StoryEditorOCM
SplitPrihvatili žalbu

Splićanin koji je nožem na semaforu prijetio vozačici i njenoj kćeri ipak završio u istražnom zatvoru

Piše Mario Matana, Božidar Lončar
4. ožujka 2024. - 13:01

Vijeće Županijskog suda je ipak prihvatilo žalbu tužiteljstva te je 53-godišnjaku određeno ‘hlađenje‘ u istražnom zatvoru, zbog opasnosti od ponavljanja djela. A u pitanju je kazneno djelo prijetnje, o cijelom slučaju smo već pisali: muškarac je za upravljačem svog VW Golfa prošlog utorka, zbog situacije u prometu, zaprijetio vozačici u susjednom automobilu u kojoj je bila i njena kćer. Zaprijetio joj je – nožem!

Što je, imajući u vidu nedavnu tragediju na Mažuranićevom šetalištu pa i nešto davniji incident vozilima na Sirobuji, naišlo na posebnu pažnju kako javnosti tako i pravosudnih tijela. Policija ga je prijavila za prijetnju, a Općinsko državno odvjetništvo je zatražilo pritvaranje, no istražni sudac je to odbio, ipak naloživši mjeru opreza – redovito javljanje u policijsku postaju.

Žena cijeli incident nije odmah prijavila, bila je prema vlastitim riječima ‘u šoku‘.

- Vozač Golfa je ‘zaspao‘ na zelenom svjetlu u Osječkoj ulici kod ‘Koteksa‘. Zatrubila sam mu, na što mi je pokazao nož. Zvala sam policiju i prestigla ga.

Umjesto prema Baoliju skrenula sam u Kranjčevićevu ulicu i stala na raskrižju s Dubrovačkom. Ja sam htjela ići lijevo prema "Karoci" i "Carveru". On me sustigao i stao paralelno sa mnom u traku koja vodi ravno ili desno prema "Slasticama kod Mate". Tada je spustio prozor, počeo vikati i izvadio nož iz pojasa – opisuje nam događaje prestravljena i uplašena vozačica.

Najgore od svega je što je njegov prozor bio odmah do prozora 15-godišnje kćeri koja je sjedila na suvozačevom sjedalu.

- Bio je s desne strane, djetetu mi bliže. Kćer je samo govorila ”Mama vozi, mama vozi!”. Nisam čula što je govorio jer sam pričala s policijom. U desnoj ruci je imao malo veći lovački nož s futrolom. Sve je trajalo desetak sekundi nakon čega se upalilo zeleno svijetlo pa nije imao vremena izaći – prepričala nam je cijeli incident žena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 16:59