StoryEditorOCM
SplitNije zlato...

Nisu svi oduševljeni novom zgradom splitskog Suda: ‘Fali zraka i svitla!‘; ‘Klaustrofobija‘; A za ovo ih nisu ni zvali

Piše Mario Matana
29. siječnja 2024. - 16:15

‘Prekrasno, pa ovdje je milijun puta bolje od one vukoj..... na Dračevcu!‘ - oduševljen je jedan od renomiranih splitskih odvjetnika kojeg smo zatekli u zgradi novog splitskog Općinskog suda, u renoviranom objektu nekadašnje robne kuće Standa.

Iako je službeno otvorenje zakazano za ponedjeljak te je i obavljeno u prisustvu visokih uzvanika, posao ne može čekati – u prizemlje su već uselile službenice suda i započele s radom. Sutkinje i suci su također uselili, ali pravi ritam zakazivanja rasprava tek treba započeti...

image
Paun Paunović/Cropix

Ne dijele baš svi oduševljenje odvjetnika, pa ni umjereni optimizam ministra Malenice, a djelomično nezadovoljni su upravo – zaposlenici! Jer razgovarali smo s nekoliko službenica i namještenika, koji su već na svojim mjestima i rade punom parom.

- Nedostaje zraka! Nekako smo ovdje ka‘ u guzici šta se kaže, nema ni danjeg svjetla ni zraka, teško će biti ovako raditi non-stop, fali nam prozora, nismo sretni... - kazuju nam, anonimno naravno, zaposlenici u samom srcu novog objekta u Gundulićevoj.

Dobro, ovisi koje su ih prostorije dopale, nekima je ipak nešto bolje po pitanju te ‘veze‘ s vanjskim svijetom. Ali, tijekom naše ‘ankete‘ s korisnicima prostora – građani još nisu navalili pa ih nismo stigli pitati za komentar zgrade novog Općinskog suda – pojavila se još jedna kritika. Prilično velika, makar se da ispraviti.

image
Paun Paunović/Cropix

- Zašto nas nitko nije kontaktirao po pitanju opreme?! S nama se trebalo konzultirati što nam treba od namještaja jer je naš posao ipak specifičan - kazuju nam u drugoj prostoriji zaposlenici Općinskog suda u Splitu.

Problem je ispao prvenstveno oko ormara, i to onih otvorenih, ‘saćastih‘, koji ne mogu zaprimiti adekvatne količine spisa. Kažu nam ljudi kako su ti otvoreni ormarići neupotrebljivi, jer predmeti i spisi volumenom znatno premašuju predviđene gabarite. No dobro, složili smo se kako će se to uspjeti relativno bezbolno riješiti, kako će se inventar zamijeniti u hodu...

image
Paun Paunović/Cropix

Neki su nam dodali primjedbu o stanovitoj klaustrofobičnosti, pogotovo u prizemlju, te možda zamršenog sklopa hodnika. Nije nam se učinilo onako na prvu da će to biti problem, pogotovo kad se zaposlenici naviknu, a što se tiče građanstva, njima su najvažnije službe najbliže službenom ulazu pa će se valjda brzo aklimatizirati. Vrijedi napomenuti i kako su svi naši sugovornici na kraju ipak dodali, valjda da se ne bi kritike previše naglašavale, kako je ‘super useliti u nove prostorije‘, kako je sve lijepo i uredno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:56