StoryEditorOCM
SplitZVUČALO JE PREDOBRO

Obećao mu ludilo zaradu primamljivim ulaganjem, pa mu ‘popeglao‘ novac s računa... Splitska policija opet upozorava...

Piše Split SD
3. siječnja 2024. - 13:36

Splitska policija zaprimila je jučer prijavu oštećenog muškarca koji je prijavio da ga je putem elektroničke pošte kontaktirao njemu nepoznati muškarac, koji mu je predložio ulaganje u bitcoin putem aplikacije i obećao zaradu, a od njega je zatražio da se registrira putem linka koji mu je prethodno dostavio, što je oštećeni i učinio.

Nakon što se registrirao, oštećeni je utvrdio da mu je s računa podignut značajan iznos novca.

Iz policije naglašavaju da se investicijska prijevara koristi za krađu osobnih podataka, a time i novca.

- Prevaranti će vas kontaktirati putem poziva, maila, društvenih mreža ili neke druge aplikacije za dopisivanje. Lažiraju brojeve i mail adrese. Ponudit će vam isplativo ulaganje, lažno će vam se predstaviti kao investitori, brokeri ili kao neka tvrtka koja se bavi ulaganjima, te će vam ponuditi odličnu priliku za ulaganje i brzu zaradu! Ako vas uspiju nagovoriti na bilo što, tražit će od vas razne osobne podatke, a pomoću dobivenih podataka prevaranti će dobiti pristup vašem računu i ukrast će novac koji imate na njemu.

Ponudi li vam netko iznenada priliku za ulaganje, savjetujemo vam da ne pristajete ili da se barem prije donošenja konačne odluke raspitate i istražite navedenu tvrtku, odnosno da se posavjetujete s neovisnim izvorom. Zapamtite, ako zvuči predobro da bi bilo istina, vjerojatno nije istina - upozoravaju iz PU splitsko-dalmatinske. 

U cilju prevencije ove vrste kaznenih dijela Policijska uprava splitsko-dalmatinska pokrenula je preventivnu kampanju "SafetyNet-Bitka za sigurnost". Na stranci Policijske uprave splitsko-dalmatinske možete pronaći informacije o različitim vrstama računalnih prijevara, ali i kako se zaštiti, radi toga informirajte se kako bi izbjegli mogućnost da budete žrtva prijevare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 07:59