StoryEditorOCM
Splitsve se mijenja

Na današnji dan bi bila gužva pred ovom splitskom trgovinom, no glavna bitka za snižene krpice preselila je drugdje

Piše Petra Klarić
27. prosinca 2023. - 11:41

Svaki pravi šopingholičar zna da koji dan nakon Božića u brojnim trgovinama počinju odlični popusti. Za one koji su, usprkos božićnom darivanju, ipak uspjeli nešto uštedjeti, izvidjeli smo stanje na terenu u omiljenoj trgovini mnogih Splićanki i Splićana - Zari. 

Na prvi pogled na ulaz u Zaru u Marmontovoj, ne uočava se neka posebna gužva. Pri ulasku u dućan ipak uočavamo nešto ljudi, ali i dalje bez veće strke i zastoja na blagajnama. Ne čudi to previše, pošto popust u Zara online trgovini počinje dan prije onoga u fizičkim trgovinama. 

- Već sam neke stvari naručila preko interneta, ali evo došla sam tu vidjet šta ima. Cijene su OK, kupila sam samo neke basic komade za svaki dan – rekla nam je jedna sugrađanka koju smo u Marmontovoj uočili s vrećicom ovog brenda. 

Da se zaključiti da je većina kupaca već osigurala svoje omiljene artikle i pospremila ih u virtualne košarice, ali moramo priznati da dobrih i povoljnih komada ne nedostaje ni u Marmontovoj. No nije to ni blizu slično onom "ludilu" od prije nekoliko godina, kada su se u ovo vrijeme u Zari stvarale ogromne gužve.

Odigrala je tu svoju ulogu i pandemija, koja je kupce navikla na kupovinu odjeće iz udobnosti vlastitog doma. Sada je puno veća "gužva" u online trgovini, u kojoj se velik broj komada razgrabi u doslovno nekoliko minuta nakon početka sniženja. Mnogi svoje omiljene artikle ne uspiju osigurati na internetu pa ih dođu potražiti u trgovinama.

image

Sniženja u trgovini Zara u Marmontovoj ulici nisu izazvala veće gužve

Jakov Prkić/Cropix

Najniža istaknuta cijena odjeće koju smo uočili u điru kroz trgovinu je 9,99 eura, toliko ćete platiti topiće i majice kratkih rukava te poneku tanju majicu dugih rukava. Tek nekoliko eura više koštat će vas deblje majice dugih rukava s kapuljačom, čije se cijene kreću od 15,99 eura na više. Za iste novce naći će i drugih odjevnih komada, od hlača i haljinica, do majica i košulja. 

Baš za jednu deblju majicu dugih rukava odlučila se još jedna naša sugovornica. 

- Nisam planski išla u šoping, tu sam u prolazu pa sam se zaustavila. Na kraju sam kupila jednu majicu – priznala nam je. 

Ako vam za proslavu Nove godine možda treba nova svečana haljina, njih ćete naći po cijeni od 19,99 eura ili 29,99 eura za one nešto finije. Istu bi možda htjeli nadopuniti dugim zimskim kaputom? To će vas koštati nešto više, cijena zimskih kaputa raznih uzoraka je od 89,99 do 109 eura. Jakne će vas ipak koštati nešto manje, njihova cijena kreće se do 25,99 eura.

Za one koji razmišljaju unaprijed, nude se i razni ljetni odjevni komadi i to po cijeni od 15,99 eura.  

Što se tiče razno raznih modnih dodataka, na popustu se može pronaći svašta, od kopča i razno raznih ukrasa za kosu i nakita, do torbi i šalova. 

Unatoč nedostatku gužve, ne može se reći da među Splićanima nema interesa. Na izlazu iz trgovine moglo se uočiti kupaca s tek ponekim komadom, ali i onih s punim vrećicama odjeće iz omiljene im trgovine. 

image

Sniženja u trgovini Zara u Marmontovoj ulici nisu izazvala veće gužve

Jakov Prkić/Cropix

Svakako, nismo uočili veći interes za kupovinom na sniženju ni u onih preostalih nekoliko trgovina po centru Splita, ali vjerujemo da će biti znatno drukčija priča u poslijepodnevnim satima u trgovačkim centrima.

Em je trgovina puno više, em je parking besplatan...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:57