StoryEditorOCM

Oprah pomaže žrtvama požara, oni je optužuju da sve to radi samo zbog sebe: ‘Imaš privatne vatrogasce!‘

Piše Mozaik SD
6. rujna 2023. - 10:46

Oprah Winfrey je na udaru kritika nakon katastrofe na otoku Maui, prenosi Jutarnji. Kako piše Atlanta Black Star, slavna je voditeljica učinila sve što je bilo u njezinoj moći (koja nije mala), kako bi zaštitila svoje imanje na Havajima od neviđenih šumskih požara koji su u kolovozu poharali otok.

image

Maui

Mandel Ngan/Afp

Na društvenim se mrežama dijele videozapisi u kojima ljudi tvrde kako je voditeljica unajmila privatni tim vatrogasaca, sve kako bi spriječili vatrenoj stihiji da zahvati njen posjedu od 2000 hektara. Mnogi su ogorčeni što je Winfrey javno posjećivala skloništa u kojima su stanovnici spaljenog otoka potražili utočište nakon što su izgubili svoje domove.

image
Bridget Bennett/Afp

Aktivirali su se, kako to obično i biva, i teoretičari zavjere. Tvrde kako je voditeljica unajmila tim i prije nego što su požari uopće izbili. Zamjeraju joj i što nije bila voljna primiti na svoje (neoštećeno) imanje dio izbjeglica, naime - uradila je nešto potpuno suprotno: unajmila je privatni zaštitarski tim da ih drži dalje od njezine zemlje.

image
Valerie Macon/Afp

Oprah više od 15 godina boravi povremeno u Mauiju. Njeno bogatstvo i ogromno imanje izgleda - mnogima smeta. Sada se čak i "šuška" kako su građevinski lobiji imali utjecaja na tragediju sve kako bi, nagađa se, uspjeli za bagatelu otkupiti uništenu zemlju.

image
Robyn Beck/Afp

I dok se tako svašta nagađa, Oprah je s kolegom Dwayneom "The Rock" Johnsonom pokrenula "People‘s Fund of Maui", fond iz kojeg bi se u idućih pola godine izravno pomagalo stanovnicima Mauija. Naime, svaki stanovnik stariji od 18 godina trebao bi mjesečno primati 1200 dolara...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 11:51