StoryEditorOCM
SplitS.O.S.

Stotine studenata velikog splitskog studija više neće morati klipsati do menze: pogledajte kakav restoran dobivaju

Piše A. P.
25. srpnja 2023. - 09:12

Studenti Sveučilišnog odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu u Kopilici uskoro će dobiti prvi restoran studentske prehrane u svojim prostorima. Studentski centar u Splitu prepustio je studentima da u nagradnom natječaju odaberu njegovo ime i odluka je pala na – S.O.S. 

U obrazloženju odabira piše da se naziv novog studentskog restorana idealno uklapa u situacije iz studentskog života u kojima ti hitno treba kava u pauzama od predavanja ili jednostavno moraš nešto pregristi jer su te predavanja izmorila – S.O.S. stiže u pomoć!

– Stručni studiji sve su privlačniji studentima i njih gotovo dvije tisuće svakodnevno pohodi zgradu studija u Kopilici. Dislociranost ovih studija od Kampusa otežavala je studentima korištenje usluge studentske prehrane pa je ovaj potez izgradnje restorana bio logičan i nužan potez – govori Ivan Žižić, ravnatelj Studentskog centra u Splitu.

Restoran se smjestio u 300 metara četvornih sa 120 sjedećih mjesta, a vrijednost je investicije nešto manja od 800 tisuća eura.

Južni zid restorana čine visoki prozori kroz koje dopire dosta danjeg svjetla pa se staklene stijenke, ovisno o vremenskim prilikama, mogu otvarati i na taj način omogućiti studentima osjećaj boravka na otvorenom.

image

Studentska menza u Kopilici

Studentski centar Split

Interijer je u modernom industrijskom stilu kako bi restoran bio što sličniji drugim studentskim restoranima u gradu. Ovako uređen prostor zaslužuje i vrhunsku kvalitetu hrane.

– Kuhinja je opremljena najmodernijim kuhinjskim uređajima radi bolje kontrole tehnološkog procesa, a ti uređaji ujedno omogućuju bolju iskoristivost i uštedu energije. Rezultat je toga bolja kvaliteta hrane, a ekonomičnijim utroškom energije brinemo se i o zaštiti okoliša – zaključuje Žižić.

image

Ivan Žižić

Joško Šupić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:20