StoryEditorOCM
SplitBRAVO ZA SLAVICU

Splitska profesorica nehotice pisala kroniku borbe s rakom u vidu WhatsApp poruka, sad će promovirati knjigu na tu temu

Piše Split SD
6. veljače 2024. - 13:17

U organizaciji splitske Županijske lige protiv raka u srijedu, 7. veljače, u 18 sati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića održat će se promocija knjige "Ružičasti crnjak" autorice Slavice Aralice.

Knjigu "Ružičasti crnjak" predstavit će novinar i književnik Ivica Ivanišević, novinarka Žaklina Jurić, pedagoginja Mirjana Pešec te sociolog i pisac Bruno Šimleša. Ulomke će čitati glumica Monika Vuco Carev, a predstavljanje će voditi novinarka Andrea Viđak Midžor.

image

Slavica Aralica

Privatni Album/

Promocijom knjige obilježit će se svjetski dan borbe protiv raka i svjetski dan bolesnika.

U knjizi, čiji je moto "Vrijeme je za život, nemam vremena za dijagnozu", autorica Slavica Aralica na osebujan, humorističan i pripovjedački način otvoreno piše o iznenadnoj zloćudnoj bolesti koja joj je promijenila život i natjerala je da počne drukčije gledati na svijet oko sebe.

Naime, pišući svojevrsnu kroniku svoje borbe s bolešću u vidu šaljivih WhatsApp poruka, koje je slala obitelji i prijateljima i iz kojih je crpila snagu, dotaknula se svega što joj se pritom događalo, svjesna da se jedino uz pomoć humora može izdići iznad bolesti, pomiriti se s njom i zajedno nastaviti živjeti s tom nesuđenom i nezvanom suputnicom.

image

Pozivnica na događaj

Privatni Album/

Slavica Aralica je diplomirana profesorica hrvatskog i francuskog jezika, te diplomirani novinar u mirovini. Pisala je za listove "Suradnja", čiji je bila i urednik, "Slobodna Dalmacija" te radila kao lektor-redaktor na TV Marjanu. Piše i poeziju i prozu od najranijih dana, a u slobodno vrijeme bavi se i fotografijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 13:42