stdClass Object ( [id] => 1379388 [title] => Splićanin kojeg je Ivošević prijavio zbog prijetnje da će ga ‘istriskat‘ oslobođen krivnje: ‘To je verbalni folklor...‘ [alias] => splicanin-koji-je-ivosevicu-rekao-da-ce-ga-istriskat-osloboden-krivnje-to-je-verbalni-folklor-nije-prijetnja [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Na Općinskom sudu u Splitu oslobođen je optužbe vlasnik agencije na Matejušci kojeg je Bojan Ivošević, mlađi zamjenik gradonačelnika Splita, prijavio da mu je preko mobitela zaprijetio "triskanjem" (pljuska, udarac otvorenim dlanom po obrazu, op.a.). Na temelju izjave dogradonačelnika, vlasnik agencije je u ljeto prije dvije godine uhićen, zadržan u istražnom zatvoru te u konačnici i optužen za kazneno djelo prijetnje.

Općinsko državno odvjetništvo Split je za njega tražilo godinu dana zatvora te su naveli u optužnom aktu kako je prijetnje počinio prema službenoj osobi u vezi s njezinim radom i položajem. U međuvremenu je nad optuženim ukinut istražni zatvor, koji je zamijenjen mjerom opreza zabrane približavanja zamjeniku gradonačelnika, a nakon nekog vremena je sud ukinuo i navedenu mjeru.

Tijekom suđenja proteklog tjedna saslušani su vlasnik agencije kao počinitelj te dvije svjedokinje. Bojan Ivošević nije bio na suđenju, već je pročitan njegov izskaz iz istrage u rujnu 2022. godine.

---

---

Optužnica je teretila Alena Cvitanića (46) da je 27. srpnja 2022. godine, oko 19 sati, u Splitu, na Trumbićevoj obali 10, u razgovoru putem mobitela sa zamjenikom gradonačelnika Bojanom Ivoševićem rekao da je sinoć prebio jednoga, da će sada doći dolje i natriskati ga, te da se više ne pojavljuje u agenciji. To je kod zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića izazvalo osjećaj straha, navodi optužnica.

Također u njoj stoji kako mu se Bojan Ivošević prethodno predstavio imenom i prezimenom te funkcijom koju obnaša i upozorio ga da ne može u parku na Matejušci držati bespravno postavljenu reklamu turističke agencije "Waterworld Croatia". Vlasnik agencije je na taj način dogradonačelniku ozbiljno prijetio kakvim zlom da bi ga ustrašio ili uznemirio te je djelo počinjeno prema službenoj osobi u vezi s njezinim radom i položajem, tvrdio je splitski DORH.

---

image

Dogradonačelnik Ivošević prilikom jednog od dolazaka na DORH i sud

Vojko Bašić/Cropix
---

Isti opis događaja iznio je Bojan Ivošević u svojim iskazima na temelju kojih je i napisana optužnica. U svojoj obrani optuženi Alen Cvitanić je negirao krivnju.

– Ja sam vlasnik turističke agencije "Waterworld Croatia" koja se nalazi na Matejušci. Ukratko, da bi sud shvatio o čemu se radi, iako smo 27 puta slali Gradu molbe da nam se odobri postavljanje reklama ispred agencije, nije bilo odgovora, a kako je bilo ljetno vrijeme, morao sam se reklamirati i reklama je stavljena na zid ispred.

Komunalni redari su dolazili, vidjeli, napravili izvješće te ostavili kazne koje sam plaćao te je bilo bitno da nastavimo s radom. Tog dana bio sam doma kada je zazvonio službeni mobitel te me zvala zaposlenica agencije i točno se čulo i osjetilo da je uplašena i uznemirena, a iza se čula buka.

U jednom trenu, a ja nisam shvatio do tada o čemu se radi, netko je preuzeo mobitel i čuo sam muški glas koji je počeo vrijeđati mene govoreći: "Jeben ti mater, porazbijat ću ti sve u agenciji i bacit ću ti reklame do Bračkog kanala."

Ja na to nisam odgovorio nikakvom uvredom te ponavljam da nisam znao o kome se radi, mislio sam čak da je netko od ovih što se okupljaju u parkiću, a tu ima i pijanaca, i skitnica, i svakakvih osoba.

Svakako, odmah sam se uputio prema agenciji i za tri minute samo došao i zatekao dva kombija "specijalaca", dakle, ne obične policije. Konačno kada sam ušao u prostor, vidio sam da su pobacane stvari i telefon, brošure i slično – izjavio je.

---

image

Incident se dogodio ispred turističke agencije na Matejušci

Duje Klarić/Cropix
---

Izjavu je potvrdila prva svjedokinja, njegova djevojka, koja je bila s njim tog dana kod kuće te su zajedno i otišli do agencije. Kazala je kako je čula što je govorio Bojan Ivošević s druge strane linije jer je zvuk na mobitelu, kojim je razgovarao Alen Cvitanić, bio pojačan.

Svjedočila je i djelatnica agencije koja je bila na radnom mjestu kada je došao zamjenik gradonačelnika.

– Grubo, arogantno i drsko se ponašao kada je ušao u agenciju. Nije se predstavio, počeo je vikati, da bi potom, a nakon što sam mu dala mobitel kako bi razgovarao s mojim šefom, bio neugodan u razgovoru. Nakon završetka razgovora je bacio moj mobitel – navela je.

U završnoj riječi je zastupnik optužbe kazao kako smatra da je dokazano da je optuženi počinio kazneno djelo iz optužnice.

– Iako je okrivljenik negirao počinjenje kaznenog djela, suprotno proizlazi iz iskaza oštećenika Bojana Ivoševića, ali i ostalih dokaza prikupljenih tijekom postupka. Naime, i sam okrivljenik u obrani priznaje da mu se oštećenik na početku razgovora predstavio svojim imenom i funkcijom koju obnaša, a što u bitnom potvrđuje i svjedokinja iz agencije, koja u svom iskazu navodi i kako je oštećenik te prigode prilikom razgovora s okrivljenikom spominjao policiju.

Navedenim indicijama se zatvara krug o počinitelju i ovom kaznenom djelu, čime je iskaz oštećenika logičan, životan i uvjerljiv. Iskaz danas ispitane svjedokinje smatram usmjerenim na otklanjanje kaznene odgovornosti od okrivljenika jer se radi o njegovoj djevojci – pojasnio je.

---

image

Ivošević je u Cvitanićevu agenciju došao sa ‘specijalcima‘

Ante Čizmić/Cropix
---

Završna riječ odvjetnika koji zastupa optuženoga bila je detaljnija i sveobuhvatnija te je zatražio oslobađanje optuženoga krivnje.

– Nekritički se prihvaća iskaz oštećenika, pa da bi prijetnja izgledala ozbiljnije, u činjeničnom supstratu optužnice navodi se kako je u telefonskom razgovoru rekao Bojanu Ivoševiću da je sinoć prebio jednoga, ali je zanimljivo da se ovaj nije toga sjetio u vrijeme donošenja rješenja o provođenju istrage u kojem se to prebijanje ne spominje.

Prema optužnici, moj klijent je svojom izjavom da će doći istriskat oštećenika kod oštećenika izazvao strah, ali nema mišljenja sudskog vještaka niti se oštećenik obratio za zdravstvenu pomoć zbog pretrpljenog straha. Pojam "istriskat" dio je verbalnog folklora i temperamenta u Dalmaciji, što je oštećeniku svakako poznato i ne predstavlja ozbiljnu prijetnju nekim zlom.

Uostalom takve argumente je i oštećenik iznosio kada je s funkcije dogradonačelnika i s pozicije moći puno ozbiljnije prijetio drugima nekim zlom. Nekome prijetiti da će biti istriskan ne predstavlja kazneno djelo prijetnje, nego se radi o kaznenom djelu uvrede, a koje se progoni po privatnoj tužbi.

Nadalje, za kazneno djelo prijetnje traži se da je kod žrtve došlo do uznemirenosti i ustrašenosti. Iz provedenog dokaznog postupka razvidno je da Bojan Ivošević nije bio niti uznemiren, niti ustrašen, a isti nije ni službena osoba u kojem opisu i popisu poslova kao zamjenik gradonačelnika ima ovlasti za intervenciju u postojećem objektu okrivljenika. Također, nije dokazano da je okrivljenik počinio utuženo kazneno djelo – rekao je odvjetnik.

Nakon provedenog dokaznog postupka sudac je u utorak objavio oslobađajuću odluku i naveo u obrazloženju kako nema dokaza da je optuženi počinio kazneno djelo za koje ga se teretilo. Odluka je nepravomoćna te obje strane imaju pravo žalbe višem sudu.

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NEMA DOKAZA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => NEMA DOKAZA 2 0 6810 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-04-09 14:32:58 [created_by] => 3151 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-04-09 15:56:55 [modified_by] => 3151 [publish_up] => 2024-04-09 15:19:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Splićanin kojeg je Ivošević prijavio zbog prijetnje da će ga 'istriskat' oslobođen krivnje: 'To je verbalni folklor...' page_title=Splićanin kojeg je Ivošević prijavio zbog prijetnje da će ga 'istriskat' oslobođen krivnje: 'To je verbalni folklor...' [metakey] => Bojan Ivošević, prijetnje, Matejuška, Općinski sud Split [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/04\/09\/22046092.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/09\/26477754.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/09\/24229125.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/09\/21863976.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Bojan Ivo\u0161evi\u0107 prijavio je Alena Cvitani\u0107a za kazneno djelo prijetnje<\/p>","

Ivo\u0161evi\u0107 je u Cvitani\u0107evu agenciju do\u0161ao sa \u2018specijalcima\u2018<\/p>","

Incident se dogodio ispred turisti\u010dke agencije na Mateju\u0161ci<\/p>","

Dogradona\u010delnik Ivo\u0161evi\u0107 prilikom jednog od dolazaka na DORH\u00a0i sud<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1403","hd_22046092_1920.jpg":"1920x1080","k_22046092_1280.jpg":"1280x1280","k_22046092_1024.jpg":"1024x1024","k_22046092_640.jpg":"640x640","k_22046092_480.jpg":"480x480","k_22046092_340.jpg":"340x340","k_22046092_220.jpg":"220x220","o_22046092_1280.jpg":"1280x935","o_22046092_1024.jpg":"1024x748","o_22046092_640.jpg":"640x467","o_22046092_480.jpg":"480x350","o_22046092_340.jpg":"340x248","o_22046092_220.jpg":"220x160","h_22046092_1280.jpg":"1280x854","h_22046092_1024.jpg":"1024x683","h_22046092_640.jpg":"640x427","h_22046092_480.jpg":"480x320","h_22046092_340.jpg":"340x227","h_22046092_220.jpg":"220x147","pp_22046092_1280.jpg":"1280x1628","pp_22046092_1024.jpg":"1024x1303","pp_22046092_640.jpg":"640x814","pp_22046092_480.jpg":"480x611","pp_22046092_340.jpg":"340x432","pp_22046092_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1279","hd_26477754_1920.jpg":"1920x1080","k_26477754_1280.jpg":"1280x1280","k_26477754_1024.jpg":"1024x1024","k_26477754_640.jpg":"640x640","k_26477754_480.jpg":"480x480","k_26477754_340.jpg":"340x340","k_26477754_220.jpg":"220x220","o_26477754_1280.jpg":"1280x852","o_26477754_1024.jpg":"1024x682","o_26477754_640.jpg":"640x426","o_26477754_480.jpg":"480x319","o_26477754_340.jpg":"340x226","o_26477754_220.jpg":"220x146","h_26477754_1280.jpg":"1280x854","h_26477754_1024.jpg":"1024x683","h_26477754_640.jpg":"640x427","h_26477754_480.jpg":"480x320","h_26477754_340.jpg":"340x227","h_26477754_220.jpg":"220x147","pp_26477754_1280.jpg":"1280x1628","pp_26477754_1024.jpg":"1024x1303","pp_26477754_640.jpg":"640x814","pp_26477754_480.jpg":"480x611","pp_26477754_340.jpg":"340x432","pp_26477754_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1242","hd_24229125_1920.jpg":"1920x1080","k_24229125_1280.jpg":"1280x1280","k_24229125_1024.jpg":"1024x1024","k_24229125_640.jpg":"640x640","k_24229125_480.jpg":"480x480","k_24229125_340.jpg":"340x340","k_24229125_220.jpg":"220x220","o_24229125_1280.jpg":"1280x828","o_24229125_1024.jpg":"1024x662","o_24229125_640.jpg":"640x414","o_24229125_480.jpg":"480x310","o_24229125_340.jpg":"340x219","o_24229125_220.jpg":"220x142","h_24229125_1280.jpg":"1280x854","h_24229125_1024.jpg":"1024x683","h_24229125_640.jpg":"640x427","h_24229125_480.jpg":"480x320","h_24229125_340.jpg":"340x227","h_24229125_220.jpg":"220x147","pp_24229125_1280.jpg":"1280x1628","pp_24229125_1024.jpg":"1024x1303","pp_24229125_640.jpg":"640x814","pp_24229125_480.jpg":"480x611","pp_24229125_340.jpg":"340x432","pp_24229125_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1318","hd_21863976_1920.jpg":"1920x1080","k_21863976_1280.jpg":"1280x1280","k_21863976_1024.jpg":"1024x1024","k_21863976_640.jpg":"640x640","k_21863976_480.jpg":"480x480","k_21863976_340.jpg":"340x340","k_21863976_220.jpg":"220x220","o_21863976_1280.jpg":"1280x878","o_21863976_1024.jpg":"1024x702","o_21863976_640.jpg":"640x439","o_21863976_480.jpg":"480x329","o_21863976_340.jpg":"340x233","o_21863976_220.jpg":"220x151","h_21863976_1280.jpg":"1280x854","h_21863976_1024.jpg":"1024x683","h_21863976_640.jpg":"640x427","h_21863976_480.jpg":"480x320","h_21863976_340.jpg":"340x227","h_21863976_220.jpg":"220x147","pp_21863976_1280.jpg":"1280x1628","pp_21863976_1024.jpg":"1024x1303","pp_21863976_640.jpg":"640x814","pp_21863976_480.jpg":"480x611","pp_21863976_340.jpg":"340x432","pp_21863976_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4199548 Threads: 5 Questions: 128220256 Slow queries: 55346 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 3875460 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/splicanin-koji-je-ivosevicu-rekao-da-ce-ga-istriskat-osloboden-krivnje-to-je-verbalni-folklor-nije-prijetnja-1379388 [printLink] => /split/splicanin-koji-je-ivosevicu-rekao-da-ce-ga-istriskat-osloboden-krivnje-to-je-verbalni-folklor-nije-prijetnja-1379388?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 446529 [name] => Bojan Ivošević [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => bojan-ivosevic [link] => /tag/bojan-ivosevic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 298631 [name] => prijetnje [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => prijetnje [link] => /tag/prijetnje ) [2] => stdClass Object ( [id] => 231730 [name] => matejuška [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => matejuska [link] => /tag/matejuska ) [3] => stdClass Object ( [id] => 259483 [name] => Općinski sud Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => opcinski-sud-split [link] => /tag/opcinski-sud-split ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NEMA DOKAZA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Splićanin kojeg je Ivošević prijavio zbog prijetnje da će ga ‘istriskat‘ oslobođen krivnje: ‘To je verbalni folklor...‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3151 [name] => Katarina Marić Banje [username] => katarina-mari-banje [email] => katarina-mari-banje@sd.hr [password] => $2y$10$P4kYrFaacPU/.VuKGNKeUe6dAn3nD5tEIXkvCALbmt8WMNVG34.Mq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/katarina-maric-banje-3151 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1669 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/23a24868e1150aea3be0e771ad7def71?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/09/22046092.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vojko Bašić/Cropix [mainImageDesc] =>

Bojan Ivošević prijavio je Alena Cvitanića za kazneno djelo prijetnje

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/09/22046092.jpg [title] =>

Bojan Ivošević prijavio je Alena Cvitanića za kazneno djelo prijetnje

Vojko Bašić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/09/26477754.jpg [title] =>

Ivošević je u Cvitanićevu agenciju došao sa ‘specijalcima‘

Ante Čizmić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/09/24229125.jpg [title] =>

Incident se dogodio ispred turističke agencije na Matejušci

Duje Klarić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/09/21863976.jpg [title] =>

Dogradonačelnik Ivošević prilikom jednog od dolazaka na DORH i sud

Vojko Bašić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Na Općinskom sudu u Splitu oslobođen je optužbe vlasnik agencije na Matejušci kojeg je Bojan Ivošević, mlađi zamjenik gradonačelnika Splita, prijavio da mu je preko mobitela zaprijetio "triskanjem" (pljuska, udarac otvorenim dlanom po obrazu, op.a.). Na temelju izjave dogradonačelnika, vlasnik agencije je u ljeto prije dvije godine uhićen, zadržan u istražnom zatvoru te u konačnici i optužen za kazneno djelo prijetnje.

Općinsko državno odvjetništvo Split je za njega tražilo godinu dana zatvora te su naveli u optužnom aktu kako je prijetnje počinio prema službenoj osobi u vezi s njezinim radom i položajem. U međuvremenu je nad optuženim ukinut istražni zatvor, koji je zamijenjen mjerom opreza zabrane približavanja zamjeniku gradonačelnika, a nakon nekog vremena je sud ukinuo i navedenu mjeru.

Tijekom suđenja proteklog tjedna saslušani su vlasnik agencije kao počinitelj te dvije svjedokinje. Bojan Ivošević nije bio na suđenju, već je pročitan njegov izskaz iz istrage u rujnu 2022. godine.

---

---

Optužnica je teretila Alena Cvitanića (46) da je 27. srpnja 2022. godine, oko 19 sati, u Splitu, na Trumbićevoj obali 10, u razgovoru putem mobitela sa zamjenikom gradonačelnika Bojanom Ivoševićem rekao da je sinoć prebio jednoga, da će sada doći dolje i natriskati ga, te da se više ne pojavljuje u agenciji. To je kod zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića izazvalo osjećaj straha, navodi optužnica.

Također u njoj stoji kako mu se Bojan Ivošević prethodno predstavio imenom i prezimenom te funkcijom koju obnaša i upozorio ga da ne može u parku na Matejušci držati bespravno postavljenu reklamu turističke agencije "Waterworld Croatia". Vlasnik agencije je na taj način dogradonačelniku ozbiljno prijetio kakvim zlom da bi ga ustrašio ili uznemirio te je djelo počinjeno prema službenoj osobi u vezi s njezinim radom i položajem, tvrdio je splitski DORH.

---

image

Dogradonačelnik Ivošević prilikom jednog od dolazaka na DORH i sud

Vojko Bašić/Cropix
---

Isti opis događaja iznio je Bojan Ivošević u svojim iskazima na temelju kojih je i napisana optužnica. U svojoj obrani optuženi Alen Cvitanić je negirao krivnju.

– Ja sam vlasnik turističke agencije "Waterworld Croatia" koja se nalazi na Matejušci. Ukratko, da bi sud shvatio o čemu se radi, iako smo 27 puta slali Gradu molbe da nam se odobri postavljanje reklama ispred agencije, nije bilo odgovora, a kako je bilo ljetno vrijeme, morao sam se reklamirati i reklama je stavljena na zid ispred.

Komunalni redari su dolazili, vidjeli, napravili izvješće te ostavili kazne koje sam plaćao te je bilo bitno da nastavimo s radom. Tog dana bio sam doma kada je zazvonio službeni mobitel te me zvala zaposlenica agencije i točno se čulo i osjetilo da je uplašena i uznemirena, a iza se čula buka.

U jednom trenu, a ja nisam shvatio do tada o čemu se radi, netko je preuzeo mobitel i čuo sam muški glas koji je počeo vrijeđati mene govoreći: "Jeben ti mater, porazbijat ću ti sve u agenciji i bacit ću ti reklame do Bračkog kanala."

Ja na to nisam odgovorio nikakvom uvredom te ponavljam da nisam znao o kome se radi, mislio sam čak da je netko od ovih što se okupljaju u parkiću, a tu ima i pijanaca, i skitnica, i svakakvih osoba.

Svakako, odmah sam se uputio prema agenciji i za tri minute samo došao i zatekao dva kombija "specijalaca", dakle, ne obične policije. Konačno kada sam ušao u prostor, vidio sam da su pobacane stvari i telefon, brošure i slično – izjavio je.

---

image

Incident se dogodio ispred turističke agencije na Matejušci

Duje Klarić/Cropix
---

Izjavu je potvrdila prva svjedokinja, njegova djevojka, koja je bila s njim tog dana kod kuće te su zajedno i otišli do agencije. Kazala je kako je čula što je govorio Bojan Ivošević s druge strane linije jer je zvuk na mobitelu, kojim je razgovarao Alen Cvitanić, bio pojačan.

Svjedočila je i djelatnica agencije koja je bila na radnom mjestu kada je došao zamjenik gradonačelnika.

– Grubo, arogantno i drsko se ponašao kada je ušao u agenciju. Nije se predstavio, počeo je vikati, da bi potom, a nakon što sam mu dala mobitel kako bi razgovarao s mojim šefom, bio neugodan u razgovoru. Nakon završetka razgovora je bacio moj mobitel – navela je.

U završnoj riječi je zastupnik optužbe kazao kako smatra da je dokazano da je optuženi počinio kazneno djelo iz optužnice.

– Iako je okrivljenik negirao počinjenje kaznenog djela, suprotno proizlazi iz iskaza oštećenika Bojana Ivoševića, ali i ostalih dokaza prikupljenih tijekom postupka. Naime, i sam okrivljenik u obrani priznaje da mu se oštećenik na početku razgovora predstavio svojim imenom i funkcijom koju obnaša, a što u bitnom potvrđuje i svjedokinja iz agencije, koja u svom iskazu navodi i kako je oštećenik te prigode prilikom razgovora s okrivljenikom spominjao policiju.

Navedenim indicijama se zatvara krug o počinitelju i ovom kaznenom djelu, čime je iskaz oštećenika logičan, životan i uvjerljiv. Iskaz danas ispitane svjedokinje smatram usmjerenim na otklanjanje kaznene odgovornosti od okrivljenika jer se radi o njegovoj djevojci – pojasnio je.

---

image

Ivošević je u Cvitanićevu agenciju došao sa ‘specijalcima‘

Ante Čizmić/Cropix
---

Završna riječ odvjetnika koji zastupa optuženoga bila je detaljnija i sveobuhvatnija te je zatražio oslobađanje optuženoga krivnje.

– Nekritički se prihvaća iskaz oštećenika, pa da bi prijetnja izgledala ozbiljnije, u činjeničnom supstratu optužnice navodi se kako je u telefonskom razgovoru rekao Bojanu Ivoševiću da je sinoć prebio jednoga, ali je zanimljivo da se ovaj nije toga sjetio u vrijeme donošenja rješenja o provođenju istrage u kojem se to prebijanje ne spominje.

Prema optužnici, moj klijent je svojom izjavom da će doći istriskat oštećenika kod oštećenika izazvao strah, ali nema mišljenja sudskog vještaka niti se oštećenik obratio za zdravstvenu pomoć zbog pretrpljenog straha. Pojam "istriskat" dio je verbalnog folklora i temperamenta u Dalmaciji, što je oštećeniku svakako poznato i ne predstavlja ozbiljnu prijetnju nekim zlom.

Uostalom takve argumente je i oštećenik iznosio kada je s funkcije dogradonačelnika i s pozicije moći puno ozbiljnije prijetio drugima nekim zlom. Nekome prijetiti da će biti istriskan ne predstavlja kazneno djelo prijetnje, nego se radi o kaznenom djelu uvrede, a koje se progoni po privatnoj tužbi.

Nadalje, za kazneno djelo prijetnje traži se da je kod žrtve došlo do uznemirenosti i ustrašenosti. Iz provedenog dokaznog postupka razvidno je da Bojan Ivošević nije bio niti uznemiren, niti ustrašen, a isti nije ni službena osoba u kojem opisu i popisu poslova kao zamjenik gradonačelnika ima ovlasti za intervenciju u postojećem objektu okrivljenika. Također, nije dokazano da je okrivljenik počinio utuženo kazneno djelo – rekao je odvjetnik.

Nakon provedenog dokaznog postupka sudac je u utorak objavio oslobađajuću odluku i naveo u obrazloženju kako nema dokaza da je optuženi počinio kazneno djelo za koje ga se teretilo. Odluka je nepravomoćna te obje strane imaju pravo žalbe višem sudu.

 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vojko Bašić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Duje Klarić/Cropix Vojko Bašić/Cropix
Vojko Bašić/Cropix

Bojan Ivošević prijavio je Alena Cvitanića za kazneno djelo prijetnje

Ante Čizmić/Cropix

Ivošević je u Cvitanićevu agenciju došao sa ‘specijalcima‘

Duje Klarić/Cropix

Incident se dogodio ispred turističke agencije na Matejušci

Vojko Bašić/Cropix

Dogradonačelnik Ivošević prilikom jednog od dolazaka na DORH i sud

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/splicanin-koji-je-ivosevicu-rekao-da-ce-ga-istriskat-osloboden-krivnje-to-je-verbalni-folklor-nije-prijetnja-1379388 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=e112bf534f32615be6f59ad9991290ada5468489 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Spli%C4%87anin+kojeg+je+Ivo%C5%A1evi%C4%87+prijavio+zbog+prijetnje+da+%C4%87e+ga+%E2%80%98istriskat%E2%80%98+oslobo%C4%91en+krivnje%3A+%E2%80%98To+je+verbalni+folklor...%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fsplicanin-koji-je-ivosevicu-rekao-da-ce-ga-istriskat-osloboden-krivnje-to-je-verbalni-folklor-nije-prijetnja-1379388 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fsplicanin-koji-je-ivosevicu-rekao-da-ce-ga-istriskat-osloboden-krivnje-to-je-verbalni-folklor-nije-prijetnja-1379388 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NEMA DOKAZA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
SplitNEMA DOKAZA

Splićanin kojeg je Ivošević prijavio zbog prijetnje da će ga ‘istriskat‘ oslobođen krivnje: ‘To je verbalni folklor...‘

9. travnja 2024. - 17:19

Na Općinskom sudu u Splitu oslobođen je optužbe vlasnik agencije na Matejušci kojeg je Bojan Ivošević, mlađi zamjenik gradonačelnika Splita, prijavio da mu je preko mobitela zaprijetio "triskanjem" (pljuska, udarac otvorenim dlanom po obrazu, op.a.). Na temelju izjave dogradonačelnika, vlasnik agencije je u ljeto prije dvije godine uhićen, zadržan u istražnom zatvoru te u konačnici i optužen za kazneno djelo prijetnje.

Općinsko državno odvjetništvo Split je za njega tražilo godinu dana zatvora te su naveli u optužnom aktu kako je prijetnje počinio prema službenoj osobi u vezi s njezinim radom i položajem. U međuvremenu je nad optuženim ukinut istražni zatvor, koji je zamijenjen mjerom opreza zabrane približavanja zamjeniku gradonačelnika, a nakon nekog vremena je sud ukinuo i navedenu mjeru.

Tijekom suđenja proteklog tjedna saslušani su vlasnik agencije kao počinitelj te dvije svjedokinje. Bojan Ivošević nije bio na suđenju, već je pročitan njegov izskaz iz istrage u rujnu 2022. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 19:00