StoryEditorOCM
Splitnije odoljela

Ponovno uhićena splitska liječnica ‘dilerica‘! Nakon svega, sada je nabavila tablete sebi i sestri. Doznajemo kakve

Piše Mario Matana
8. veljače 2024. - 19:36

Ponovno je uhićena 48-godišnja liječnica Gabi D., ponovno zbog nedozvoljenog propisivanja medikamenata i ispunjavanja recepata!

Ovaj put, doduše, nije se bavila pravim dilanjem, za što je optužena sredinom siječnja, nego je upala u krizu pa je, valjda navikla da ne odlazi liječniku obiteljske medicine, na svoje i sestrino ime prije koji mjesec ispisala recepte za dvije kutije lijekova za tretman anksioznosti, odnosno za liječenje nesanice. Jer joj istražitelji prvi put nisu oduzeli pečat ni bjanko recepte...

Cijeli slučaj otkriven je u rujnu prošle godine, liječnica je naime od ožujka 2022. do lipnja 2023. godine ‘obavljajući poslove na radnom mjestu doktora medicine, kao zamjenski liječnik u dvanaest ordinacija‘, pisala recepte za lijekove na ime pacijenata, ali bez njihovog znanja!

Prema optužnici, a više-manje je sve priznala, na imena nekih 50-ak pacijenata ispisivala je recepte za hormone rasta te lijek, narkotik oksikodon koji izaziva ovisnost – zatim je s tim receptima sama obilazila ljekarne u kojima je predizala te lijekove, hormone rasta te najmanje 4.620 tableta oksikodona pa je tako ukupno oštetila HZZO za oko 25 tisuća eura.

Lijekove za bol je davala teško bolesnoj majci, tvrdila je u obrani, no od te količine veći dio je na koncu ipak završio kod kupaca voljnih platiti pravu cijenu. Liječnica – inače je malo nedostajalo da završi specijalizaciju pedijatrije – je uhićena no umjesto istražnog zatvora određene su joj druge zaštitne mjere, između ostalog, i zabrana obavljanja liječničkog posla.

image
Duje Klarić/Cropix

Kako joj nitko nije oduzeo liječnički pečat te naramak recepata, nije odoljela nego se poslužila s nekoliko kutija diazepama. Ponovno je došla pred istražnog suca koji je ponovno pustio, smatrajući kako je ovaj put riječ o bagatelnom djelu te da ne mora ići u pritvor. S tužiteljstva su najavili žalbu na ovo rješenje dežurnog suca.

Zanimljivo je inače da je koji mjesec prije nego li će se cijeli slučaj otkriti, pred istražnog suca stigao Lenko B. (70), zbog prijetnji ‘našoj‘ liječnici – posudio joj je svojedobno 15-ak tisuća eura, a ona nikako da ih vrati...

E sad, još najmanji problem što joj je prijetio u autobusu pa onda i na benzinskoj postaji, nego kad ga je policija pokupila po njenoj prijavi, nastavio je govoriti u postaji ‘možete vi šta oćete radit, ja ću nju ubit...‘ Uz takve izjave pred policajcima kao svjedocima, nije istražnom sucu preostalo ništa drugo nego Lenka poslati neko vrijeme iza rešetaka na ‘hlađenje‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:28