StoryEditorOCM
SplitODALI POČAST

Članovi Udruge veterana Domovinskog rata Brodosplit poklonili se braniteljima u škveru i pripadnicima Torcide na Poljudu

Piše J. DADIĆ
29. veljače 2024. - 18:03

Pripadnici "Škverskog bataljuna" iz Udruge veterana Domovinskog rata Brodosplit polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća odali su počast poginulim hrvatskim braniteljima škvera u Parku hrvatskih mučenika i pripadnicima Torcide na sjevernoj tribini poljudskog stadiona. Tim činom obilježili su 32. obljetnicu svečane prisege pripadnika 158. brigade HV, jedne od inih postrojbi izniklih od pripadnika "Škverskog bataljuna".

Uz Gorana Kosora, predsjednika UVDR-a "Brodosplit" počast su odali i ostali članovi Udruge Dalibor Radmilo, Velimir Strinić, Senka Bilić, Jadranka Odak, Branko Jelavić, Vlado Vuković, Marijan Jukić, Damir Mravak, Zdravko Malkić, dolje potpisani Joško Dadić, Robert Barać i Damir Tadić.

Cvijeće su položili i svijeće zapalili Dalibor Ramilo i Senka Bilić te Velimir Strinić i Jadranka Odak, a riječ Božju predvodila je Senka Bilić.

Nakon odavanja počasti u Parku hrvatskih mučenika, škverani su dali su počast poginulim pripadnicima Torcide, sve hrvatskim braniteljima.

Podsjetimo, na spomen ploči poginulim pripadnicima Torcide u Domovinskom ratu piše"Svim prpadnicima Torcide poginulimama u borbi za Hrvatsku". Za vječni spomen ovu ploču postavila je Torcida 30. svibnja 1993. godine.

Posjetimo, splitski je škver iznjedrio 3500 branitelja koji su se borili u gotovo svim postrojbama Hrvatske vojske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 18:45