StoryEditorOCM
SplitREAKCIJA STANIŠIĆA

‘Kad Bojan istupa neprimjereno, ide u radionicu. Kad Baranović pošalje, po Puljku neprimjeren mail, oduzmu mu nagradu‘

Piše Ivica Marković
28. ožujka 2024. - 15:54

HGS-ov vijećnik Igor Stanišić, bivši predsjednik Gradskog vijeća Splita koji je i sam bio predsjednik Komisije za javna priznanja komentirao nam je situaciju oko neizglasavanja osobne nagrade Grada Splita Pjeru Baranoviću na jučerašnoj sjednici Gradskog vijeća kojoj se usprotivio Ivica Puljak.

- Pjero Baranović je dobio potrebnu većinu i svi su kandidati prošli na Gradskom vijeću osim njega. Pozadinu ovakve odluke treba, navodno tražiti u Baranovićevom "okršaju" sa službenicima Civilne zaštite. On im je poslao mail, koji je po njima divljački, a meni, koji sam i sam dobivao razne mailove dok sam bio predsjednik Gradskog vijeća, taj mail nije po ničemu divljački. Čovjek se u njemu samo žali da ga mobingiraju i traži da ga više ne zovu 100 puta dnevno, jer je on član Civilne zaštite - kazuje Stanišić.

image
Tom Dubravec/Cropix

No, neki spominju da je taj navodni "sukob" sa Civilnom zaštitom samo "bacanje dima u oči", a da je posrijedi nešto sasvim drugo.

- Kako se priča, a "di ima dima ima i vatre". Razlog ovakve odluke Ivice Puljka leži u tome što Baranović nije u dobrim odnosima s nekim Puljku bliskim ljudima. Sve mi je ovo istovremeno smiješno i tužno.

Kada Bojan Ivošević istupa u javnosti, biti ću blag pa ću reći neprimjereno, onda on ide u neku radionicu "za kontrolu emocija". A, kada Pjero Baranović pošalje mail, koji je po Puljku i njemu bliskim ljudima neprimjeren, tada čovjeku uzmu nagradu. Zašto i Baranovića nisu poslali u "radionicu"? Baranovića su izvrgli ruglu, podsmjehu bez ikakvog razloga, kazuje Stanišić.

image
Vojko Bašić/Cropix

Na kraju se postavlja pitanje postojanja same Komisije.

- Ako gradonačelnik Grada Splita daje sebi za pravo, a očigledno daje, da mijenja odluke Komisije, ja ne vidim razlog postojanja te Komisije. Zašto ona postoji? Bilo bi jednostavnije da on sam podijeli nagrade Grada - navodi HGS-ov vijećnik.

- Inače, otac Pjera Baranovića, Tonči Baranović, koji ima 95 godina, prošle je godine, kao najstariji živući nogometaš Hajduka dobio nagradu za životno djelo, a evo ove su mu godine sinu oteli nagradu Grada Splita - podvukao je Stanišić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 01:22