StoryEditorOCM
Županijastranački ključ

Luka Kuvač, novi ravnatelj šibenskog Cvjetnog doma: ‘O Domu za starije ne znam puno, ali uhodat ću se ja već...‘

Piše Ana Petrić
14. ožujka 2024. - 11:06

U tri mandata, odnosno 12 godina rada, složit ćemo se, stane zaista mnogo toga. Stalo je i u radni staž Tomislava Ninića, sada već bivšeg ravnatelja šibenskog Doma za starije i nemoćne, a koji je upravo toliko godina proveo na čelu te ustanove. Nakon isteka posljednjeg mu mandata, istaknutog člana HDZ-a na čelu Cvjetnog doma, po odluci Upravnog vijeća, zamijenio je pravnik, ujedno i tajnik gradske organizacije SDP-a Luka Kuvač.

Što je bilo presudno u izboru za novog ravnatelja, prilično je jasno. Ninić je na tu funkciju, podsjetimo, zasjeo 2012. godine dok je Šibensko-kninskom županijom, a u čijoj je nadležnosti Cvjetni dom, upravljao HDZ-ov član Goran Pauk. Budući da joj je sada na čelu Marko Jelić s, najblaže rečeno, ‘šarenom‘ koalicijom, izbor SDP-ova kandidata bio je sasvim logičan slijed događaja.

Realno, Niniću je još jedan mandat izmakao za dlaku, budući da je Upravno vijeće te ustanove, u sastavu njegova predsjednika i dugogodišnjeg člana SDP-a, Josipa Zanze, zatim predstavnika korisnika, predstavnika djelatnika te Anite Burazer i Sanje Mirčete Restović koje je na ta mjesta odredio župan Jelić, tri glasa dalo Kuvaču, a dva Niniću. No, to ne znači da je bivši ravnatelj ostao bez posla u šibenskom Domu za starije i nemoćne. Dapače, zaštićen ugovorom i zakonskim odredbama, radno mjesto poput savjetnika ili stručnjaka za poslovanje s Europskim fondovima mu je – zajamčeno.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Šibenskog lista od 14. ožujka

26. travanj 2024 13:38