StoryEditor
Splitmjere opreza

Policija nakon evakuacije dežura pred Domom u Vukovarskoj, nitko se ne smije približiti ulazu. U tijeku je dezinfekcija stambene zgrade u susjedstvu

Piše Tanja Gattin
8. travnja 2020. - 10:22
Jakov Prkić/HANZA MEDIA

U srijedu ujutro otvoreni su prozori gotovo svih prostorija u Domu za starije osobe u Vukovarskoj ulici. S ulice se može vidjeti da su u nekim sobama u prizemlju štićenici i medicinsko osoblje.

Jedna od štićenica koja je izašla na prozor nam kaže da je odavno u izolaciji jer je dodatno ugrožena s obzirom na to da je bubrežni bolesnik i ide na dijalizu. Radi toga svaki dan mjeri temperaturu i kaže da je dobro. Policija dežura ispred objekta. Tamo je parkirana i policijska marica.

- Pitat ću može li se dobaciti penzija ili koja voćka - kazuje svoje namjere gospodin srednjih godina kojeg je i interventni policajac zaustavio kad se pokušao približiti domu u kojem mu je, kako mu je kazao, tetka.

Poslušao je policajca da ne smije nastaviti prema ulazu u objekt, pa se odmah udaljio.

U tijeku je dezinfekcija stambene zgrade u susjedstvu Doma za starije i nemoćne. Prvi objekt istočno od Doma, udaljen tek 50-ak metara je bivši škverski Dom za samce, a danas zgrada s više desetaka nekadašnjih soba pretvorenih u male stanove u kojima živi nekoliko desetaka stanara, raznih generacija i zdravstvenih stanja.
 

#KORONAVIRUS U DOMU#DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE U VUKOVARSKOJ#POLICIJA#KORONAVIRUS#DEZINFEKCIJA

Izdvojeno

31. svibanj 2020 06:43