StoryEditorOCM
SplitSVE U ROK SLUŽBE

Splićanin šakom udario policajca: vodio turiste na Skalice kod dilera ‘bombona‘, podivljao kada ga je presrela patrola

Piše P. Č.
12. prosinca 2023. - 18:18

Zbog napada na policajca 30-godišnji Splićanin je osuđen na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci uz rok kušnje od godinu dana. Nakon što ga je policajac u večernjim satima na splitskoj tržnici “Skalice” pokušao legitimirati, umjesto osobne isprave dobio je udarac u prsa.

Budući da je postupak pokrenut 2015. godine kada se incident i dogodio, a završen 2023. godine, legitimno je postaviti pitanje koliko bi proces tek trajao da oštećena strana nije službena osoba! Odgovor nemamo, ali zato smo doznali pozadinu incidenta, koja donekle objašnjava ponašanje Splićanina.

Incident se odvio početkom srpnja u večernjim satima, za vrijeme trajanja festivala elektronske glazbe Ultra. Dvoje turista, gostiju s festivala, 30-godišnjak je kao posrednik za kupnju ecstasyja poveo na Skalice kod prijatelja dilera.

image

Tablete ecstasyja, popularno zvane bomboni

Joubert/Bsip Via Afp

Nakon što su strani državljani uzeli "bombone", dilera su uhitili inspektori za droge dok su posrednika prepustili kolegama iz Prve postaje. Oni su na tržnici zaskočili 30-godišnjaka i upitali ga osobne isprave, na što je on odmah žučno reagirao. 

- Makni se od mene - viknuo je policajcu i krenuo bježati.

Kada mu je policajac kazao da stane, da ne bježi  i svojim tijelom mu zagradio put, 30-godišnjak je policajca prvo odgurivao rukom, da bi ga nakon toga udario šakom u prsi. Od udarca je policajac osjetio bol i izgubio dah, no uz pomoć kolege policajca uspio je savladati 30-godišnjaka. 

Unatoč negiranju sadržaja optužnice od strane 30-godišnjaka, na Općinskom sudu je na temelju svjedočenja dvojice policajaca te medicinske dokumentacije prosuđeno da je dotični kriv za ono što mu se stavlja na teret. Sud je optuženikovu prethodnu neosuđivanost uzeo u obzir kao olakotnu okolnost.

Osuđen je nepravomoćno na uvjetnu kaznu tj. ako ne počini novi prekršaj u idućih godinu dana neće morati odslužiti kaznu zatvora. Dužan je i platiti 150 eura sudskih troškova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 13:20