StoryEditorOCM
ObalaNJIHOV CVJETNI RAJ

Dalmatinski starački dom idealno mjesto za zbrinjavanje stranačkih kadrova; umjesto HDZ-ova ravnatelja došao SDP-ovac

Piše Krešimir Gulin
5. ožujka 2024. - 10:57

Luka Kuvač, pravnik, ali i tajnik šibenskog SDP-a, novi je ravnatelj Cvjetnog doma, ustanove koja brine o starijim osobama. Na tom mjestu je Kuvač zamijenio Tomislava Ninića, istaknutog člana HDZ-a.

Niniću je istekao treći mandat na čelu Cvjetnog doma, pa je Upravno vijeće izabralo novog ravnatelja.

Kako to obično biva na ovim prostorima, presudan je bio stranački ključ. Upravno vijeće Cvjetnog doma dalo je tri glasa Kuvaču, a jedan manje Niniću.

Dakle, jednog ravnatelja koji je došao po stranačkom ključu, zamijenio je drugi kojeg je također instalirala politika.

Zna se da je HDZ prvak po stranačkom kadroviranju, ali čini se da ne zaostaje ni oporba, samo kad dobije priliku o tome odlučivati.

image

Tomislav Ninić odlazi s mjesta ravnatelja

Nikša Stipaničev/Cropix

Naime, dok je Županijom "drmao" HDZ Cvjetnim domom je "vladao" njihov dečko - Ninić. Sada je na čelu Županije "šarena" koalicija na čelu sa županom Markom Jelićem, a u raspodjeli kolača Cvjetni dom je očito postao SDP-ov leno.

Tako je na njegovo čelo zasjeo Luka Kuvač. Zanimljivo, predsjednik Upravnog vijeća je također dugogodišnji SDP-ovac Josip Zanze.

Međutim, svekoliko pučanstvo ne treba brinuti da će Ninić morati na Zavod za zapošljavanje. Jer, njemu je ugovorom zajamčeno radno mjesto u Cvjetnom domu.

Naći se nešto, mjesto poput savjetnika ili stručnjaka za poslovanje s Europskim fondovima...

image

Šibenski Cvjetni dom dobio je novog ravnatelja

Nikša Stipaničev/Cropix

Imenovanje Luke Kuvača za ravnatelja i ostanak Tomislava Ninića u Cvjetnom domu znači jedna fina plaća više u budžetu te ustanove.

A ne tako davno smo slušali opravdanja sad već bivšeg ravnatelja kako mora drastično povećati cijenu usuga (op.p 25 posto) u Domu zbog rasta plaća zaposlenih.

Važno da novi i stari ravnatelji nisu taj teret...

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:40