StoryEditorOCM
SplitA inspekcije? Haha!

Odvratna istina o splitskim hostelima javna je tajna, ali vlasnici su podlo doskočili lošim recenzijama. Stalno to rade!

Piše Tanja Šimundić Bendić
22. veljače 2024. - 21:37
Ivan Bukarica, voditelj hostela 101 Dalmatinac, tvrdi da je Split poznat po neregulaciji hostelskog smještajaIlustracija/Shutterstock, Cropix

Od naših sugrađana učiti treba, po pitanju osmišljavanja lake i brze ljetne zarade nenadmašno im rade klikeri u glavi. Sjećate li se priče o Splićanki koja je na balkonu svog stana turistima iznajmljivala šator? Evo splitskog modela za brzo bogaćenje: iznajmi kauč, madrac, stan, šupu, drvarnicu, garažu. Sve na crno, a lova stiže.

Ima i onih koji bi odmah postali Rockefelleri, što ne pikiraju samo na krevet do dva. Takvi hoće puno više, pa nam preko noći u zgradu usele neregistrirani hostel. O kojem ostali sustanari pojma nemaju. Prošlo ljeto jedan takav ‘rodio‘ se u splitskoj Šibenskoj ulici, na mjestu nekadašnje veterinarske stanice. Pamtit ćemo ga kao odmorište iz filmova strave i užasa, s neljudskim uvjetima i užasnim recenzijama gostiju.

Drugi je niknuo u zgradi na Mažuranićevom šetalištu čijem su kraju presudili stanari te zgrade. Ljude je prvo šokirala činjenica da im je jedan od stanova u ulazu postao prometan kao autobusni kolodvor. Nisu dugo čekali ni ostale probleme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:07