najbolji prijatelji, duboko su se voljeli...<\/p>","

Frank Sinatra i i Ava Gardner 1951. godine<\/p>\n\n

AFP<\/p>","

Leonardo DiCaprio i Jennifer Lawrence u filmu \u2018Ne gledaj gore\u2019
\nAFP<\/p>","

Frank Sinatra i Ava Gardner razveli su se 1957. godine, iako se brak raspao nekoliko godina prije
\n\u00a0<\/p>","

Sinatrin nastup u New Yorku u listopadu 1992. godine<\/p>","

Ava Gardner bila je jedna od velikih zvijezda zlatnog doba Hollywooda<\/p>","

Sinatra i Gina Lolobrigida u filmu \u2018Never So Few\u2019<\/p>","

Ava i James Mason u filmu \u2018Pandora i ukleti Holandez\u2018<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

Frank Sinatra s Jacqueline Bisset u seriji \u2018Detektiv\u2019<\/p>","

Grace Kelly, Clark Gable i Ava Gardner u filmu \u2018Mogambo\u2018<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

AFP<\/p>","

Ava u filmu \u2018Stra\u017ear\u2018 iz 1977. godine<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

Ava, Deborah Kerr, Sue Lyon i Richard Burton glumili su u filmu \u2018No\u0107 iguane\u2018<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

Ava u filmu \u2018Bosonoga kontesa\u2018<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

Martin Scorsese i Leonardo DiCaprio pripremaju se za novu suradnju<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

Jennifer Lawrence navodno \u0107e glumiti Avu Gardner<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

Sinatra i Grace Kelly u filmu \u2018Visoko dru\u0161tvo\u2018<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1294","hd_26993720_1920.jpg":"1920x1080","k_26993720_1280.jpg":"1280x1280","k_26993720_1024.jpg":"1024x1024","k_26993720_640.jpg":"640x640","k_26993720_480.jpg":"480x480","k_26993720_340.jpg":"340x340","k_26993720_220.jpg":"220x220","o_26993720_1280.jpg":"1280x862","o_26993720_1024.jpg":"1024x690","o_26993720_640.jpg":"640x431","o_26993720_480.jpg":"480x323","o_26993720_340.jpg":"340x229","o_26993720_220.jpg":"220x148","h_26993720_1280.jpg":"1280x854","h_26993720_1024.jpg":"1024x683","h_26993720_640.jpg":"640x427","h_26993720_480.jpg":"480x320","h_26993720_340.jpg":"340x227","h_26993720_220.jpg":"220x147","pp_26993720_1280.jpg":"1280x1628","pp_26993720_1024.jpg":"1024x1303","pp_26993720_640.jpg":"640x814","pp_26993720_480.jpg":"480x611","pp_26993720_340.jpg":"340x432","pp_26993720_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1624x2048","hd_26991119_1920.jpg":"1920x1080","k_26991119_1280.jpg":"1280x1280","k_26991119_1024.jpg":"1024x1024","k_26991119_640.jpg":"640x640","k_26991119_480.jpg":"480x480","k_26991119_340.jpg":"340x340","k_26991119_220.jpg":"220x220","o_26991119_1280.jpg":"1280x1614","o_26991119_1024.jpg":"1024x1291","o_26991119_640.jpg":"640x807","o_26991119_480.jpg":"480x605","o_26991119_340.jpg":"340x428","o_26991119_220.jpg":"220x277","h_26991119_1280.jpg":"1280x854","h_26991119_1024.jpg":"1024x683","h_26991119_640.jpg":"640x427","h_26991119_480.jpg":"480x320","h_26991119_340.jpg":"340x227","h_26991119_220.jpg":"220x147","pp_26991119_1280.jpg":"1280x1628","pp_26991119_1024.jpg":"1024x1303","pp_26991119_640.jpg":"640x814","pp_26991119_480.jpg":"480x611","pp_26991119_340.jpg":"340x432","pp_26991119_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26991140_1920.jpg":"1920x1080","k_26991140_1280.jpg":"1280x1280","k_26991140_1024.jpg":"1024x1024","k_26991140_640.jpg":"640x640","k_26991140_480.jpg":"480x480","k_26991140_340.jpg":"340x340","k_26991140_220.jpg":"220x220","o_26991140_1280.jpg":"1280x853","o_26991140_1024.jpg":"1024x682","o_26991140_640.jpg":"640x426","o_26991140_480.jpg":"480x320","o_26991140_340.jpg":"340x226","o_26991140_220.jpg":"220x146","h_26991140_1280.jpg":"1280x854","h_26991140_1024.jpg":"1024x683","h_26991140_640.jpg":"640x427","h_26991140_480.jpg":"480x320","h_26991140_340.jpg":"340x227","h_26991140_220.jpg":"220x147","pp_26991140_1280.jpg":"1280x1628","pp_26991140_1024.jpg":"1024x1303","pp_26991140_640.jpg":"640x814","pp_26991140_480.jpg":"480x611","pp_26991140_340.jpg":"340x432","pp_26991140_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2614","hd_26991121_1920.jpg":"1920x1080","k_26991121_1280.jpg":"1280x1280","k_26991121_1024.jpg":"1024x1024","k_26991121_640.jpg":"640x640","k_26991121_480.jpg":"480x480","k_26991121_340.jpg":"340x340","k_26991121_220.jpg":"220x220","o_26991121_1280.jpg":"1280x1742","o_26991121_1024.jpg":"1024x1394","o_26991121_640.jpg":"640x871","o_26991121_480.jpg":"480x653","o_26991121_340.jpg":"340x462","o_26991121_220.jpg":"220x299","h_26991121_1280.jpg":"1280x854","h_26991121_1024.jpg":"1024x683","h_26991121_640.jpg":"640x427","h_26991121_480.jpg":"480x320","h_26991121_340.jpg":"340x227","h_26991121_220.jpg":"220x147","pp_26991121_1280.jpg":"1280x1628","pp_26991121_1024.jpg":"1024x1303","pp_26991121_640.jpg":"640x814","pp_26991121_480.jpg":"480x611","pp_26991121_340.jpg":"340x432","pp_26991121_220.jpg":"220x280"},{"size0":"692x977","hd_26991128_1920.jpg":"1920x1080","k_26991128_1280.jpg":"1280x1280","k_26991128_1024.jpg":"1024x1024","k_26991128_640.jpg":"640x640","k_26991128_480.jpg":"480x480","k_26991128_340.jpg":"340x340","k_26991128_220.jpg":"220x220","o_26991128_1280.jpg":"1280x1807","o_26991128_1024.jpg":"1024x1445","o_26991128_640.jpg":"640x903","o_26991128_480.jpg":"480x677","o_26991128_340.jpg":"340x480","o_26991128_220.jpg":"220x310","h_26991128_1280.jpg":"1280x854","h_26991128_1024.jpg":"1024x683","h_26991128_640.jpg":"640x427","h_26991128_480.jpg":"480x320","h_26991128_340.jpg":"340x227","h_26991128_220.jpg":"220x147","pp_26991128_1280.jpg":"1280x1628","pp_26991128_1024.jpg":"1024x1303","pp_26991128_640.jpg":"640x814","pp_26991128_480.jpg":"480x611","pp_26991128_340.jpg":"340x432","pp_26991128_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2380","hd_26991129_1920.jpg":"1920x1080","k_26991129_1280.jpg":"1280x1280","k_26991129_1024.jpg":"1024x1024","k_26991129_640.jpg":"640x640","k_26991129_480.jpg":"480x480","k_26991129_340.jpg":"340x340","k_26991129_220.jpg":"220x220","o_26991129_1280.jpg":"1280x1586","o_26991129_1024.jpg":"1024x1269","o_26991129_640.jpg":"640x793","o_26991129_480.jpg":"480x595","o_26991129_340.jpg":"340x421","o_26991129_220.jpg":"220x272","h_26991129_1280.jpg":"1280x854","h_26991129_1024.jpg":"1024x683","h_26991129_640.jpg":"640x427","h_26991129_480.jpg":"480x320","h_26991129_340.jpg":"340x227","h_26991129_220.jpg":"220x147","pp_26991129_1280.jpg":"1280x1628","pp_26991129_1024.jpg":"1024x1303","pp_26991129_640.jpg":"640x814","pp_26991129_480.jpg":"480x611","pp_26991129_340.jpg":"340x432","pp_26991129_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1465","hd_26991126_1920.jpg":"1920x1080","k_26991126_1280.jpg":"1280x1280","k_26991126_1024.jpg":"1024x1024","k_26991126_640.jpg":"640x640","k_26991126_480.jpg":"480x480","k_26991126_340.jpg":"340x340","k_26991126_220.jpg":"220x220","o_26991126_1280.jpg":"1280x976","o_26991126_1024.jpg":"1024x781","o_26991126_640.jpg":"640x488","o_26991126_480.jpg":"480x366","o_26991126_340.jpg":"340x259","o_26991126_220.jpg":"220x167","h_26991126_1280.jpg":"1280x854","h_26991126_1024.jpg":"1024x683","h_26991126_640.jpg":"640x427","h_26991126_480.jpg":"480x320","h_26991126_340.jpg":"340x227","h_26991126_220.jpg":"220x147","pp_26991126_1280.jpg":"1280x1628","pp_26991126_1024.jpg":"1024x1303","pp_26991126_640.jpg":"640x814","pp_26991126_480.jpg":"480x611","pp_26991126_340.jpg":"340x432","pp_26991126_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1462","hd_26991132_1920.jpg":"1920x1080","k_26991132_1280.jpg":"1280x1280","k_26991132_1024.jpg":"1024x1024","k_26991132_640.jpg":"640x640","k_26991132_480.jpg":"480x480","k_26991132_340.jpg":"340x340","k_26991132_220.jpg":"220x220","o_26991132_1280.jpg":"1280x974","o_26991132_1024.jpg":"1024x779","o_26991132_640.jpg":"640x487","o_26991132_480.jpg":"480x365","o_26991132_340.jpg":"340x258","o_26991132_220.jpg":"220x167","h_26991132_1280.jpg":"1280x854","h_26991132_1024.jpg":"1024x683","h_26991132_640.jpg":"640x427","h_26991132_480.jpg":"480x320","h_26991132_340.jpg":"340x227","h_26991132_220.jpg":"220x147","pp_26991132_1280.jpg":"1280x1628","pp_26991132_1024.jpg":"1024x1303","pp_26991132_640.jpg":"640x814","pp_26991132_480.jpg":"480x611","pp_26991132_340.jpg":"340x432","pp_26991132_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2437","hd_26991127_1920.jpg":"1920x1080","k_26991127_1280.jpg":"1280x1280","k_26991127_1024.jpg":"1024x1024","k_26991127_640.jpg":"640x640","k_26991127_480.jpg":"480x480","k_26991127_340.jpg":"340x340","k_26991127_220.jpg":"220x220","o_26991127_1280.jpg":"1280x1624","o_26991127_1024.jpg":"1024x1299","o_26991127_640.jpg":"640x812","o_26991127_480.jpg":"480x609","o_26991127_340.jpg":"340x431","o_26991127_220.jpg":"220x279","h_26991127_1280.jpg":"1280x854","h_26991127_1024.jpg":"1024x683","h_26991127_640.jpg":"640x427","h_26991127_480.jpg":"480x320","h_26991127_340.jpg":"340x227","h_26991127_220.jpg":"220x147","pp_26991127_1280.jpg":"1280x1628","pp_26991127_1024.jpg":"1024x1303","pp_26991127_640.jpg":"640x814","pp_26991127_480.jpg":"480x611","pp_26991127_340.jpg":"340x432","pp_26991127_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2989","hd_26991136_1920.jpg":"1920x1080","k_26991136_1280.jpg":"1280x1280","k_26991136_1024.jpg":"1024x1024","k_26991136_640.jpg":"640x640","k_26991136_480.jpg":"480x480","k_26991136_340.jpg":"340x340","k_26991136_220.jpg":"220x220","o_26991136_1280.jpg":"1280x1992","o_26991136_1024.jpg":"1024x1594","o_26991136_640.jpg":"640x996","o_26991136_480.jpg":"480x747","o_26991136_340.jpg":"340x529","o_26991136_220.jpg":"220x342","h_26991136_1280.jpg":"1280x854","h_26991136_1024.jpg":"1024x683","h_26991136_640.jpg":"640x427","h_26991136_480.jpg":"480x320","h_26991136_340.jpg":"340x227","h_26991136_220.jpg":"220x147","pp_26991136_1280.jpg":"1280x1628","pp_26991136_1024.jpg":"1024x1303","pp_26991136_640.jpg":"640x814","pp_26991136_480.jpg":"480x611","pp_26991136_340.jpg":"340x432","pp_26991136_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2486","hd_26991130_1920.jpg":"1920x1080","k_26991130_1280.jpg":"1280x1280","k_26991130_1024.jpg":"1024x1024","k_26991130_640.jpg":"640x640","k_26991130_480.jpg":"480x480","k_26991130_340.jpg":"340x340","k_26991130_220.jpg":"220x220","o_26991130_1280.jpg":"1280x1657","o_26991130_1024.jpg":"1024x1325","o_26991130_640.jpg":"640x828","o_26991130_480.jpg":"480x621","o_26991130_340.jpg":"340x440","o_26991130_220.jpg":"220x284","h_26991130_1280.jpg":"1280x854","h_26991130_1024.jpg":"1024x683","h_26991130_640.jpg":"640x427","h_26991130_480.jpg":"480x320","h_26991130_340.jpg":"340x227","h_26991130_220.jpg":"220x147","pp_26991130_1280.jpg":"1280x1628","pp_26991130_1024.jpg":"1024x1303","pp_26991130_640.jpg":"640x814","pp_26991130_480.jpg":"480x611","pp_26991130_340.jpg":"340x432","pp_26991130_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1245","hd_26991131_1920.jpg":"1920x1080","k_26991131_1280.jpg":"1280x1280","k_26991131_1024.jpg":"1024x1024","k_26991131_640.jpg":"640x640","k_26991131_480.jpg":"480x480","k_26991131_340.jpg":"340x340","k_26991131_220.jpg":"220x220","o_26991131_1280.jpg":"1280x830","o_26991131_1024.jpg":"1024x664","o_26991131_640.jpg":"640x415","o_26991131_480.jpg":"480x311","o_26991131_340.jpg":"340x220","o_26991131_220.jpg":"220x142","h_26991131_1280.jpg":"1280x854","h_26991131_1024.jpg":"1024x683","h_26991131_640.jpg":"640x427","h_26991131_480.jpg":"480x320","h_26991131_340.jpg":"340x227","h_26991131_220.jpg":"220x147","pp_26991131_1280.jpg":"1280x1628","pp_26991131_1024.jpg":"1024x1303","pp_26991131_640.jpg":"640x814","pp_26991131_480.jpg":"480x611","pp_26991131_340.jpg":"340x432","pp_26991131_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2241","hd_26991133_1920.jpg":"1920x1080","k_26991133_1280.jpg":"1280x1280","k_26991133_1024.jpg":"1024x1024","k_26991133_640.jpg":"640x640","k_26991133_480.jpg":"480x480","k_26991133_340.jpg":"340x340","k_26991133_220.jpg":"220x220","o_26991133_1280.jpg":"1280x1494","o_26991133_1024.jpg":"1024x1195","o_26991133_640.jpg":"640x747","o_26991133_480.jpg":"480x560","o_26991133_340.jpg":"340x396","o_26991133_220.jpg":"220x256","h_26991133_1280.jpg":"1280x854","h_26991133_1024.jpg":"1024x683","h_26991133_640.jpg":"640x427","h_26991133_480.jpg":"480x320","h_26991133_340.jpg":"340x227","h_26991133_220.jpg":"220x147","pp_26991133_1280.jpg":"1280x1628","pp_26991133_1024.jpg":"1024x1303","pp_26991133_640.jpg":"640x814","pp_26991133_480.jpg":"480x611","pp_26991133_340.jpg":"340x432","pp_26991133_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2521","hd_26991139_1920.jpg":"1920x1080","k_26991139_1280.jpg":"1280x1280","k_26991139_1024.jpg":"1024x1024","k_26991139_640.jpg":"640x640","k_26991139_480.jpg":"480x480","k_26991139_340.jpg":"340x340","k_26991139_220.jpg":"220x220","o_26991139_1280.jpg":"1280x1680","o_26991139_1024.jpg":"1024x1344","o_26991139_640.jpg":"640x840","o_26991139_480.jpg":"480x630","o_26991139_340.jpg":"340x446","o_26991139_220.jpg":"220x288","h_26991139_1280.jpg":"1280x854","h_26991139_1024.jpg":"1024x683","h_26991139_640.jpg":"640x427","h_26991139_480.jpg":"480x320","h_26991139_340.jpg":"340x227","h_26991139_220.jpg":"220x147","pp_26991139_1280.jpg":"1280x1628","pp_26991139_1024.jpg":"1024x1303","pp_26991139_640.jpg":"640x814","pp_26991139_480.jpg":"480x611","pp_26991139_340.jpg":"340x432","pp_26991139_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2684","hd_24780824_1920.jpg":"1920x1080","k_24780824_1280.jpg":"1280x1280","k_24780824_1024.jpg":"1024x1024","k_24780824_640.jpg":"640x640","k_24780824_480.jpg":"480x480","k_24780824_340.jpg":"340x340","k_24780824_220.jpg":"220x220","o_24780824_1280.jpg":"1280x1789","o_24780824_1024.jpg":"1024x1431","o_24780824_640.jpg":"640x894","o_24780824_480.jpg":"480x671","o_24780824_340.jpg":"340x475","o_24780824_220.jpg":"220x307","h_24780824_1280.jpg":"1280x854","h_24780824_1024.jpg":"1024x683","h_24780824_640.jpg":"640x427","h_24780824_480.jpg":"480x320","h_24780824_340.jpg":"340x227","h_24780824_220.jpg":"220x147","pp_24780824_1280.jpg":"1280x1628","pp_24780824_1024.jpg":"1024x1303","pp_24780824_640.jpg":"640x814","pp_24780824_480.jpg":"480x611","pp_24780824_340.jpg":"340x432","pp_24780824_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26326781_1920.jpg":"1920x1080","k_26326781_1280.jpg":"1280x1280","k_26326781_1024.jpg":"1024x1024","k_26326781_640.jpg":"640x640","k_26326781_480.jpg":"480x480","k_26326781_340.jpg":"340x340","k_26326781_220.jpg":"220x220","o_26326781_1280.jpg":"1280x853","o_26326781_1024.jpg":"1024x682","o_26326781_640.jpg":"640x426","o_26326781_480.jpg":"480x320","o_26326781_340.jpg":"340x226","o_26326781_220.jpg":"220x146","h_26326781_1280.jpg":"1280x854","h_26326781_1024.jpg":"1024x683","h_26326781_640.jpg":"640x427","h_26326781_480.jpg":"480x320","h_26326781_340.jpg":"340x227","h_26326781_220.jpg":"220x147","pp_26326781_1280.jpg":"1280x1628","pp_26326781_1024.jpg":"1024x1303","pp_26326781_640.jpg":"640x814","pp_26326781_480.jpg":"480x611","pp_26326781_340.jpg":"340x432","pp_26326781_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2834","hd_26991125_1920.jpg":"1920x1080","k_26991125_1280.jpg":"1280x1280","k_26991125_1024.jpg":"1024x1024","k_26991125_640.jpg":"640x640","k_26991125_480.jpg":"480x480","k_26991125_340.jpg":"340x340","k_26991125_220.jpg":"220x220","o_26991125_1280.jpg":"1280x1889","o_26991125_1024.jpg":"1024x1511","o_26991125_640.jpg":"640x944","o_26991125_480.jpg":"480x708","o_26991125_340.jpg":"340x501","o_26991125_220.jpg":"220x324","h_26991125_1280.jpg":"1280x854","h_26991125_1024.jpg":"1024x683","h_26991125_640.jpg":"640x427","h_26991125_480.jpg":"480x320","h_26991125_340.jpg":"340x227","h_26991125_220.jpg":"220x147","pp_26991125_1280.jpg":"1280x1628","pp_26991125_1024.jpg":"1024x1303","pp_26991125_640.jpg":"640x814","pp_26991125_480.jpg":"480x611","pp_26991125_340.jpg":"340x432","pp_26991125_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8068016 Threads: 8 Questions: 1604466815 Slow queries: 4907756 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112647657 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 33 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/voljeli-su-se-ludo-a-nisu-im-presudile-ni-njegove-afere-ni-njeni-divlji-provodi-jedno-im-je-bilo-vaznije-od-svega-1383179 [printLink] => /scena/showbiz/voljeli-su-se-ludo-a-nisu-im-presudile-ni-njegove-afere-ni-njeni-divlji-provodi-jedno-im-je-bilo-vaznije-od-svega-1383179?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 756608 [name] => ava gardner [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-04-23 16:31:01 [main_article_id] => 0 [alias] => ava-gardner-0 [link] => /tag/ava-gardner-0 ) [1] => stdClass Object ( [id] => 400621 [name] => frank sinatra [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => frank-sinatra [link] => /tag/frank-sinatra ) [2] => stdClass Object ( [id] => 387773 [name] => Martin Scorsese [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => martin-scorsese [link] => /tag/martin-scorsese ) [3] => stdClass Object ( [id] => 236918 [name] => leonardo dicaprio [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => leonardo-dicaprio [link] => /tag/leonardo-dicaprio ) [4] => stdClass Object ( [id] => 317225 [name] => Jennifer Lawrence [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => jennifer-lawrence [link] => /tag/jennifer-lawrence ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Voljeli su se ludo. A nisu im presudile ni njegove afere, ni njeni divlji provodi. Jedno im je bilo važnije od svega... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3163 [name] => Marija Čović [username] => marija-ovi [email] => marija-ovi@sd.hr [password] => $2y$10$7PNE1DYGzR71UkBIdOWYs.DbD8zG9H.RL2TYXIfO7QsnJveJNmMim [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marija-covic-3163 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1681 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/eb621dfb812b621676ad954686f6535d?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/22/26993720.jpg [galleryCount] => 17 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Roger-viollet Via Afp [mainImageDesc] =>

Bili su previše slični, bili su najbolji prijatelji, duboko su se voljeli...

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/22/26993720.jpg [title] =>

Bili su previše slični, bili su najbolji prijatelji, duboko su se voljeli...

Roger-viollet Via Afp ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/22/26991119.jpg [title] =>

Frank Sinatra i i Ava Gardner 1951. godine

AFP

-/Afp ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/22/26991140.jpg [title] =>

Leonardo DiCaprio i Jennifer Lawrence u filmu ‘Ne gledaj gore’
AFP

/Photo12 Via Afp ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/22/26991121.jpg [title] =>

Frank Sinatra i Ava Gardner razveli su se 1957. godine, iako se brak raspao nekoliko godina prije
 

/Roger-viollet Via Afp ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/22/26991128.jpg [title] =>

Sinatrin nastup u New Yorku u listopadu 1992. godine

Paul J. Richards/Afp ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/22/26991129.jpg [title] =>

Ava Gardner bila je jedna od velikih zvijezda zlatnog doba Hollywooda

Collection Christophel/Rnb/Collection Christophel Via Afp ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/22/26991126.jpg [title] =>

Sinatra i Gina Lolobrigida u filmu ‘Never So Few’

Metro Goldwyn Mayer/Collection Christophel Via Afp ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/22/26991132.jpg [title] =>

Ava i James Mason u filmu ‘Pandora i ukleti Holandez‘

 

Mgm - Dorkay Productions - Romul/Collection Christophel Via Afp ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/22/26991127.jpg [title] =>

Frank Sinatra s Jacqueline Bisset u seriji ‘Detektiv’

/Photo12 Via Afp ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/22/26991136.jpg [title] =>

Grace Kelly, Clark Gable i Ava Gardner u filmu ‘Mogambo‘

 

Mgm/Collection Christophel Via Afp ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/22/26991130.jpg [title] =>

AFP

Collection Christophel/Rnb/Collection Christophel Via Afp ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/22/26991131.jpg [title] =>

Ava u filmu ‘Stražar‘ iz 1977. godine

 

Universal Pictures/Collection Christophel Via Afp ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/22/26991133.jpg [title] =>

Ava, Deborah Kerr, Sue Lyon i Richard Burton glumili su u filmu ‘Noć iguane‘

 

Mgm/Collection Christophel Via Afp ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/22/26991139.jpg [title] =>

Ava u filmu ‘Bosonoga kontesa‘

 

Figaro/Collection Christophel Via Afp ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/22/24780824.jpg [title] =>

Martin Scorsese i Leonardo DiCaprio pripremaju se za novu suradnju

 

Valerie Macon/Afp ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/22/26326781.jpg [title] =>

Jennifer Lawrence navodno će glumiti Avu Gardner

 

Michael Tran/Afp ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/22/26991125.jpg [title] =>

Sinatra i Grace Kelly u filmu ‘Visoko društvo‘

 

Mgm/Sol C. Siegel Productions/Collection Christophel Via Afp ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Nakon lanjskog epskog uratka "Ubojice cvjetnog mjeseca", koji je bio nominiran za deset Oscara, ali nije dobio nijednog, slavni redatelj Martin Scorsese ne usporava usprkos dobi od 81 godine i planira istodobno dva filma.

Prvi je o Isusu, drugi o Franku Sinatri. Tko će glumiti Isusa, još nije poznato, a legendarnog Franka trebao bi utjeloviti jedan od Scorseseovih omiljenih glumaca – Leonardo DiCaprio. Dok će Avu Gardner navodno glumiti Jennifer Lawrence.

Film privlači veliko zanimanje filmskih studija i streaming servisa. Apple, koji je financirao budžet "Ubojice cvjetnog mjeseca" od 215 milijuna dolara, želio bi nastaviti suradnju sa Scorseseom, ali navodno je Sony glavni favorit za osvajanje tog projekta.

Scorsese je već prije desetak godina pokušao snimiti film o Sinatri, ali se obitelj glazbene i filmske ikone tome protivila, a čini se da su sada promijenili mišljenje. Prema američkim medijima, Frankova kći Tina, koja kontrolira njegovu ostavštinu, nema ništa protiv Scorseseova projekta.

---

image

Martin Scorsese i Leonardo DiCaprio pripremaju se za novu suradnju

 

Valerie Macon/Afp
---

Tinina majka bila je Nancy Barbato, Sinatrina prva supruga, a upravo je Ava Gardner razorila taj brak. Frankov i Avin brak potrajao je šest godina, a on je bio potpuno shrvan kad je ona umrla. I sama Tina je rekla kako njezin otac Avu nikad nije prežalio, ona je bila ljubav njegova života.

Ako se Scorseseovi planovi ostvare, bit će to njegova i DiCaprijeva osma filmska suradnja. Dosad su, od 2002., radili na osam dugometražnih i jednom kratkom filmu: "Bande New Yorka", "Avijatičar", "Pokojni", "Otok Shutter", "Vuk s Wall Streeta", "Audicija" (kratki film) i "Ubojice cvjetnog mjeseca".

Leo i Jennifer Lawrence, 33-godišnja oskarovka, koja je zlatni kipić dobila za glavnu žensku ulogu u filmu "U dobru i zlu", zajedno su glumili u filmu "Ne gledaj gore" iz 2021. godine.

---

image

Jennifer Lawrence navodno će glumiti Avu Gardner

 

Michael Tran/Afp
---

Hoće li se film baviti cjelokupnim životom Franka Sinatre ili samo vezom i brakom s Avom Gardner, detalji nisu poznati, kao ni tko bi se trebao pojaviti u ostalim ulogama.

Zlatna karijera

Frank Sinatra jedan je od najpopularnijih zabavljača sredine 20. stoljeća i jedan od najprodavanijih glazbenika, s oko 150 milijuna prodanih nosača zvuka. Magazin Time uvrstio ga je među sto najutjecajnijih ljudi 20. stoljeća. Osvojio je 11 nagrada Grammy i uz sjajnu glazbenu imao i zavidnu glumačku karijeru; osvojio je Oscara za najbolju sporednu mušku ulogu za film "Odavde do vječnosti" iz 1953. godine, Zlatni globus za mjuzikl "Prijatelj Joey"...

---

image

Sinatrin nastup u New Yorku u listopadu 1992. godine

Paul J. Richards/Afp
---

Upravo je veliki utjecaj Ave Gardner omogućio da Sinatra dobije ulogu za koju je nagrađen Oscarom, a "Odavde do vječnosti" ponovno je oživio i njegovu glumačku i glazbenu karijeru. Ava i Frank upoznali su se 1943., a iste je godine okončan njezin prvi brak s kolegom Mickeyjem Rooneyjem, s kojim se vjenčala u siječnju 1942. Kratak je bio i njezin drugi brak s jazz-glazbenikom Artiejem Shawom, od 1945. do 1946. godine.

Vezu su Ava i Frank započeli 1949. godine. Dotad, on je bio u braku s Nancy Barbato od 1939. godine, s kojom je imao troje djece, Nancy, Franka Jr. i Tinu, a upoznali su se u ljeto 1934. u Long Bechu u New Jerseyju, kad je on radio kao spasilac na plaži. Imao je brojne izvanbračne afere, tračerski magazini donosili su detalje veza s nizom žena, među kojima su bile i zvijezde poput Lane Turner i Marilyn Monroe.

Ava je bila jedna od najvećih zvijezda Hollywooda tog doba, bila je nominirana za Oscara za najbolju glavnu žensku ulogu u filmu "Mogambo" iz 1953. godine, osvojila je Zlatni globus i nagradu BAFTA za izvedbu u filmu "Noć iguane" iz 1964. godine. Američki filmski institut ju je 1999. uvrstio na 25. mjesto liste najvećih ženskih filmskih legendi.

---

image

Ava Gardner bila je jedna od velikih zvijezda zlatnog doba Hollywooda

Collection Christophel/Rnb/Collection Christophel Via Afp
---

Frank je zbog Ave napustio prvu suprugu, nakon 12 godina braka Nancy je konačno podnijela zahtjev za razvodom pa su se Ava i Frank vjenčali 7. studenoga 1951. godine. On je imao 35, ona 28 godina. Brak je bio turbulentan, pun medijski opsežno popraćenih svađa.

Razlaz su objavili 29. listopada 1953. godine preko studija MGM. Ava je zahtjev za razvodom podnijela u lipnju sljedeće godine. U to je vrijeme već bila u vezi s matadorom Luisom Miguelom Dominquinom, a razvod braka s Frankom finaliziran je 1957. godine. Tijekom braka Ava je dva puta bila trudna, ali je abortirala, a on je bio shrvan jer nije mogao zasnovati obitelj s Avom.

Previše slični

– Bili su previše slični, bili su najbolji prijatelji, duboko su se voljeli, ali u tom trenutku ništa nije bilo važnije od njihovih karijera – kazala je Frankova kći Tina.

Frankova karijera ponovno se zahuktala nakon što je dobio Oscara i on je počeo "šarati" okolo kako bi Avu učinio ljubomornom. Ona je bila umorna od njegove zavisti, posesivnosti i pretjerano osjetljivog ega, nije željela potiskivati vlastiti identitet zbog bilo kojeg muškarca.

---

image

Frank Sinatra i i Ava Gardner 1951. godine

AFP

-/Afp
---

Ni ona se nikad nije odrekla svojih divljih provoda i afera za jednu noć. Usprkos svemu, ostali su prijatelji do kraja njezina života, Frank ju je uvijek podupirao. Glumac Ian McKellen jednom je komentirao: "Ako ste bili udani za Franka Sinatru, ne treba vam agent."

Ava je poslije priznala da je Frank bio ljubav njezina života.

– Žao mi je što sam provela 25 godina života snimajući filmove. Sada žalim što nisam imala ono što je za ženu najvažnije – dobar brak, djecu i bolje obrazovanje – kazala je jednom prilikom.

Moždani udar 1986. paralizirao joj je lijevu stranu tijela i nakratko joj oduzeo govor. Na Staru godinu 1989., usprkos problemima s plućima, slavila je s cigaretama i šampanjcem. Umrla je 25. siječnja 1990., u dobi od 67 godina, od upale pluća i sistemskog eritemskog lupusa, kronične autoimune bolesti.

Kad se ruleti zaustave...

Ava je posljednjih 35 godina života živjela izvan SAD-a, u Španjolskoj i potom u Londonu. Bila je bliska prijateljica s Gregoryjem Peckom, s kojim je glumila u tri filma. Prijateljstvo je potrajalo do njezine smrti, nakon koje je Peck uzeo njezinu domaćicu i psa.

---

image

Ava u filmu ‘Bosonoga kontesa‘

 

Figaro/Collection Christophel Via Afp
---

Nakon razvoda od Ave, Sinatra je navodno 1958. raskinuo zaruke s Lauren Bacall, a četiri godine kasnije i s Juliet Prowse. On i Mia Farrow vjenčali su se u srpnju 1966. godine, a razveli su se dvije godine kasnije u Meksiku. Ostali su prijatelji, a u jednom razgovoru 2013. godine Mia je kazala da je Sinatra možda otac njezinog sina Ronana Farrowa, koji je rođen 1987. godine. Frankova kći Nancy demantirala je to kazavši kako se radi o gluposti jer je Frank obavio vazektomiju godinama prije Ronanova rođenja.

Sinatra je od 1976. do smrti bio u braku s Barbarom Marx. Tijekom posljednjih godina života imao je brojnih zdravstvenih problema, često je bio u bolnici zbog poteškoća s disanjem i srčanih smetnji, visokog tlaka, upale pluća i raka mokraćnog mjehura.

Umro je nakon još jednog srčanog udara u bolnici Cedars-Sinai u Los Angelesu u noći 14. svibnja 1998., u dobi od 82 godine. Supruga Barbara bila je uz njega i ohrabrivala ga da se bori dok ga je medicinsko osoblje nastojalo stabilizirati. Posljednje što je rekao navodno je bilo: "Gubim."

Noć nakon njegove smrti Empire State Building u New Yorku svijetlio je plavo, svjetla u Las Vegasu su bila prigušena, a ruleti u casinima su se prestali vrtjeti jednu minutu...

---

image

Sinatra i Grace Kelly u filmu ‘Visoko društvo‘

 

Mgm/Sol C. Siegel Productions/Collection Christophel Via Afp
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Roger-viollet Via Afp -/Afp /Photo12 Via Afp /Roger-viollet Via Afp Paul J. Richards/Afp Collection Christophel/Rnb/Collection Christophel Via Afp Metro Goldwyn Mayer/Collection Christophel Via Afp Mgm - Dorkay Productions - Romul/Collection Christophel Via Afp /Photo12 Via Afp Mgm/Collection Christophel Via Afp Collection Christophel/Rnb/Collection Christophel Via Afp Universal Pictures/Collection Christophel Via Afp Mgm/Collection Christophel Via Afp Figaro/Collection Christophel Via Afp Valerie Macon/Afp Michael Tran/Afp Mgm/Sol C. Siegel Productions/Collection Christophel Via Afp
Roger-viollet Via Afp

Bili su previše slični, bili su najbolji prijatelji, duboko su se voljeli...

-/Afp

Frank Sinatra i i Ava Gardner 1951. godine

AFP

/Photo12 Via Afp

Leonardo DiCaprio i Jennifer Lawrence u filmu ‘Ne gledaj gore’
AFP

/Roger-viollet Via Afp

Frank Sinatra i Ava Gardner razveli su se 1957. godine, iako se brak raspao nekoliko godina prije
 

Paul J. Richards/Afp

Sinatrin nastup u New Yorku u listopadu 1992. godine

Collection Christophel/Rnb/Collection Christophel Via Afp

Ava Gardner bila je jedna od velikih zvijezda zlatnog doba Hollywooda

Metro Goldwyn Mayer/Collection Christophel Via Afp

Sinatra i Gina Lolobrigida u filmu ‘Never So Few’

Mgm - Dorkay Productions - Romul/Collection Christophel Via Afp

Ava i James Mason u filmu ‘Pandora i ukleti Holandez‘

 

/Photo12 Via Afp

Frank Sinatra s Jacqueline Bisset u seriji ‘Detektiv’

Mgm/Collection Christophel Via Afp

Grace Kelly, Clark Gable i Ava Gardner u filmu ‘Mogambo‘

 

Universal Pictures/Collection Christophel Via Afp

Ava u filmu ‘Stražar‘ iz 1977. godine

 

Mgm/Collection Christophel Via Afp

Ava, Deborah Kerr, Sue Lyon i Richard Burton glumili su u filmu ‘Noć iguane‘

 

Figaro/Collection Christophel Via Afp

Ava u filmu ‘Bosonoga kontesa‘

 

Valerie Macon/Afp

Martin Scorsese i Leonardo DiCaprio pripremaju se za novu suradnju

 

Michael Tran/Afp

Jennifer Lawrence navodno će glumiti Avu Gardner

 

Mgm/Sol C. Siegel Productions/Collection Christophel Via Afp

Sinatra i Grace Kelly u filmu ‘Visoko društvo‘

 

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/voljeli-su-se-ludo-a-nisu-im-presudile-ni-njegove-afere-ni-njeni-divlji-provodi-jedno-im-je-bilo-vaznije-od-svega-1383179 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=934b3a67cf1d5c49198938e87490d76816d05736 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Voljeli+su+se+ludo.+A+nisu+im+presudile+ni+njegove+afere%2C+ni+njeni+divlji+provodi.+Jedno+im+je+bilo+va%C5%BEnije+od+svega...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fvoljeli-su-se-ludo-a-nisu-im-presudile-ni-njegove-afere-ni-njeni-divlji-provodi-jedno-im-je-bilo-vaznije-od-svega-1383179 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fvoljeli-su-se-ludo-a-nisu-im-presudile-ni-njegove-afere-ni-njeni-divlji-provodi-jedno-im-je-bilo-vaznije-od-svega-1383179 )
[{"id":"1","value":"Ava Gardner i Frank Sinatra upoznali su se 1943., a iste je godine okončan njezin prvi brak s kolegom Mickeyjem Rooneyjem. Frank je zbog Ave napustio prvu suprugu Nancy Barbato, s kojom je imao troje djece"},{"id":"2","value":"ava i frank"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"7267"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"},{"id":"100","value":"1"}]
StoryEditorOCM
Showbizava i frank

Voljeli su se ludo. A nisu im presudile ni njegove afere, ni njeni divlji provodi. Jedno im je bilo važnije od svega...

Piše Marija-Maja Čović
23. travnja 2024. - 20:00

Nakon lanjskog epskog uratka "Ubojice cvjetnog mjeseca", koji je bio nominiran za deset Oscara, ali nije dobio nijednog, slavni redatelj Martin Scorsese ne usporava usprkos dobi od 81 godine i planira istodobno dva filma.

Prvi je o Isusu, drugi o Franku Sinatri. Tko će glumiti Isusa, još nije poznato, a legendarnog Franka trebao bi utjeloviti jedan od Scorseseovih omiljenih glumaca – Leonardo DiCaprio. Dok će Avu Gardner navodno glumiti Jennifer Lawrence.

Film privlači veliko zanimanje filmskih studija i streaming servisa. Apple, koji je financirao budžet "Ubojice cvjetnog mjeseca" od 215 milijuna dolara, želio bi nastaviti suradnju sa Scorseseom, ali navodno je Sony glavni favorit za osvajanje tog projekta.

Scorsese je već prije desetak godina pokušao snimiti film o Sinatri, al...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 18:22