StoryEditorOCM
Savjetidobro je znati

Ovaj sastojak učinkovito spašava ulje od gorenja: počne li se dimiti, postupite ovako, spasit ćete i hranu i kuhinju

Piše T. S. M.
23. travnja 2024. - 07:05

Jedina gora stvar od ulja koje prska za vrijeme prženja je ulje koje se usred prženja odluči zapaliti. Okej, znamo da ulje to samo ne može odlučiti, ali shvatili ste poantu. Kad se ulje počne dimiti, to je pravi znak za uzbunu. Treba djelovati brzo i učinkovito, u protivnom će hrana koju pržite propasti, a u najcrnjem scenariju može doći i do požara...

Kad idući put primijetite da se ulje previše zagrijalo - to je ona točka u kojoj zrak tik iznad površine kao da počinje titrati - djelujte odmah, prije nego se zadimi i, ne daj bože, zapali. Dodajte mu sastojak koji će učinkovito i u tren oka zaustaviti neželjeni tijek događaja. Ulje.

image
Shutterstock

Jednostavno, zar ne? Samo ulijte još ulja iz boce i temperatura ulja u tavi će se spustiti. Ako se ulje nije jako zadimilo, moći ćete nastaviti s prženjem kao da se ništa nije dogodilo. Ako se, pak, zadimilo, preporučujemo vam da ulje, nakon što se malo ohladilo, bacite u smeće jer dimljenje ulja, nažalost, nije samo znak da bi uskoro mogao izbiti plamen, nego također ukazuje na to da su se u ulju uslijed previsokih temperatura razvili štetni spojevi.

Idući put držite temperaturu na umjerenoj, a ulje na oku. I svakako imajte jednu bocu ulja nadohvat ruke. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:07