StoryEditorOCM
Splitdosta joj je

Splićanka zatekla pijanog mladića kako mokri po njezinom kućnom pragu i uživo snima: ‘Dokle više ovako... Idu tužbe...‘

Piše M. U.
27. travnja 2024. - 21:33

U svijetu je poznata izreka da više novca donosi i više problema. Kod nas turisti donose novac, a što ih je više, to je po domaće stanovništvo gore. Među pijanim hordama koje noću lutaju ulicama stare gradske jezgre, nažalost dosta je i onih koji uriniraju po ulicama. Jedan je gost tako odlučio olakšati mjehur tik do restorana u blizini splitske ribarnice.

Anonima autorica videa, čula je buku i otvorila ulazna vrata.

image
screenshot

Zatekla je pijanog mladića kako mokri po njezinom kućnom pragu. Nakon što ju je vidio, iscerio joj se u lice i nastavio obavljati ‘posao‘ dok je skupina mladića oko njega umila od smijeha. Dok se ova groteskna scena odvija, mladić je na videopozivu te cijelu situaciju uživo prenosi osobi s kojom je na vezi.

Nedavno je u istoj grupi osvanuo mladić koji je nagnuo čašu više nego što je smio pa ‘izbacio dušu‘ ljudima ispred ulaznih vrata od dvora. Dok on obavlja svoje, do njega ležerno ćakula skupina prijatelja, kao da se apsolutno ništa čudno ne događa.

Počela je sezona povraćanja i uriniranja turista po Splitu: pogledaje kako stanarka Geta šmrkom pere svoj dvor i ulicu

To je njima očito uobičajena scena, oblokat se do krajnjih granica pa povraćat ljudima ispred kuće.

Gospođa koja je snimila video je kasnije, u sitne noćne sate, šmrkom s prozora prala "mjesto zločina".   

image

Pijani turisti

Facebook/get Getanima:)/

- Ovo je istina o turizmu grada Splita, letvica je spuštena najniže, zbog par australskih ugostiteljskih ku*vi i lopova, "pub crawla" i sličnih ovo je naša stvarnost! Lažu svi koji kažu da je situacija pod kontrolom, ovo je grad koji nimalo ne brine o svojim stanarima, o ljudima koji čine grad lijepim, zanimljivim, poštovanim. Dolaze turisti koji ne znaju da je ovdje Dioklecijanova palača, ali znaju gdje su "open door at 11until 4", znaju gdje mogu piti dok se ne onesvijeste. Znaju i da mogu urlati, povraćati, pišati gdje im se prohtije, cijelu noć, znaju da nama koji ih pokušavamo opomenuti mogu reći "bit*h fu*k you", bez posljedica! Znači stanari moraju biti žrtve par ugostitelja, moja unučica mora gaziti u rigotinu, pišalinu i slično. Grad Split, stidi se što si ovo sve dozvolio, ovo nije problem od ove večeri, ovo je gorući problem centra grada i kao nema alata da se to riješi? Al neće više tako, grad Split, ide ovlašteni mjerač buke, ide sanitarna inspekcija, idu tužbe, puuuuno tužbi, pripremite se stižu - napisala je u opisu uz svoju objavu.

Kao dokaze je priložila još nekoliko videa na kojima oblokani stranci dezorijentirano lutaju centrom, urliču i proizvode gotovo onomatopejske zvukove. Hoće li se situacija ikada staviti pod kontrolu, to ostaje nepoznanica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 00:42